“Christmas-stuffing” (Raw + Vegan)

Dagens oppskrift har jeg både gledet meg til å lage, spise, og dele med dere.

20151203_130148

“Stuffing”- raw, vegansk og med smaken av jul ♥ 

Selv er jeg ikke vant til “stuffing”, og tror vel stort sett ikke noen i Norge er så vant til å ha det som del av julemiddagen? Men jeg har skjønt at det er en stor greie i USA, og at det serveres til Thanksgiving og jul. Og etter at jeg kom over DENNE oppskriften på raw og vegansk stuffing, viste jeg at jeg bare måtte prøve det nå i førjulstiden. Resultatet ble en nydelig, unik og spennende rett som både kan servers alene eller som tilbehør til annen julemat eller hverdagsmat. Selv spiste jeg det ved siden av blomkålsuppe i dag.

20151203_111137

2-4 porsjoner

-1/2 blomkålhode
-1-2 gulrøtter
-1 eple
-2 vårløk
-2 stilker stangselleri
-en stor neve fersk persille

-1 dl valnøtter, bløtlagt i minst 4 timer
-1 dl morbær, bløtlagt i en time
-et par cm vårløk (den grønne toppen)
-1 toppet ts fersk timian
-2-3 ferske salvieblader
-ev litt vann
-noen gode klyper havsalt

-tørkede tranebær
-hakkede valnøtter

Skjær blomkål i passe store munnfuller. Skjær eple og gulrøtter i terninger. Hakk vårløk, selleri og persille. Legg alt i en stor bolle.
Hell bort bløtevannet fra valnøtter og morbær, og skyll de godt. Blend valnøtter, morbær, vårløk, timian og salvie til en glatt tykk dressing. Tilsett kun vann hvis det trengs, men dressingen skal være tykk. Smak deg frem med salt.
Bland dressingen inn sammen med grønnsakene. Hell alt i en serveringsbolle, og topp med tranebær og valnøtter. 

Nå må jeg komme meg i seng, jeg er så trøtt at det svir i øynene. Jeg hadde koselig besøk av en venninne i kveld, og etter det har S vært hyper og over-glad og umulig å legge. Nå er det endelig ro i leiligheten og jeg gleder meg bare til å lukke øynene. God kveld videre til dere. Og dere, ikke glem adventskalenderen min HER hvor du kan vinne en superfin premie nå på søndag.

8 Responses to ““Christmas-stuffing” (Raw + Vegan)”

  • Rosa:

    Jeg har aldrig forstået hvad stuffing er! Er det meningen at det skal ind i kalkunen? Eller hvor skal det stuffes / fyldes hen? Og hvorfor spiser vegetarer/veganere så også stuffing?
    Eller spises det til kalkunen?

    • Ragnhild Nordrum:

      Jeg har faktisk ikke forstått det helt heller :P Men tror det vanligvis både puttes i kalkunen, også lager man en haug ekstra som tilbehør fordi folk elsker det :) Jeg har aldri smakt det før, men denne varianten var veldig god :)

  • Aldri spist stuffing før tror jeg, men dette så veldig godt ut :) God helg

  • Mmm så spennende! Har tenkt på og lage vegetariansk stuffing selv også :D Masse spennende smakskombinasjoner her da :D Håper du koser deg i helgen xx

  • Marie:

    Denne så god ut <3

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
May 2024
M T W T F S S
« Apr    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031