Raw pistasj-is

Er det flere enn meg som kunne ønske det fantes en god, vegansk, og sunn pistasj-is? Det kunne nemlig jeg. Pistasj-is var min favoritt da jeg var barn, men nå har jeg ikke smakt det på godt over 10 år. Ikke forstår jeg hvorfor jeg ikke har laget en hjemmelaget variant tidligere, men i dag har jeg altså gjort nettopp det. Vegansk + raw, selvsagt ♥

20150917_141128

Du kan bruke enten kokosmelk fra boks, eller du kan lage din egen kokosmelk av en fersk kokosnøtt. Jeg lagde min egen, siden jeg har tilgang til fine ferske kokosnøtter nå, som både smaker bedre en kokosmelk på boks og som faktisk er billigere. For å lage melk, skraper du ut kjøttet fra nøtten og legger det i en blender. Hell over litt av kokosvannet, og blend. Spe på med mer kokosvann, til du har 4 dl ferdig melk.

Til ca 4 porsjoner trenger du:

-1 boks fullfet kokosmelk eller hjemmelaget kokosmelk av fersk kokosnøtt (4 dl)
-100 gram cashewsmør
-70 gram rå, usaltede pistasjnøtter
-1/2 dl kokosblomstmelis
-1/2 dl kokosnektar (eller lønnesirup/agave)
-et par klyper havsalt/Himalayasalt
-2 ts vaniljefrø
-3 ss smeltet kokosolje
-ca 30-50 gram mørk eller raw sjokolade, hakket

Legg alle ingrediensene, bortsett fra sjokoladen, i en blender eller stavmikseren. Blend til en helt glatt “fløte”, pistasjnøttene bør være helt knuste. 
Hvis du har en iskremmaskin, bruker du den. Hell fløten i maskinen og kjør til du har ferdig is. Når den er ferdig, tilsett hakket sjokolade og bland noen sekunder til. Server.
Hvis du ikke har iskremmaskin, heller du fløten i en boks og setter den i fryseren. Rør om hver halvtime frem til isen er frossen. Rør inn sjokoladebitene før isen er helt frossen. Ta gjerne isen opp 20 minutter før servering så den ikke er hard når den serveres.

20150917_141123

Oppskriften er inspirert av en oppskrift fra Minimalist Baker.

Hva har dere gjort denne regnværsdagen? Vi har vært på barnesang i normisjon i kveld. Jeg prøver å finne på mest mulig sosialt (med andre barn) for S, siden han ikke er i barnehage (som jeg er så glad for!). Jeg er jo egentlig ikke noe spesielt begeistret for barnehage og kommer til å ha han hjemme så lenge jeg har mulighet. Men da gjelder det også å finne aktiviteter der han møter andre små- som er det eneste jeg tror er bra og viktig med barnehage. Nå har vi iallefall barnetreff fast på mandager og torsdager, og møter også barna til venninner stadig vekk- så for nå tror jeg det er veldig passe. Men jeg er stadig på utkikk etter aktiviteter han kan bli med på, og håper vi finner flere utover høsten og vinteren.

Ønsker dere en fin kveld videre.

14 Responses to “Raw pistasj-is”

  • oh please. this looks like a super healthy version of the dairy queen that my sister loves to eat. i shall send her this recipe. DELICIOUS.

  • Nam, det så godt ut :)

    Ha en fin helg

  • Sara W:

    Nam, det helt fantastisk god ut ! :-D

  • Da jeg så dette bildet på insta igår ble jeg akutt sulten! Haha :-) Ser kjempegodt ut, altså.
    Jeg brukte regndagen inne med rapportskriving om bærekraftig matforbruk. Nå er den levert og helga startet med en energibar og kaffekopp i sofaen :) Deilig med sånne rolige morgener av og til.

    • Ragnhild Nordrum:

      Hihi, yey :D :D
      Regnvær kan være så koselig. Jeg har virkelig bare kost meg de siste dagene, og prøvd å se hvor fantastisk regn er, slik som S gjør. Man lærer så mye om glede av barn altså (og dyr!!).

  • Min favoritt også! Den i butikken smaker ikke godt nå synes jeg, alt for søt og fake!

    • Ragnhild Nordrum:

      Ja, usj, jeg tror ikke jeg hadde likt den i butikken nå. Synes til og med ting lukter for søtt når andre spiser det :P
      God helg :)

  • Dette så helt herlig ut :) Pistasj is har vært en av mine favorittene også. jeg har heller ikke spist dette på mange år ettersom pistasj is ikke inneholder pistasj som regel. Denne skal jeg helt klart lage. Takk for fin oppskrift

    • Ragnhild Nordrum:

      Haha, uff jeg vet! Det er så mye fake i butikken altså. Rart hvordan smaksløkene endrer seg når man endrer kosthold, nå er det så så “vanlige” ting som frister lenger..

  • Pistaaaaaaasj is!
    Da jeg flyttet ble jeg temmelig skuffet da jeg kjøpte “grønn is” og det viste seg og være mint choc-chip, sukk! Men så kan man jo lage det selv, og av og til har den lokale italiensk inspirerte iskrem sjappen pistasj is på lur :)
    Denne ser himla god ut frøken! :D

    • Ragnhild Nordrum:

      Jeg tror nok pistasj vinner over mint is altså!! Så skjønner skuffelsen!
      Himla god er den også ;)

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
May 2024
M T W T F S S
« Apr    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031