Raw tacos med dehydrerte tortillas (eller bruk ovnen!)

Klassisk helgemiddag- raw vegan style. Full av næring, smak og energi.

20150905_175142

I kveld har vi spist nydelig raw tacos, med hjemmelagde raw tortillalefser. Tortillalefsene er helt geniale. De har laget av kun squash, paprika, avokado og linfrø, de smaker fantastisk og er enkle å fylle.

20150905_174706

Jeg er så trøtt i kveld, det tar på å ha en syk liten sønn skal jeg si, og vil heller legge meg enn å skrive oppskriften her. Men den er så enkel å finne, så ikke fortvil! Gå inn på youtube, søk `Rawvana tortilla´og oppskriften popper opp med det samme. Jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke, og lefsene ble perfekte. Jeg dehydrerte mesteparten, men tørket også et par i ovnen for å se hvordan det gikk. Og det fungerte supert! Har du ikke dehydrator kan du bare steke de ved 80 grader i ca 2 timer, før du snur lefsene og steker de videre i 1-2 timer.

20150905_174125

Som fyll lagde jeg en avokadosalat (finsnittet salat, most avokado, hakket vårløk og limesaft) og en enkel salsa (tomater, vårløk og koriander). Jeg tror mine smaksløker har blitt ganske enkle med årene, og for meg smakte dette himmelsk :) Men ønsker du mer smak, anbefaler jeg å i tillegg lage raw “kjøttdeig” av feks valnøtter, spisskummen, koriander og chili, og raw “rømme” av cashewnøtter og litt sitron.

20150905_173959

Det ble en rask post fra meg. Jeg kan nesten ikke vente med å legge meg under dynen, så da blir det slik. Vi snakkes senere. God helg til dere.

10 Responses to “Raw tacos med dehydrerte tortillas (eller bruk ovnen!)”

  • mmm… ser nydelig ut :)

    God bedring til minsten

    • Ragnhild Nordrum:

      Tusen takk! Formen er stigende, så jeg håper han snart er helt fin igjen!
      God ny uke til deg :)

  • Så spennende oppskrift, ser kjempegodt ut :) Må nok spare penger til en dehydrator altså, ser bare flere og flere oppskrifter jeg har lyst til å lage. Det der med å tørke i ovnen i mange timer tør jeg ikke, kjenner meg selv godt nok til å vite at det kommer til glemmes bort! :P
    God bedring <3

    • Ragnhild Nordrum:

      Jeg er veldig glad i dehydratoren min<3 Mye kan man lage i ovn, men som du sier: det er litt mer risikofylt. Og jeg synes ting blir mye mer jevnt tørt i dehydratoren, mens i ovn synes jeg lett noe blir brent mens noe fremdeles er "vått"..
      God søndagskveld :)

  • Så bra oppskrift. De tortillaene må jeg prøve å lage. Blir ovnen på meg inntil jeg får kjøpt en etterlengtet dehydrator….

  • Mmm såååå deilig dette så ut! Elsker guacamole og salsa også, og de lefsene høres helt fantastisk ut! Håper lille S er blitt bedre siden du postet dette, krysser fingre og tær! xx

    • Ragnhild Nordrum:

      Vet du, disse er SÅ gode! Kommer garantert til å lages igjen og igjen. Og kjempeenkle å lage i ovnen også-anbefales :)

  • Cajsa:

    Hej! Å vad gott det såg ut! Det ska jag prova vid nästa fredagsmys:) Så fint porslin du har också:) Kram. Ps. ang ditt senaste inlägg: helt enig i att folk måste tänka mer på vad som är bra för kroppen i stället för att utseendefixera sig. Alltid kul att inspireras av dig

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
April 2024
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930