Selvplukk

God kveld dere. I ettermiddag har jeg og lille vært på en gård sammen med en venninne og familien, og plukket bær. S koste seg sammen med de andre barna, mens vi andre plukket rips, blåbær og solbær- helt gratis. Herlig!

20150827_185443

Vi har allerede spist endel av bærene, men har mye igjen. Har dere forslag til hva jeg kan bruke alt til? Blåbærene får vi sikkert spist opp imens det er fersk, og solbærene har jeg en oppskrift til, men hva gjør jeg med all ripsen? De er gode ferske, men jeg har så mye og kommer ikke til å klare å spise alt. Kanskje det blir syltetøy eller saft med kokossukker.

20150827_184850

Da vi kom hjem, fylte jeg en halv stor papaya med bær- det er nok det beste måltidet jeg har spist denne uken. Så. himla. godt!

20150827_181004

Nå er jeg klar for helg. I morgen har vi ingen planer og det er så godt, denne uken har virkelig gått i ett. På lørdagen får jeg besøk av flere venninner fra fjern og nær som kommer for å se på leiligheten og spise lunsj. Mye av maten skal jeg prøve å lage klar i morgen, og leiligheten må vaskes. Men nå, nå tar jeg kvelden. Håper dere har hatt en fin torsdag alle sammen.

9 Responses to “Selvplukk”

  • Åh, så bra! Elsker bær! Rips er supergodt i smoothie. Blend med en banan og noe grønt ^^ Frys de ned og kos deg med de utover høsten :) Her har kjæresten plukket stikkelsbær mens jeg var på ferie – Men han glemte de ute i bøtta i dagesvis…., sååå mange gode bær ødelagte! Tror det er det verste han noen gang har gjort mot meg…., hahah :D

    • Ragnhild Nordrum:

      Takk for tips! Har ikke prøvd det i smoothie før, men det kan jo ikke være annet enn godt! skal prøves :)
      Uff da, så dumt han glemte bærene! Men ikke verst at det er det verste han har gjort mot deg. Høres ut som en fin fyr ;) <3

  • Så deilig :) Jeg har endel bær i hagen, og på hytta men der fikk vi ikke vært i sommer men spiser markjordbær og bringebær til kveldsmaten hver dag. Plukket litt rips og solbær som jeg også bruker på kveldsmaten bare i mindre mengder. Deiig å være ute å plukke, og enda bedre å nyte etterpå :)

    • Ragnhild Nordrum:

      Så deilig, friske bær er jo bare det beste!!
      Takk for tips til kooks- det hørtes veldig godt ut :) God helg!

  • Lilly:

    Et tips med rips- ripstips: lag nana icecream med frosne rips, en moden banan og litt kokos. Digg!

  • Ååååh rips bær er det beste! Da jeg var liten (og mindre liten) plukket jeg alltid rips i hagen til mormor, sammen med solbær, stikkelsbær, plommer og annet knask, da var det skikkelig sommerfølelse da :D
    Så masse dere fikk med dere da, herlig :D Når jeg blir stor ogfår meg hage skal jeg definitivt ha ripsbærbusker :D God helg! x

    • Ragnhild Nordrum:

      Ja rips er faktisk skikkelig godt!! Elsker det spesielt sammen sjokolade- da balanseres liksom det sure så fint ut. Og solbær er jeg også veldig glad i. Har en oppskrift på lurt til solbærene som jeg tror blir veldig bra ;)
      Håper du har hatt en fin helg<3

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
April 2024
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930