Raw sjokolade-bringebær-lava kaker

..eller raw chocolate raspeberry lave cakes (det høres så nye bedre ut på engelsk!).

DSC04516

Hei hei dere, her kommer en sen post fra meg. Dagene går jo så fort, og det er sjelden jeg får satt meg ned før etter S er i seng og alle gjøremål er unnagjort. Jeg er nettopp ferdig med dagens yogatrening, i dag ble det nemlig sovepause for både S og meg på formiddagen. Dagen har vært grå og regnfull, så mesteparten av dagen har vi vært inne. Da er det ekstra godt å ha to livfulle brødre her på sommerferiesom gledlig underholder og leker med onkelbarnet sitt.

Tilbake til oppskriften dere skal få av meg i dag; raw, veganske, sukkerfrie lava kaker med sjokoladeskall og bringebærfyll. Disse er like gode som de høres ut

DSC04521

4 små kaker

-2 dl myke dadler, bløtlagt i vann i 1 times tid
-2 ss mandelsmør
-2-3 ss smeltet kokosolje
-et godt dryss havsalt/Himalayasalt
-3-4 ss råkakao
-moste ferske bringebær

DSC04514

Ta de bløtlagte dadlene ut av vannet, og blend til godt til en glatt karamell. Blend inn litt av bløtleggingsvannet hvis du trenger væske for å få blenderen til å kjøre. Rør inn mandelsmør, kokosolje, salt og råkakao. Smak, og tilsett mer kakao/salt hvis det trengs. 
Bruk muffinsformer (gjerne de myke laget av silikon), og fordel mesteparten av sjokoladen i bunn og opp kantene på formene. Spar nok sjokolade så du får dekt kakene til slutt. Sett formene i fryseren til sjokoladen er kald.
Fyll opp hver kake med moste bringebær, og til slutt fordeler du forsiktig resten av sjokoladen over bærene. Sett kakene tilbake i fryseren til sjokoladen er stiv og du kan poppe kakene ut av formene. 
Sjokoladen holder seg myk i fryseren, men bærene fryser til is hvis de står lenge. Står kakene i fryseren i flere timer, ta de ut 20-30 min før servering så bærene tiner. Server.

DSC04515

God kveld videre.

8 Responses to “Raw sjokolade-bringebær-lava kaker”

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
January 2018
M T W T F S S
« Dec    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031