Til barna: mumse-boller

Hei hei! Om et par timer reiser vi til Fåvang for å bruke helgen sammen med min kjære bestemor. Jeg gleder meg sånn. Det er så godt å komme seg litt bort, og for S er det fantastisk med nye impulser. Hva skal du i helgen?

Før den tid, ville jeg dele oppskriften på noen middagsboller jeg lagde til S i går. Jeg lagde disse med tanke på dagene som kommer, det er så godt å være forberedt med enkel mat når vi reiser bort. Disse bollene tar jeg enkelt med i en boks, og kommer til å varme de opp til han til et par av helgens måltider.

DSC04509

Navnet “mumse-boller” fikk de rett og slett fordi S likte de så godt :) Han spiste fire stykker på rappen da de var nylagde i går- og det er ikke verst! Dessuten er disse veldig næringsrike, med både quinoa, hvite bønner, valnøtter og oliven. Jo flere S mumser i seg av disse, jo bedre er det!

Til ca 14 boller:

-1 neve valnøtter
-2 cherry tomater
-6 grønne oliven (jeg brukte økologiske)
-liten neve fersk basilikum
-noen små dryss havsalt
-2 dl kokt quinoa
-2 dl kokte (eller hermetiske) hvite bønner

Bruk en food processor, og mal valnøtter, tomater, oliven og basilikum til det blir en ganske glatt “røre”. Tilsett quinoa og bønner, og kjør videre til en klissete deig. Smak til med litt salt.
Ha våte hender og trill små boller. Legg de på et stekebrett med bakepapir og stek de ved 200 grader i 20-30 min, de de har fått en fast og litt sprø skorpe. Server kalde eller varme.

Ønsker dere alle en nydelig helg ♡

9 Responses to “Til barna: mumse-boller”

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
January 2018
M T W T F S S
« Dec    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031