Raw grønnkålsalat med kremet pinje-dressing

Hos oss har kjøkkenhagen nettopp begynt å fylles opp av deilig, fersk, energigivende grønnkål- en av mine absolutt favorittgrønnsaker. Fersk grønnkål fra hagen kan ikke sammenlignes med den du får tak i på butikken- den er så mye mye bedre. Min anbefaling er å ha foreldre som liker å dyrke grønnsaker ;) Jeg har nemlig ikke lært det selv enda (men det skal jeg).

“Masserte” grønnkålsalater og grønnkålchips er det jeg liker aller best, men jeg bruker også grønnkål i supper, juice og wok. I dag lagde jeg massert grønnkålsalat med en deilig, frisk pinje-dressing- denne var populær bland alle rundt bordet. Å massere en grønnkålsalat, betyr at du bruker hendene og masserer inn litt syre, litt fett og litt salt. Da brytes grønnkålen ned, og er både bedre på smak og lettere å fordøye.

PicMonkey Collage

Pinje-dressing:

-75 gram pinjekjerner
-1-2 fedd hvitløk
-saft fra 1/2-1 sitron
-noen gode dryss havsalt/Himalayasalt
-ca 1/2 dl vann, mer eller mindre

-STOR mengde grønnkål- husk at den faller mye sammen under “massasjen”

saktebakte tomater (veganmisjonen), eller soltørkede tomater

Bløtlegg pinjekjernene i vann i et par timer. Hell bort vannet, og skyll kjernene. Legg de i blender/stavmikser sammen med hvitløk, sitron, salt og vann. Bruk så lite vann du klarer, bare nok til å få det til å kjøre. Smak til med salt og sitron.
Vask grønnkålbladene godt, ta bort de harde stilkene i midten, og finhakk bladene. Legg de i en stor bolle, hell over dressingen, og masser med hendene i noen minutter. La salaten gjerne stå et par timer før servering. Bland inn tomater, og nyyyyt. 

I morgen reiser vi på ferie til min bestemor i Fåvang- det blir veldig koselig! Og i neste uke kommer brødrene mine til Valdres- så nå kjennes det ut som skikkelig sommerferie. Jeg håper dere har hatt en fin dag ♥

2 Responses to “Raw grønnkålsalat med kremet pinje-dressing”

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
January 2018
M T W T F S S
« Dec    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031