Cashew-iskrem med karamellisert fersken

Å dere, denne dagen! Det har skjedd noe kjempespennende, men jeg kan ikke fortelle det før det er 100% i boks. Jeg lover å oppdatere så snart jeg kan, vil tro i løpet av de neste dagene. Uff, det føles så dumt å skrive noe slikt som jeg enda ikke kan røpe, men hele kroppen er full av sommerfugler og jeg må bare lette litt på trykket. Hvordan er deres dag?

DSC04500

I dag lagde jeg nydelig cashew-iskrem med karamelliserte fersken. Høres ikke det godt ut? Nå som ferskenene er på sitt beste, er det bare å nyte alt det gode de kan brukes til. Her har jeg stekt fruktene i ovnen først, det gir så deilig og spesiel smak. Selve isen er raw og laget av cashewnøtter. Hele porsjonen (som gir fire gode porsjoner) inneholder bare to spiseskjeer med kokosblomstmelis. Selv synes jeg det ga perfekt sødme, mens andre i huset syntes den burde vært litt søtere. Tilsett en-to skjeer ekstra hvis du ønsker det.

4 porsjoner

-4 flate fersken (eller 2-3 vanlige)
-2 ss kokosblomstmelis, eller annen søtning (ev mer hvis du vil ha den søtere)
-180 gram rå cashewnøtter
-saft fra en halv sitron
-liten klype Himalaya/havsalt
-1-2 dl vann/nøttemelk
DSC04497

Start med å forberede ferskenene. Del de i to, ta ut steinene og legg de på et stekebrett med bakepapir med skinnet ned. Dryss over èn ss kokosblomstmelis. Stek ferskenene ved 200 grader til de er karamellisert, hos meg tok det ca 20 minutter. Avkjøl.
Legg cashewnøtter til bløte i vann i 2-4 timer. Hell bort vannet og skyll nøttene godt i rent vann. Legg de i blenderen sammen med sitronsaft, salt, fersken og èn ss kokosblomstmelis. Tilsett litt vann/melk, men bruk så lite som mulig. Blend til du har en glatt tykk “fløte”. Smak til med litt mer søtt hvis du ønsker isen søtere.
Hell fløten i iskrem-maskin og la den gjøre jobben, eller hell den i en boks og sett den i fryseren. Rør om hver halvtime så du unngår iskrystaller. Server.

DSC04499

S har fått bli med tante på en liten tur ut, så jeg sitter og nyter stilheten en liten stund. Kvelden skal brukes til grønnkålchips-laging (nå er hagen full ♥), kos med baby, og så håper jeg på en liten yogaøkt før jeg skal sove. Jeg har allerede trent dagens yoga, men de kveldene jeg orker er det så godt med en liten ekstra økt rett før jeg legger meg. Følger en video som heter Yoga for Deep Sleep, og den er så avslappende og god.

God kveld til dere, i morgen kommer det en næringsrik og god grønnkål-oppskrift på bloggen ♥

8 Responses to “Cashew-iskrem med karamellisert fersken”

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
December 2017
M T W T F S S
« Nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031