Til barna: næringsrikt og saftig mais- og hirsebrød

I kveld skal dere få enda en barnevennlig oppskrift- og med barnevennlig mener jeg egentlig bare mat S har likt ekstra godt :) Jeg ser at det er alt for lenge siden jeg har postet måltidsoppskrift på noe jeg spiser, og grunnen er bare den at jeg spiser så enkelt og måltidene er liksom ikke noe å skrive om. Tenk dere enkle frukt- og grønnsaksretter, med avokado, nøtter, frø eller kokos. Jeg elsker det slik, men det er liksom ikke noe å vise frem. Men, i løpet av de neste dagene skal jeg lage Raw Food-middag til hele familien, og den skal jeg selvsagt dele, så gled dere til det ;) Og ellers poster jeg mange hverdagsmåltider på instagram, @ragnhildnordrum, så følg meg gjerne der.

DSC04389

Tilbake til dagens oppskrift. Jeg bakte et utrolig saftig mais- og hirsebrød til S på formiddagen i dag- og det har fått skryt fra flere hold enn bare han. Dette brødet er mildt og litt søtt, fult av næring fra bland annet hirse, chiafrø og kokosolje. S fikk wokede grønnsaker med masse hampfrø og sesamfrø, avokado, og tykke skiver av dette brødet til middag i dag- suksess.

-2 1/3 dl hirse
-3 dl polenta (maismel)
-1 dl speltmel
-1 1/2 ss bakepulver
-1 ts fint havsalt/Himalayasalt
-2 1/3 dl vann eller plantemelk
-1/2 dl lønnesirup
-3/4 dl smeltet kokosolje
-1 ss chiafrø eller finmalte linfrø, blandet med 2 ss vann

DSC04386

Kok hirsen etter anvisning på pakken, jeg kokte den i ca 4,5 dl vann i ca 15-20 minutter. Avkjøl.
Varm opp ovnen til 180 grader.
Bland polenta, spelt, bakepulver, og salt  i en stor bolle. I en annen bolle, blander du vann/melk, lønnesirup, kokosolje og chia/linfrøblandingen. Rør de våte ingrediensene inn i de tørre. Rør så inn den kokte hirsen. Hell deigen over i en brødform dekt med bakepapir, og stek i 30-35 minutter.  Avkjøles i formen, før du føren den over på en rist.

—-

Har dere hatt en fin dag? Jeg kom faktisk nettopp inn fra løpetur- jeg bare elsker de kveldene jeg har energi til det etter at putten er i seng. Nå tar jeg kvelden, og det er så godt å legge seg med en sliten, rolig kropp. God kveld videre til dere.

6 Responses to “Til barna: næringsrikt og saftig mais- og hirsebrød”

 • Spennende brødoppskrift :) Fint å ha når minsten etterhvert begynner med mat :D

  • Ragnhild Nordrum:

   Det er så gøy å ha noen små å lage mat til :) Alt blir ikke vellykket, men dette var en suksess :)

 • Marie:

  Nam nam :) Liker når du poster barneoppskrifter, og noen måneder skal jeg søke tilbake til de tingene du har laget til lille S for å få litt inspirasjon til hva jeg skal gi til lille N <3 Så deilig med en løpetur kan jeg tenke meg, jeg fikk løpt en tur her om dagen, så endelig er jeg klar for å løpe etter graviiteten, det tok litt tid :P Ha en fiiin dag søte du <3

  • Ragnhild Nordrum:

   Så deilig at du har fått startet å løpe igjen!! Jeg har alltid elsket trening, men nå er det liksom livsviktig- og det har nok med at jeg får FRI når jeg gjør det. Tiden med S er best, men alenetid er jammen nødvendig det også ;)
   Takk for så koselig kommentar ♡

 • Deeeeiling!
  Kan tenke meg at det smaker helt nydelig rett fra ovnen :D Eller ved siden av en gryterett :) Herlig!

  Skjønner hva du mening om posting av “voksenmat”, er snart lønningsdag, så jeg har bare funnet frem det jeg har i skuffer, og (kjøle)skap og mekket sammen det som er – en utfordring om ikke annet :) Hehe! Men godt har det vært uansett :)

  Håper du har en finfin kveld, og tusen takk for oppskrift på “cornbread” :D xx

  • Ragnhild Nordrum:

   :D
   Det blir mye spennende og god mat når man bare ekspreminterer med det man finner i skuffer og skap. Lønningsdag er likevel best ;)
   Klem

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
February 2018
M T W T F S S
« Jan    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728