Artikkelen i Foreldre&Barn

GOD solskinnslørdag, dere. Her stråler solen, og vi har vært ute så og si hele dagen i dag. Til og med yogaen ble gjort utendørs, med S sovende i vognen ved siden av. D E I L I G! Solen gjør meg virkelig så glad, og jeg håper været kan holdet seg slik, iallefall en liten stund til.

DSC04346

Jeg kom til å tenke på at jeg helt har glemt å vise dere artikkelen om oss Foreldre&Barn. Som jeg fortalte for litt siden, er S og jeg i dette nummeret, og jeg forteller om mine tanker rundt veganmat og barn.

20150620_101241

Det var ikke så enkelt å få teksten tydlig på disse bildene, men jeg håper det kan tydes. Hvis ikke, får dere bare kjøpe månedens utgave selv ;)

DSC04347

Det er et veldig spennende intervju, med oss og to andre familier som gir barna mat “litt utenom det vanlige”. Jeg er så glad det er flere og flere som går bort fra “vanlig norsk barnemat”, siden vår tids “vanlige mat” langt fra er den beste menneskematen.. Alle foreldre gjør det de tror er best, jeg synes bare det er så synd at informasjonen vi gjerne får på helsestasjon ikke er den  beste. Jeg tror barn fint vokser seg store og sterke (både fysisk, mentalt og sosialt) på annen mat enn brødskiver, kjøttkaker og servelat.

DSC04351

Jeg ville bare dele :) Nå er det ut i solen igjen- jeg vil ikke miste et minutt av dette herlige været. God helg videre til dere.

7 Responses to “Artikkelen i Foreldre&Barn”

  • Så gøy, du er en fin inspirasjon :)

  • Så fint intervju! :) Må ærlig si at jeg er veldig skeptisk når jeg leser om foreldre som velger et veldig annerledes kosthold til barna sine. Men så innser jeg jo at i andres øyne er jo mitt kosthold spesielt, det er så fort gjort å glemme liksom. Når man utelukker mange matvarer er det jo viktig å kunne sitt om kosthold, og det virker det jo absolutt som at du kan! Og da tenker jeg at det er ingenting som tilsier at det skal være dårligere enn et “vanlig” norsk kosthold – tvert imot egentlig. I en barnehage i hjemkommunen min syntes de ostesmørbrød med ketchup var en helt OK lunch :-( Heldigvis ikke den barnehagen jeg jobbet i, der var nesten all maten økologisk og de fikk frukt og grønt daglig :-) Håper dere har funnet en fin barnehage hvor de er åpne og nysgjerrige.

    • Ragnhild Nordrum:

      Haha, ja det er sant :) Men tenker jo at den man selv velger er det normale! Jeg tenker også at å sette barna på en spesielt DIETT er feil da, veldig feil. Men å fostre de opp til veganere/vegetarianere er jo noe man gjør pga av dyr/miljø, ikke først og fremst pga av sunnhet- selv om jeg synes det å gi barn sunn mat også er kjempeviktig. Men det jeg synes er vondt å se, er når barn blir satt på “slankekur”/får lite mat, fordi de er “chubby” og foreldrene er beskymret. Det er bra at foreldrene tar tak, men barn skal IKKE slankes. Har små barn et vektproblem MÅ det ikke gjøres til barnets problem. Jeg mener iallefall at hele familien må endre kosthold, og maten må være NÆRENDE, ikke slankende. Så jevner vekten seg ut etterhvert.

      • Helt enig i det, altså! Stor forskjell på DIETT og på et langvarig livsstilsvalg. Og nei, barn skal aldri slankes. De skal lære gode, sunne vaner som kan bli grunnlaget for et sunt liv resten av livet :-)

  • Spennende :) Og som jeg har nevnt før synes jeg det er bra de setter slike ting i lyset, slik at det er lettere for de som er skeptiske til og forstå. Sunn vegansk mat er godt for kroppen, masse vitaminer og mineraler og andre godstoffer :) Mange sliter med og få i seg nok næring gjennom maten, men du er så flink og har mye god kunnskap om hva kroppen trenger :) xx

    • Ragnhild Nordrum:

      Helt enig med deg Julie, selvfølgelig :) Nå har jo også Helsedirektoratet sagt at veganmat helt fra baby-alder er HELT greit, og det tror jeg også vil få flere til å bli mindre skeptiske.
      :)

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
April 2024
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930