Raw ispinner av fersk kokos

Hei hei i regnværet. Uff, for en overgang å dra fra Oslo der solen strålte og vi kunne gå i sommerklær, til å våkne her i Valdres hvor det er grått og regner. Jeg håper snart sommeren kommer hit, jeg trenger sol og varme. Hvordan er sommeren der dere bor?

I dag skal dere få nok en barnevennlig oppskrift av meg. Jeg håper noen av dere får nytte av disse barnemat-oppskriftene? Å gi barna sunn, næringsrik mat er så viktig- de er jo de kjæreste vi har og verdens fremtid. Jeg innser at man ikke alltid får gitt barna det mest optimale, men vi får gjøre det beste vi kan :)

DSC04287

Kokos, og produkter laget av kokos, er fantastisk barnemat. Jeg får ikke tak i ferske kokosnøtter i Valdres, men hamstrer alltid når jeg er i Oslo. Jeg elsker fersk kokos selv, og er så lykkelig over at S deler den samme kjærligheten. Dere skulle sett han komme løpende mens hans ropte “kjøtt, kjøtt, kjøtt”, da jeg sa vi skulle spise kokoskjøtt :D Søtisen min!

DSC04272

Jeg lagde is-pinner av en av kokosnøttene, og S digger de. Disse er en enkel måte å få i barna sunt fett og andre godsaker på. De er søtet med et par dadler, og inneholder kun naturlige ingredienser. Disse gir jeg til lille med den beste samvittighet.

Du trenger:

-1 fersk “ung” kokosnøtt, både vann og kjøtt
-2 myke dadler
-1 ts vaniljefrø

-ev 2 ss chiafrø

Åpne kokosnøtten, hell ut vannet og skrap ut kjøttet. Legg alt kjøttet i blenderen/stavmikseren, og hell over kokosvann. I dag brukte jeg alt vannet, men jeg kunne fint ha redusert mengden- da hadde konsistensen på isen blitt mer “fløte-aktig”. Tilsett 2 dadler (uten stein), og blend til du har en glatt “fløte”. Tilsett vaniljefrø. Du kan tilsette 2 ss chiafrø, og la fløten stå i noen minutter. Dette gir ingen smak, men bidrar med ekstra næring.
Hell fløten i ispinne-former, og frys de i noen timer.

DSC04273

Jeg har et par ting som må ordnes før jeg tar kvelden. “Prosjekt få søvn” er i gang, kroppen min er helt ødelagt (hoven, oppblåst og anspent), og det er virkelig på tide at jeg tar signalene på alvor. Har dere noen gode søvntips? Jeg vil begynne med enkel avspenning hver kveld, itillegg til å tvinge meg selv til å hvile/sove rett etter yogaen på formiddagen (da får jeg kanskje en liten time før S våkner).

Jeg håper torsdagen deres har vært fin.

8 Responses to “Raw ispinner av fersk kokos”

 • Mmmm så deilig :D Elsker kokosnøtt!

  Her var det kjempefint og varmt forrige uke, men nå er det blitt grått og kjølig slik som der – trenger litt mer sommer føler jeg!

  Håper Søvn prosjektet ditt går bra, og at du er frisk og opplagt i morgen :) xx

  • Ragnhild Nordrum:

   JA, vi trenger sommer!! Og heldigvis har den tatt turen hit i dag :D
   Jeg også elsker kokos, og spesielt fersk. Ingenting er så godt altså!!
   God helg Julie!

 • Vad fina bilder och så gott det låter! Angående sömn så kan jag tipsa att meditera innan du somnar eller somna lyssnades på meditation, affirmationer eller något annat avslappnande. Spana i Doreen Virtue och Louise Hay, finns massa bra på YouTube. Hoppas du får sovit gott och känner hur energin vänder!

  Stor kram <3

  • Ragnhild Nordrum:

   Takk Katrin <3 Skal sjekke ut Louise Hay mer, hun er så behagelig og helt sikkert god å sovne til. Jeg har prøvd å gjøre litt avslappende yoga/avspenning før jeg legger meg- må bare klare å gjøre det til fast rutine!
   Klem til deg <3<3

 • Mmmm… isen ser god ut :)

  Her er det heller ikke helt sommervarme enda, men jeg nyter dagene det er overskyet – mye lettere med babisen da som ikke skal være noe i sola og man hele tiden må passe på når man er på trilleturer :)

  Men det blir fint med sol og sommer også da.

  Ha en fin Lørdag

  • Ragnhild Nordrum:

   Så godt du ser positivt på det ;) Jeg har vært helt desperat etter sol og varme, og i dag er det endelig sommer♥ tror ikke den varer så lenge, men nyter den mens den er her!
   Klem

 • Anders Dakin:

  Hei er på utkikk etter ung kokosnøtt , men sliter med å finne det i butikkene hvor fikk du kjøpt det?

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
January 2018
M T W T F S S
« Dec    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031