Til barna: hjemmelaget mais”chips” med guacemole

Hei hei, og god onsdag til dere.

I dag tenkte jeg å dele en barnevennlig oppskrift med dere- noe S iallefall er veldig glad i. Jeg synes egentlig ordet “barnevennlig” ikke burde brukes om mat, siden barn trenger mat, og ikke noe spesielt tilpasset dem. Likevel synes jeg det er kjempegøy å lage “barnevennlig” mat til S, enten om det er mat som ser morsom ut, eller som er mild i smaken el.l.

DSC04174

I dag skal dere få oppskriften på hjemmelagde mais”chips”. S digger alt som er sprøtt og alt med mais, så disse falt i god jord hos han. Dette er egentlig en raw oppskrift, men i dag lagde jeg de i ovnen, det går raskere og resultatet blir like bra.

DSC04133

Mais”chipsene” kan selvsagt spises av alle, og de er mye sunnere enn torillachipsen du finner i butikken.

Til 10-12 store chips:

-2,5 dl frysetørket mais (eller bruk korn fra fersk maiskolbe)
-1 ss linfrø
-noen gode dryss Himalaya/havsalt

Legg tørket mais til bløte i vann i ca 20 minutter. Hell bort vannet. Bruk en stavmikser/food processor, og kjør mais, linfrø og salt til en jevn deig. Smør deigen ut til en ganske tynn “lefse” utover et stekebrett med bakepapir. Sett brettet i ovnen, og stek/tørk ved 90 grader i en time eller til lefsen er så tørr at du kan løsne den fra bakepapiret. Skjær lefsen opp i trekanter, snu de rundt, og stek/tørk de videre i 1-2 timer, til de er helt tørre og sprø.

Hvis du vil bruke dehydrator, tørker du ved ca 40 grader i 8-12 timer.

DSC04126

S fikk chipsen servert med en mild guacemole og kokte edemamebønner med hampolje (han e.l.s.k.e.r de bønnene!)

Mild guacemole:

-1/3-1/2 avokado
-en tynn skive papaya
-en liten skvis lime
-1 ss hampfrø
-lite dryss havsalt

Mos avokado. Finhakk papaya. Bland alle ingrediensene sammen. 

DSC04255

Hva har uken deres vært fylt med? I dag fikk jeg løpe en tur mens S spiste frokost med bestemor. Det både blåser og er grått ute, så etter turen har vi bare vært inne og kost oss. S er det beste lille selskapet som finnes, og så lenge ikke jeg er altfor trøtt, er dagene hjemme med han det aller aller koseligste som finnes. Om bare to dager reiser vi til Oslo, og jeg gleder meg sånn! Jeg håper uken deres er fin!

6 Responses to “Til barna: hjemmelaget mais”chips” med guacemole”

 • Så fin oppskrift :) Dette må jeg prøve

 • Mmm kunne gjerne tenkt meg en porsjon med disse selv, ser kjempegodt ut!

  Denne uken har godt med på og vise en venn av meg fra Statene rundt i Skottland. Vi har vært på ørten cafêer, vegetariansk også! Jeg har mekket mat, vi var ute på indisk med min onkel fra Italia, og i går var vi i Edinburgh og klatret opp “Arthur’s Seat” og var på en tour :) Middag hos noen venner om kvelden, og i dag skal vi ha fest :) Blir koselig vettu! Har laget litt hjemmelaget sjokolade for anledningen :)

  Jeg håper du har en super helg i vente, og at været har vært like fint der som her denne uken :) x

  • Ragnhild Nordrum:

   Disse er absolutt voksen-vennlige også ;)
   Det hørtes ut som veldig veldig koselig besøk Julie! Håper denne uken blir det også :)

 • so cute, Ragnhild! am sending this to my sister! i think her baby would love raw:) xo

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
January 2018
M T W T F S S
« Dec    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031