You Tube-link love

WOHO- eksamen overstått! Og jeg tror faktisk den gikk fint! Sist eksamen følte jeg meg så trygg på pensummet. Denne gangen, not so much. Så jeg er overlykkelig over at jeg klarte å svare. Nå håper jeg bare alle svarene er riktige!

DSC03694

 I dag vil jeg faktisk dele noen You Tube-videoer med dere. Jeg følger endel kanaler på YT, og elsker å følge med på andres “helse-reise” (herlighet, “health journey” høres så rart ut på norsk!). Selvsagt er de fleste av de jeg følger veganere eller plantebaserte.

DENNE videoen av Vegetable Police. For det første synes jeg denne mannen er så morsom, for en t.ø.r.r type :D Jeg kan ikke annet enn å le, samtidig som jeg lærer en masse. Han er utrolig informativ, og legger frem skikkelige fakta, istedenfor å bare synse. Denne filmen likte jeg spesielt godt. Altfor ofte argumenteres det med at et kosthold med mye karbohydrat og mindre fett er det som har gjort den vestlige verden overvektig. Ofte “bevises” dette med at det var da vi begynte å kutte ned på helfete produkter og byttet de med “lett-mat”, ble vi fetere.På en måte stemmer dette. Men realiteten er jo at vi gikk over fra å spise MAT, til å spise fettfattige PRODUKTER. Å spise fettredusert yogurt og ost, lettere margarin, lettbrus, kunstig søtning er ikke sunt selv om dette inneholder lite fett, og gjør oss ikke slankere, sunnere eller gladere. Men de produktene er jo ikke sunne karbohydrater (slik de ofte omtales). Sunne karbohydrater finner vi først og fremst i frukt, godt behandlede kornvarer for de som liker det, og i rotgrønnsaker. I denne filmen forklarer han så fint hvordan sannheten egentlig ser ut, og prøver å gjøre oss beviste på hvor usunne mange av lederene innen “low carb” faktisk ser ut. Han skylder på høyt inntak av mettet og animalsk fett. Til informasjon spiser Vegetable Police selv et vegansk kosthold rikt på fett.

Personlig mener jeg at både fett OG karbohydrater er bra, men kun hvis det kommer fra hel, frisk mat. Frukt, grønnsaker, og hele fettkilder som avokado, frø, nøtter, kokosnøtter, tror jeg skaper det beste kostholdet. Jeg har blitt mer bevist på at oljer (uansett hvor sunne de fremstår) ikke er hel mat, og ikke er de beste kildene til fett. Samtidig er jeg ikke der at jeg har kuttet de ut. Jeg bruker kokosolje og kakaosmør daglig til å lage raw sjokolade, men tilsetter nesten aldri olje i maten. Om man velger å spise masse frukt (karbo) eller masse kokos (fett), tror jeg ikke har så mye å si- så lenge det føles godt i kroppen, og man endrer på forholdene hvis noe føles ubalansert.

DENNE videoen fra Banana Blondie. Michelle- min favoritt online-yogi! Denne videoen liker jeg så godt. Michelle spør hvorfor ikke flere yogier er veganere, eller spiser et plantebasert kosthold. Yoga er en livsstil, ikke kun en treningsform, og i her forteller hun at å spise et plantebasert kosthold faktisk er en av “reglene” i yoga. Jeg har tenkt mye på dette selv også. Jeg ser på yoga som noe av det snilleste man kan gjøre mot seg selv. Og en stor del av det å være snill mot seg selv, er jo også å være snill mot andre- også dyr og jordkloden. Hva tenker dere om denne problemstillingen? Jeg synes det er så spennende.

Nå er jeg medlem av Thriving Plant Based, hvor hun legger ut nye fulle yogatimer ukentlig. Hun har også kortere yogaøkter på YT. I tillegg til yoga, lager hun filmer og yogalivsstilen hennes og om plantebasert kosthold.

DETTE intervjuet som Eco Vegan Gal har med Sayward Rebhal. Sayward har en 4 år gammel sønn som har vært veganer siden han ble født, og i dette intervjuet forteller hun om hvordan hun har gjort det. Jeg blir så glad når jeg ser “vanlige”, oppegående foreldre, med sunne, sterke barn- som er veganere. Klart, man kan møte på utfordringer, både ernæringsmessig og sosialt. Men det finnes alltid en vei. Jeg anbefaler virkelig å se dette lille intervjuet.

Av ekstra inspirerende kanaler vil jeg nevne: Rawvana og Fully Raw Kristina (som sikkert mange av dere kjenner), og noen litt mindre kjente kanaler som Kerry McCarpet (elsker hvordan hun debunker myter igjen og igjen, itillegg til at hun er veldig morsom), Mango Island Mamma (som nå har to sunne, friske helveganske og delevis raw food-spisende barn), This Girl Audra (som tar for seg viktige temaer innen forstyrret spising og negativt kroppsbilde), og til slutt Vegan Gains (som jeg egentlig synes er ganske fæl og slem, men også veldig veldig underholdene, og han er ikke redd for å si det han mener).

Har dere noen favoritt-You Tubere? Del gjerne!

Nå fortsetter dagen med en ekstra lang yogaøkt, overstått eksamen skal nemlig feires! Fortsatt god onsdag til dere.

7 Responses to “You Tube-link love”

  • Mine favoritt YT-filmer er alle filmer med katter! Haha, får aldri nok av de pelsdottene. Beste avkobling hvis man er stresset, og oppmuntring hvis man er nedfor. Ser ikke så mye på YT, men her var det noen gode tips! Gleder meg til å sjekke ut linkene når eksamen er over :) :)

    • Ragnhild Nordrum:

      Haha, jeg har aldri satt meg ned å sett katte-videoer på YT :D Så søt du er ;) Ser endel lastebil-videoer da, siden S har d.i.l.l.a! Spesielt dilla har han på søppelbiler :D :D Da danser han og klapper i hendene, mens han ser på. Søte lille.
      Håper du slapper litt av etter eksamen i dag, før du er klar for en ny. Du er jammen flink!!

  • Ah! Så gøyt med lenker, de skal jeg klikke innom senere, har sett et par av Banana Blondie sine yoga klipp, herlighet for en myk kropp! :)
    Kjekt og følge med på folk som har gode og sunne idealer, særlig når en kan lære litt også :)

    Vel overstått eksamen frøken! :D Jeg laget raw mini pizzaer i dag, tullet ikke når jeg sa jeg skulle mekke Ragnhild mat :D Så godt det er! x

    • Ragnhild Nordrum:

      Åh så gøy å høre du laget pizzaene! Lagde de på siste Raw Food kurs på treningssenteret- og de var superpopulære :)
      Jeg VET! Banana Blondie er så myk og sterk, og hun er så morsom og søt også. Synes jeg :)
      Klem til deg!

  • Elisabet:

    Gratulerer med overstått eksamen! Så deilig å være ferdig da!! Skal ta en titt nærmere på YouTube-klippene!

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
April 2024
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930