Raw “knekkebrød” med mango-mais-salsa

Som lovet i går, skal dere få oppskriften på rått bokhvete-linfrø”brød” med mango-mais-salsa i dag. Dette er en veldig enkel liten rett- enkel å lage, og enkel og like. S har dilla på brødet, og jeg elsker salsaen. Sammen er de perfekte!

DSC01933

Du trenger en dehydrator for å lage brødet. Jeg har ikke prøvd å lage det i vanlig ovn, men det kan hende det går, så prøv gjerne. Du kan lage salsaen uansett, og brukte den til taco-retter, grønnsaks”chips”, tortillachips osv. Den er så så god!

DSC01926

Bløtlegg bokhveten i vann i 4-6 timer. Hell bort vannet, og skyll bokhveten godt. Legg bokhvete, linfrø, salt og 2,5 dl vann i food processoren, og kjør til bokhveten er knust og du har en gjevn deig. Smør deigen ut på et dehydratorebrett med bakepapir, og tørk ved ca 40 grader til brødet er tørt. Jeg tørket det over natten, 8-10 timer.

DSC01931

Skjær en mango i små biter. Finhakk paprika. Skjær maiskornene av kolben. Finhakk basilikum og koriander. Finhakk rødløk/vårløk hvis du bruker det (anbefales! Jeg droppet det, siden S også skulle få). Bland alt sammen, press over en lime, og dryss litt salt over.

Server “brødet” som chips med salsa, med litt avokado på toppen ♥

Jeg håper dere har hatt en fin tirsdag alle sammen. Tirsdag underviser jeg yoga på kvelden, så jeg kom tilbake for bare litt siden. Før det, hadde jeg en kjempefin dag med lille sønn. Vi var ute på formiddagen, gikk tur og lekte. Etter det gikk vi inn og leste bøker og spiste lunsj, og mens han sov trente jeg yoga og leste. Jeg glemmer det av og til, men jeg er så glad og takknemlig for at jeg har muligheten til å leve slik jeg gjør. Å ha S hjemme, istedenfor i barnehage, er et valg jeg aldri ville gjort om på. Som jeg koser meg.

God kveld videre til dere.

6 Responses to “Raw “knekkebrød” med mango-mais-salsa”

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
February 2018
M T W T F S S
« Jan    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728