What I Ate (min matdag)

God ny uke, alle sammen. Har den startet fint?

Jeg tenkte å poste en ny “What I Ate” post i dag. Som jeg skrev sist uke, tenker jeg å poste en slik i uken, så får dere et bedre innblikk i hva og hvordan jeg spiser. Jeg absolutt elsker å lese slike postet hos andre, og jeg håper disse kan være til glede for dere også.

Som dere vet, er jeg veganer, så og si alltid “raw”, og prøver så godt jeg kan å spise det kroppen min ønsker (akkurat det siste punktet er en evig øvelse for meg, og jeg blir litt og litt og litt flinkere for hver dag).

Slik så dagen min ut i dag:

Jeg fikk faktisk starte dagen min med en løpetur ute- så fantastisk deilig. Det ble bare en kort halvtime, men så utrolig godt en slik kort økt gjør altså. Etter en dusj, drakk jeg først varmt sitron-vann…

20150413_083402

… og så en grønn juice. Juicen besto av appelsin, salat, basilikum og sitron. Y.u.m.

20150413_104337

Etter det var S og jeg en stund ute, og så på handletur. Da vi kom hjem drakk jeg en kopp te og spiste en bit raw sjokolade, imens jeg laget lunsj til lillemann.

20150413_114320

I natt tørket jeg en brett med raw bokhvete- og linfrø”brød” i dehydratoren min. De er til S, siden han elsker hjemmelagde knekkebrød. Men jeg smakte litt jeg også :) Jeg laget en nydelig mango- og maissalsa, og toppet noen biter med den. Dere skal få oppskriften på begge deler i morgen.

20150413_115949

Når S hadde sovnet, trente jeg yoga, og etter det spiste jeg en hel agurk. Agurk er min favorittgrønnsak over alle grønnsaker, og jeg elsker å spise de hele, akkurat som en frukt. Så hydrerende og deilig!

20150413_144149

20150413_154046

Når S våknet, satt vi oss på gulvet og leste bøker og spiste bananer sammen (jeg spiste to).

20150413_155518

Litt senere, koste jeg meg med denne bollen: mango, kiwi, pasjonsfrukt og kokos. Himmelsk!

20150413_163127

En to bit raw sjokolade.

20150413_180735

Og til slutt, en liten kveldssnack: banan med cashewsmør. Dette går jeg aldri lei!

20150413_213250

Som jeg skrev sist uke, skriver jeg ikke disse innleggene for å vise hvordan du skal/bør spise. Langt i fra. Jeg mener av hele mitt hjerte at du må høre på din kropp og dine behov. Akkurat plantemat kunne jeg jo ønske at alle valgte, samtidig vet jeg at slik er det ikke. Det viktigste, for god helse, tror jeg er hel, naturlig mat, og mat som føles bra i ens egen kropp.

Nå må jeg gjøre de siste gjøremålene for i dag, før jeg legger meg. Jeg er klar for å sove , men jeg vet hvor godt det er å våkne i morgen, og vite at jeg gjorde at jeg burde i dag.

God uke, og god natt, til dere♥

10 Responses to “What I Ate (min matdag)”

 • Synes det er spennende å se :-) Godt det ikke bare er meg som er avhengig av sjokolade <3

 • Marie:

  Nam :) Hadde likt all maten her! Ha en fin dag <3

 • Mmm så deilig!
  Hahah jeg får fnatt om det ikke er bananer i hus :P Det er en av de to tingene som jeg må ha i hus liksom :)

  Det ser ut som du hadde en koselig dag :) x

  • Ragnhild Nordrum:

   Jeg har litt av og på forhold til bananer, jeg. Men nå er det definitivt PÅ ;) Hva er den andre tingen du må ha i hus? Ble nysgjerrig :)

 • Men er ikke dette ganske lite mat (kalorimessig), spesielt hvis du har vært ute og løpt i tillegg? Ser godt ut, men jeg tror ikke jeg hadde blitt mett av dette :)

  • Ragnhild Nordrum:

   Takk for kommentar Marte :)
   hmm, vet du? Jeg aner ikke hvor mange kcal jeg spiser :O Og ikke vil jeg vite det heller. Kalori-telling er et avsluttet kapitell for min del :)
   Mitt eneste mål når det kommer til mat, er å tørre å høre på kroppen min, siden jeg har brukt så mange år på å ikke gjøre det… synes det er kjempevanskelig, men har blitt så mye mye flinkere enn jeg var. Jeg vil ikke følge noen ‘plan’, bare spise det jeg vil når jeg vil det. Derfor varierer mengde fra dag til dag. Jeg husker denne dagen som en fin og energifull dag, så jeg ser ikke noe feil med den. Andre dager spiser jeg mindre, andre dager mer. I dag har jeg vært kjempesulten, og allerede før kl 12 fikk jeg i meg 1 liter grønn juice, 2 mango, en neve paranøtter + 2 biter sjokolade. Nå er jeg mett og glad, og kommer sikkert til å spise i 4 tiden med S :)

   Jeg tror jeg får i meg nok energi, siden jeg har masse melk til S, mer energi enn jeg kan huske jeg noen gang har hatt + holder en stabil vekt.

   Håper vi sees en gang- det hadde vært kjempekoselig :) ♡

   • Jeg mener selvfølgelig ikke at noen skal telle kalorier i det de spiser hele tiden heller. Tenkte du kanskje hadde gjort det siden du studerer ernæring(?) Kalorier er jo i utgangspunktet bare et redskap for å se om man får i seg nok energi (og gjør man det er det jo større sannsynlighet at man får i seg alle essensielle næringsstoffer og), men føler personlig at det har fått litt ufortjent dårlig rykte. Og det er naturlig at det varierer hvor mye man får i seg på en dag, absolutt :)

    Det er jo god å høre på kroppens signaler, men det er jo ikke alltid de er riktige heller. Som eksempel: har man veldig lyst på godteri kan det jo være et tegn på at man ikke har spist nok mat. Den tok det meg en stund å skjønne før da jeg trente mer enn jeg gjør nå.

    Det er godt å høre at du har bra med energi og masse melk til S :) Håpes vi ses ja – kanskje på vegetarfestivalen? <3

    • Ragnhild Nordrum:

     Ja, vi bruker jo “mat på data” på studie (studerer ved Bjørknes). Synes det er helt greit å bruke det og analysere andres kosthold, men synes det rett og slett er destruktivt for min egen del.
     Jeg er enig med deg, hvis man craver søppelmat, må man bruke fornuften også. Da er det jo noe helt annet kroppen egentlig trenger. Så ja, man må både bruke kroppens signaler OG fornuften. Og det gjør jeg. Men så lenge jeg bare har lyst på sunn mat (og da tar jeg med sjokolade i “sunn mat” kategorien ;)), synes jeg det er greit. Jeg begynner faktisk å crave OST når jeg spiser for lite, og da begynner jeg med en gang å spise mer. Det er helt merkelig hvordan jeg fremdeles kan få lyst på ost, etter mange år uten. Men det er også et greit signal kroppen gir meg om at jeg må spise mer. Ost er jo både kalori, fett og næringsrikt- så da tar jeg det som et signal om at kroppen vil ha fett, næring og eneri. Favoritten i de oste-cravings-øyeblikkenen: en blanding av paranøtter og oliven- SÅ godt!

     Jeg håper vi får til å komme på festivalen. Men jeg har eksamen uken etter, så jeg vet ikke om jeg får det til :( :( Men håper!

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
December 2017
M T W T F S S
« Nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031