What I Ate (min matdag)

HEI dere. Plutselig ble det tre uplanlagte dager borte fra bloggen. Dagene har vært så fulle, og på kveldene har jeg vært sliten og trøtt. Hvordan har dere det?

Jeg har så mange ideer til innlegg, så forhåpentligvis kommer de som perler på en snor fremover :)

En type innlegg som jeg lenge har tenkt på å dele, er slike What I Ate/matdagbok-innlegg. Nysgjerrig som jeg er,  e.l.s.k.e.r  jeg å lese slike innlegg selv, og synes det både er spennende og inspirerende å se hva andre spiser. Samtidig vet jeg at ikke alle liker det. For min del tenker jeg det er fint å vise hva jeg spiser i løpet av en dag, siden jeg som regel poster sjokolade-oppskrifter. Ved å dele slike innlegg, får dere et riktigere inntrykk av hva jeg spiser. Hva synes dere? Hvis dere liker det, kan jeg jo lage et slikt innlegg i uken!?

Det er også viktig for meg å understreke at jeg ikke mener at dette er den ‘perfekte’ måten å spise på. Jeg tror på et plantebasert/vegansk kosthold, fordi det er sunt for mennesker og det er bra for dyrene og miljøet og verdens matsituasjon. Men innenfor plantemat er det mange “veier” å gå. Selv spiser jeg et kosthold med nesten bare rå mat, mye frukt, litt for mye sjokolade, gode fettkilder, og moderat med protein. Slik liker jeg det. Det betyr ikke at du liker det. Noe som har blitt veldig viktig for megerå høre på kroppen. Jeg tror det er først da, når man klarer det, at man virkelig er sunn. Jeg er langt fra perfekt, og øver hver dag.

Hva jeg spiser og hvor mye varierer fra dag til dag. Dette spiste jeg i går, tirsdag.
20150407_114209

S og jeg går alltid morgentur rett etter han har spist frokost. Når vi kom hjem, presset jeg juice av eple, selleri, ingefær og sitron. Det er virkelig den beste starten på dagen jeg kan få.

20150407_131254

På formiddagen laget jeg en porsjon raw mørk sjokolade. Jeg drakk te, og smakte meg frem til perfekt sjokolade.

20150407_152105

Når sjokoladen var klar delte S og jeg noen biter. Mer Pukka- te ♥

20150407_162545

Etter yoga, spiste jeg er stor mango (jeg fant økologiske på Coop), to små banener og pasjonsfrukt.

20150407_173936

Litt senere, før jeg skulle undervise yoga, spiste jeg to baner med litt valnøttsmør.

20150407_175629

På vei til treningssenteret spiste jeg også en remse Pana 60% ♥ Jeg underviste en time yoga, og løpe to korte km etter det.

20150408_102532

Når jeg kom hjem lagde jeg en kjempestor grønn smoothie ala DENNE. Ferskpresset appelsinjuice, fersk basilikum, noen salatblader og 1/2 avokado. N.y.d.e.l.i.g.

Så det var gårsdagen. En ganske fruktig dag vil jeg si. Det varierer. Noen dager spiser jeg mer/mindre frukt, mer/mindre grønt, mer/mindre nøtter eller mer/mindre sjokolade.

Hva tenker dere? Ukentlig innlegg?

JEg håper alt er bra med dere, og at det var godt å komme tilbake til hverdagen. God onsdag videre.

23 Responses to “What I Ate (min matdag)”

 • Rosa:

  Jaaaa! Jeg vil rigtig gerne se maddagbøger som denne:-)) Synes ligesom du, at det er sååå inspirerende og motiverende at se hvad andre spiser. Selv spiser jeg ikke helt så meget frugt, men dog noget hver dag. Grøntsager er det der fylder mest hos mig. Jeg elsker den sukkerfri og glutenfrie whole-food-kost! Tak for alle de mange gode idéer du giver fra dig:-)

  • Rosa:

   PS: Hvis du en dag får lidt ekstra tid til rådighed…. ville det være dejligt om dine opskrifter blev inddelt i kategorier. Det er lidt vanskeligt at navigere i én lang række. Bare et lille ønske;-)

   • Ragnhild Nordrum:

    Og, JA!! Å organisere oppskriftene er noe jeg SKAL gjøre! Begynner NÅ! :) Har tenkt på det i en evighet, men det er stor jobb, så utsetter det hele tiden. Men begynner nå :)

  • Ragnhild Nordrum:

   <3 SÅ koselig tilbakemelding Rosa!! Da blir det flere slike innlegg fremover :)

 • nina:

  Spennende å se matdagen din :) Har faktisk lurt litt på hvordan matdagene dine ser ut – så del gjerne det flere dager. Pana sjokoladen er den beste i verden – så tusen takk for at jeg vant hos deg og fikk smaken den, har kjøpt den noen ganger senere også… mmmm

  • Ragnhild Nordrum:

   Så bra Pana falt i smak- det er virkelig noe av det beste som finnes.
   Og så koselig at innlegget falt i smak .
   Lykke til i dagene fremover <3

 • Elisabeth:

  Takk for en inspirerende blogg!! Jeg har selv tvillinger på alder med din lill S og synes også det hadde vært supert om du kunne skrevet noe om hva han spiser ila en dag? Ja til flere barneoppskrifter:) men ellers lurer jeg litt på – er dette nok for deg? Blir du mett og holder su vekten så aktiv som du er? Klem fra daglig leser

  • Ragnhild Nordrum:

   SÅ koselig <3
   Har faktisk skrevet noen innleg om maten til S, og typiske "mat-dager". Han spiser mye mer nå, appetitten har bare skutt opp de siste ukene. Må nok skrive et slikt innlegg igjen snart. Skal organisere litt mer på bloggen fremoever, så innleggene om maten til S kommer i en egen kategori i "Oppskrifter".
   Så koselig og travelt med tvillinger! Gir du de vegansk kost?

   Godt spørsmål!!! For meg har det blitt SÅ viktig å lære meg å høre på kroppen, sult og metthet. Jeg øver konstant, for jeg har liksom brukt hele livet til å kjempe i mot kroppens signaler. Synes det er kjempevanskelig,men blir sakte men sikkert flinkere.
   Hvor mye jeg spiser, varierer fra dag til dag. I går følte jeg meg helt bra med denne maten, og da tenker jeg det var nok. MEN, andre dager kan se helt annerledes ut (i mengde, og innhold). Vekten miner veldig stabil, så jeg tror jeg får i meg nok. Har ikke telt kalorier siden vidregående, og har ingen plan om det heller :) Men jeg kjenner raskt om jeg har fått i meg for lite, og da elsker jeg å spise noe som raskt fyller opp med energi. Favoritten: Paranøtter sammen med GODE oliven- den kombinasjonen er så god!

   Det blir spennende å poste slike innlegg (for min egen del også), for da får jeg se hvordan det varierer fra dag til dag.
   Takk for koselig kommentar <3

 • Hei sveis!
  Syns også det er spennende med WIA(W), og det ser ut som om det var mye godt på menyen den dagen gitt :D Er bare og fortsette med slike innlegg :) x

 • RisRosOgKlaging:

  Veldig spennende blogginnlegg, likte det veldig godt. Bra å se at det ikke bare er jeg som spiser mye frukt :P

  Jeg lurte litt på noe, jeg kjøpte Tahini for ikke så lenge siden, for første gang, men syns den smakte så utrolig besk/bitter og lurte på om den skal smake sånn eller om den er blitt dårlig. Siden jeg aldri har smakt det før så vet jeg ikke helt. Har lest litt på nettet, men ble ikke klokere på det. Syns jeg kan huske du har brukt det en del ganger i oppskrifter så kanskje du vet om den skal være sånn eller ikke?

  Håper du får en kjempefin kveld videre, god natt :)

  • Ragnhild Nordrum:

   Frukt er jo det beste♥
   Ja, det varierer veldig på hvor bitter tahinien er. Jeg har begynt å like den litt bitter faktisk. Men ikke FOR bitter. En veldig god og veldig nild er den fra Dastony som er på Iherb. Den tror jeg du hadde likt :)

   • RisRosOgKlaging:

    Tusen takk for svar! :) Da vet jeg at den skal være sånn får bare bli vant med det. Skal tenke på å prøve ut den etter jeg har spist opp den jeg har nå. Takk igjen :)

    Håper du får en kjempefin kveld!

 • Jaa, dette var gøy å lese :) Er jo så interessert i kosthold at det er veldig gøy å snoke på andre. Se hva man gjør likt/ annerledes. Kjenner at du helt sikkert kan inspirere meg til å spise mer frukt :D

  • Ragnhild Nordrum:

   Så bra du synes det Maria!! Vi er vist mange som liker slike innlegg! :) da blir det en ukentlig ting! Klem

 • Marie:

  Slike innlegg er koselige, men jeg synes alle innlegg du har er fine da :) Jeg synes det kan være vanskelig å lytte til kroppen innimellom med tanke på å få i seg nok vitaminer. Nå har jeg heldigvis fått opp alle lagre, så må være litt mer nøye fremover. :) Merka du noen forskjell på kroppen da du begynte å amme? Er redd det tærer mye på kroppen, men jeg regner med det går fint nå som jeg prøver å passe på! :)

  • Ragnhild Nordrum:


   Så bra verdiene er bra igjen!!! Jeg trengte faktisk mer når jeg begynte å amme enn da jeg var gravid. Hadde spesielt behov/lyst på nøtter. Så spiste mye av det. Jeg ammer fremdeles, men har ikke det samme STORE behovet for nøtter. så spiser mindre av det nå, men hver dag. Men ja, jeg vet! Det er så vanskelig å høre på, og å stole på, kroppen. Man må bare øve og øve :)
   Stor klem

 • Ja til flere matdager <3
  Jeg spiser det samme som deg……. i tillegg til en svææææær middag, noen knekkebrød og en kvelds/nattlig utskeielse som involverer enorme mengder peanøttsmør. Hilsen tjukka :D

 • hanne:

  Ja til slike innlegg fra meg også! :D jeg husker fremdeles da jeg smakte tomatsuppen din for første gang, skikkelig smaksbombe! Jeg blir alltid i så godt humør av å titte innom her. Klem

  • Ragnhild Nordrum:

   Det er så koselig at du liker den suppen så godt altså! Jeg elsker den selv også- spiste den faktisk for et par uker tilbake :)
   God helg, og klem til deg! <3

 • Åh jaaaa jeg elsker slike innlegg med hva spiste jeg i dag.. Super med litt inspirasjon,, jeg kan bli litt fantasiløse innimellom

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
January 2018
M T W T F S S
« Dec    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031