Mango-kokos-sjokoladeegg til påsken (+ give away-vinner)

God kveld . I dag skal dere få oppskriften på heeelt fantastiske påskeegg til høytiden som kommer. Hvem trenger vel egg fra høner, når man kan lage disse eggene helt veganske, raw, næringsrike, og uten hvitt sukker?

DSC01714

My kind of eggs.

Men først av alt, jeg har trukket vinneren av give awayen min. Det ble…. ELISABET H! Gratulerer Elisabet, jeg mailer deg senere. Takk til alle sammen som meldte seg på ♥

Så, over til oppskriften. Disse eggene har en kjerne av mango og kokos, “hvitten” er laget av kokossmør og cashews, og skallet er raw mørk sjokolade. Lag disse ♥

Til ca 10 egg

-1 dl tørket mango
-1/2 dl revet kokos
-1-2 ss cashewsmør

-1/2 dl kokossmør (ikke olje!)
-1/2 dl cashewsmør
-1-2 ss lønnesirup
-noen dryss vaniljefrø
-en liten klype havsalt/Himalayasalt

-smeltet raw sjokolade (eller “vanlig” mørk, vegansk)
(jeg lagde min av kakaomasse, kokosolje, lønnesirup og litt cashewsmør)

Lag kjernen. Legg mango til bløte i vann i ca 20 minutter. Hell bort vannet og legg mango, kokos og cashewsmør i blenderen/food processor. Blend til det er mikset godt og mangoen er mest mulig knust. Trill små kuler og sett de i fryseren til de er iskalde.
Lag “hvitten”. Smelt kokossmør over vannbad og rør inn resten av ingrediensene. Legg et lag med “hvitte” utenover hver mangokule. Ha våte, kalde hender og trill kulene i hendene slik at hvitten fordeler seg godt utover mangokulen. Sett de i fryseren til de er iskalde.
Smelt sjokoladen, ca 100 gram, og rull de kalde kulene i den. Sett de i fryseren. Oppbevar kulene i kjøleskapet, og server de kalde. 

Nyt ♥

DSC01708

—-

Hvordan har dagen deres vært? Her har det bare gått i et, selv om dagen har vært fylt med hverdagslige ting. Jeg forstår virkelig ikke hvordan timene kan gå så fort. Jeg ønsker dere en nydelig tirsdagskveld alle sammen.

14 Responses to “Mango-kokos-sjokoladeegg til påsken (+ give away-vinner)”

 • Rosa:

  Sikke nogle fine æg med gule blommer!
  Ragnhild, jeg har et spørgsmål til dig, som ikke lige handler om påskeæg….. Jeg har før spurgt dig hvordan du kan holde varmen i bare ben i sneen;-) og du svarede at det var fordi du var så varm. Nu tænker jeg, er det på grund af din kost? Eller har det altid været sådan? Tænker om kroppen måske selv regulerer temperaturen efter hvad slags kost den får?
  Jeg er en rigtig frossenpind! Og har derfor altid spist meget animalsk, fede og varmende retter. Nu hvor jeg i langt højere grad spiser plantebaseret mad (ikke kun raw… men glutenfrit og sukkerfrit), tænker jeg om det mon bliver anderledes? Eller skal det mon være 100% raw for at virke? Jeg fryser dag og nat:-/
  Ønsker dig god dag med lille S. Du er til stor inspiration, søde!

  • Ragnhild Nordrum:

   Godt spørsmål Rosa!! Dessverre har jeg ikke et godt svar… :( Jeg tror absolutt mat påvirker kroppens tempratur, og tenker at ‘riktig’ drivstoff gir bedre/mer stabil tempratur. Men jeg tørr ikke love at raw food/vegansk gjør det for alle. Jeg var iskald da jeg var yngre (tenårene), da var jeg også veldig veldig tynn, så jeg tror det spilte inn. Så var jeg veldig “ustabil” (enten glovarm eller iskald) i noen år da jeg slet veeeeldig med mat, og enten overspiste eller ikke spiste i det hele tatt. De siste 3-4-5 årene har jeg vært gjevny behagelig varm nesten hele tiden, og jeg tror helt klart noe av grunnen er at jeg spiser ren, naturlig, bra mat, og nok mat, og at jeg har en normal vekt.
   Du må fortelle hvis du merker endinger :)
   God påske♥

 • Marie:

  Herlig, disse hadde jeg likt :D Men jeg veit ikke om jeg får tak i noe tørka mango uten sukker nå.. Hm :) Tenk nå er det april, tiden flyr, og det er vår, selv om det snør litt nå og da :P Håper du får en fiiiiin påske, kos deg masse med lille S. <3

 • Så vanvittig gode disse så ut da! Flinke flinke du! Skal selv kanskje prøve meg på de andre veganske eggene du postet i fjooooor tror jeg?
  I dag ble det hjemmelaget marsipan :) Det var så godt :)

  Dagen har vært mye bedre enn begynnelsen på uken, mindre stress, og fikk tatt mine første kundetelefoner i nye jobben, det var litt skummelt, men gikk veldig fint, bare mye og måtte sette seg inn i, men det går seg til!

  Så skjønne de kyllingene var! Her tok jeg frem det pittelille av påskepynt jeg har ut i dag også, hihi :D x

  • Ragnhild Nordrum:

   Så spennende med ny jobb altså. Det er alltid litt skummelt i starten, men så kommer man inn i det, og alt blir bra :)
   Så gøy du kanskje skal lage eggene jeg lagde i fjor- de er suuupergode også! :)
   God Skjærtorsdag til deg!

 • you are so cute. gwendolyn would love the mango, as would I!

 • Elisabet:

  Ååååå, tusen takk!! For en hyggelig overraskelse! Gleder med meg veldig til deilig sjokolade i posten! <3 <3 <3
  Og så nydelige påskeegg du har laget! Stor påskeklem til deg, Ragnhild! :D

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
February 2018
M T W T F S S
« Jan    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728