Raw brownie-biter (med et kalsium-boost!)

Hei hei, og god søndagskveld til dere. I dag skal dere få en oppskrift på noen veldig gode raw brownie-biter som jeg lagde i dagtidlig. Både S og jeg elsker disse små bitene, og nå har jeg et glass fult til den nye uken ♥

DSC00828

Bitene er dehydrert, noe som gjør at de holder seg godt ved romtempratur over flere dager. Bitene smaker som fudgy, mørke brownies- men de er 100% sunne; søtet kun med dadler, og laget med kjernesunne ingredienser som kokos, mandelsmør og råkakao. Dessuten inneholder de en god dose tahini, som gir disse bitene et høyt kalsiuminnhold.

Hvis du ikke har dehydrator, kan du lage de uten. Bare trill de til kuler og oppbevar de i kjøleskapet.

til 12 biter

-10-12 store myke dadler, som Medjool
-2 toppede ss mandelsmør
-2 toppede ss tahini
-2 toppede ss revet kokos
-et lite dryss havsalt
-et dryss vaniljefrø
-3 -4 ss råkakao

Mos dadlene med hendene eller i en food processor. Tilsett resten av ingrediensene og bland til du har en klissete fast deig. Trill ut 12 kuledr, og dehydrer de ved 38 grader i ca 6 timer, til de er faste og litt sprø utenpå, og myke og fudgy inni. 

De er helt nydelige varme rett fra dehydratoren, men gode kalde også.

Jeg sitter her med en søvnig putt på fanget. S er forkjølet og sov elendig i natt, og klarte heller ikke å sove formiddagsluren sin i dag. Jeg håper på en god natt i natt. Og så gleder jeg meg bare til litt fred og ro (på yogamatten, hihi) så snart han sovner :) Jeg håper dere har hatt en god dag.

11 Responses to “Raw brownie-biter (med et kalsium-boost!)”

  • Heeeerlig :D De ser kjempegode ut altså! Selv sitter jeg og gumler på en litt mislykket dose med rum og kokos sjokolade (skal forbedre oppskriften og poste den :P Var bare litt tung på labben med kakao pulveret or rom essensen :P)

    Håper Sidikou blir bedre snart! Ikke kjekt og være snørrete… Men dere sover forhåpentligvis godt begge to i natt :) xx

    • Ragnhild Nordrum:

      Mm, rom og kokos høres godt ut. Har aldri prøvd å lage det i sjokolade selv, eller brukt rom i det hele tatt..
      S er bedre men fremdeles frkjølet. Søte lille peker på nesten og sier “tett, tett” <3 smelter!!

  • Elisabet:

    Mmmm, høres så gode ut! Tror jeg må lage sånne i morgen! hihi :) Her ble det “sjokoladepudding” med avokado og banan og diverse i kveld. Håper dere får en god natt begge to! Natta! <3

    • Ragnhild Nordrum:

      Åhja, gjør det <3 Vi synes de er veldig gode, begge to :) Jeg er jo så glad i tahini jeg, så jeg elsker den lille smaken det gir. Perfekt sammen med sjokolade.
      Klem til deg søte<3

  • Marie:

    Nam :) Kan tenke meg de er gode rett fra dehydratoren ja! Herlig <3 God bedring til lille S, han blir nok helt frisk snart. Yogautfordringa gikk greit for min del, og jeg har planer om å gjøre det hver dag så lenge jeg orker. Nå er jeg i 8mnd, og merker at energien faller litt, og det liker jeg ikke, men men :) Ha en fin ny uke <3

    • Ragnhild Nordrum:

      Tenk at du er 8 måneder på vei!!! <3 Det er SÅ spennende! Nå kan jo alt faktisk skje når som helst! Kunne så ønske du fremdeles hadde bloggen din og kunne skrevet om dette. Oppdater meg her og på FB så mye du vil iallefall! ;)
      <3

      • Marie:

        Koselig å høre at du savner den, jeg skal snart lage en ny blogg. Det er bare noen ting som må ordnes først :) Hihi.. Jeg er ikke klar for en for tidlig fødsel iallefall, har akkurat flytta, og alt er kaos. Har heller ikke handla inn alt til baby eller pakka fødebag:P Jaja <3

  • Hvilken foodprossesor bruker du? trenger en bra som tåler litt :o) god dag til deg

  • Smukt, tusen takk..tror jeg investerer i en sånn.. simens er god kvalitet ;o)

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
April 2024
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930