For your mommy: raw bringebærsjokolade

Hei hei, og god kveld. To innlegg på en dag- det er ikke hver dag. Men jeg har en oppskrift jeg så gjerne vil dele med dere før helgen, hvis noen av dere har lyst til å lage disse til morsdagen på søndag. Eller hva med til en special someone på Valentine neste uke?

DSC00508

Jeg så DENNE oppskriften hos Økosjokolade, og viste jeg måtte lage de. Jeg endret endel (bruke frysetørkede bringebær istedenfor frosne, osv), men resultatet er nok veldig så likt. Jeg brukte frysetørkede bringebær (kun økologiske bringebær, kjøpt HER på Iherb), men har du ikke det, kanskje du har frossne bær liggende? Følg isåfall Økosjokolade sin oppskrift.

Disse er mødre-approved, både av mamma og meg selv, og anbefales på det varmeste som gave til din mamma nå på søndag ♥

Fyll:

-ca 20 gram frysetørkede bringebær
-1 ss agavenektar
-2-3 ss cashewsmør
-noen dryss vaniljefrø
-liten klype Himalaya/havsalt

Sjokolade:

-40-50 gram kakaosmør
-1 toppet ss cashewsmør
-1-3 ss agavenektar eller annen søtning
-noen dryss vaniljefrø
-3-5 toppede ss råkakao

-litt frysetørkede bringebær til pynt

Lag fyllet: Finmal bringebærene til et fint pulver i blender/food processor/stavmikser. Bland de sammen med agave, cashewsmør, vanilje og salt. Ha våte hender, og trill ut kuler, du vil få 10-15, alt etter som hvor store du lager de. Press kulene lett ned til små tykke pletter. Sett de i fryseren så de er kalde når du dypper de i sjokoladen.

Lag sjokoladen: Smelt kakaosmør over vannbad og rør inn resten av ingrediensene. Start med 1 ss agave, det kan lett bli for søtt. Smak til med mer hvis du vil ha sjokoladen søtere. 
Dypp de kalde bringebær-plettene i sjokoladen, dryss over litt knuste bringebær, og sett sjokoladene i fryseren til sjokoladen er hard. Oppbevar i fryseren og ta de opp like før servering. 

DSC00507

Har dere noen fine planer for helgen? Fredagen har gått så raskt, samtidig som den har vært lang- jeg får alltid den følelsen når jeg sitter mye forran dataen og studerer. Men jeg har kost meg også, ute sammen med S, og med en sen yogaøkt nå i kveld. I morgen kommer det en fotograf hjem hit (skal fortelle dere mer senere, lover), men bortsett fra det tror jeg helgen blir ganske så hverdagslig. Ønsker dere alle en deilig helg.

10 Responses to “For your mommy: raw bringebærsjokolade”

  • Nom nom nom… Nå har jeg spist nok sjokolade for ei stund, siden jeg fikk Magic Mayan i posten i dag :D Likte spesielt “always almonds” og “Mucho mocha”, sjukt gode. Den med bringebær synes jeg ble litt for søt. Så nå må jeg bruke helga på å trene dobbelt så mye :p Det føles forresten skikkelig bra å gjøre yoga hver dag! Føler at det allerede har blitt rutine og noe jeg ser frem til hele dagen (siden jeg gjør det på kvelden/natta) :D

    • Ragnhild Nordrum:

      Enig i at always almond og mocha også er supergode!!
      Hihi, lykke til med treningen! Du er så flink! <3

  • nina:

    mmm…. så deilig :)

    Ha en fin lørdag

  • I hope your book is going to be a cook book with an English version.
    Wow how pretty and Valentine’s Day appropriate!!

    • Ragnhild Nordrum:

      Ooo, it will be in Norwegian :( But it will be lots of beautiful pictures, and I can translate the recipes/text for you <3

  • <3 Disse deilige munnfullene høres helt himmelsk ut :D Nesten som bringebær "jaffa" :D Lykke til med fotograferingen! xx

    • Ragnhild Nordrum:

      ja, faktisk, dette ble jo litt som Jaffa! De er så gode! Mamma og jeg har kost oss med disse i dag :)

  • Muuums som alltid så mycket gottigt! Jag måste fortfarande köpa råkakao det har inte blivit av. Sedan ska det lagas massa gott här med ;)

    • Ragnhild Nordrum:

      Hihi, det må du gjøre snaaart ;) Jeg husker de fantastiske browniene dere har laget!! :O <3

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
April 2024
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930