(jakten på) Perfekt raw bananbrød

20140429_191916
Små lubbene barnehender, på full fart mot deilig nylaget rått bananbrød <3

Oppskriften dere skal få av meg i dag er rett og slett helt nydelig! Raw bananbrød, yum!

Har dere smakt bananbrød før? For flere år siden var jeg veldig glad i det, og jeg husker at jeg bakte mange forskjellige veganske varianter, som regel av den litt sunnere typen, med grovere mel og brunt sukker. Vel, tiden har forandret seg, og nå vil jeg helst ha maten min RÅ. Iallefall mesteparten av den. Jeg ser ikke på det som et stort offer, for vet dere? Man kan lage alt helt rått, helt vegansk, sukkerfritt, naturlig, og best av alt; det smaker minst like godt som orginalene.
bananbrød-w580-h580

Dette brødet er smakfult, akkurat passe søtt, nærende og mettende. En skive, eller to, passer perfekt som et lite energirikt måltid, gjerne toppet med noen bananskiver og litt nøttesmør.

Til ca 8 skiver, trenger du:

-2,5 dl mandler
-2 dl valnøtter
-1/2 dl revet kokos
-1/2-1 ts kanel
-1/2 ts vaniljefrø
-en liten klype Himalaya/havsalt
-1 godt moden banan
-1 ss romtemperert kokosolje
-3 myke dadler
20140429_175618-w580-h580

Mal mandler og valnøtter i en food processor til et litt grovt mel. Tilsett resten av ingrediensene og kjør til du har en klissete gjevn deig. Press deigen ut på et brett med matpapir. Press den ut til en firkant som er ca 1 cm tykk.
Sett brødet i fryseren, og la det stå minst en time før du skjærer det opp i 8 skiver. Oppbevar brødet i fryseren helt frem til servering og server det kaldt. Brødet blir ikke steinhardt selv om det står i fryseren pga det høye fettinnholdet i nøttene.
Brødet holder seg i fryseren i flere dager.

Har dere hatt en fin tirsdag? Jeg håper det. Jeg har fått skrevet så mye på skoleoppgaven min og det føles så bra! Ellers har tirsdag blitt min faste løpedag, for endelig er løping tilbake i livet mitt. Jeg startet sist uke, og fremover er målet å løpe en eller to ganger i uken, i tillegg til det jeg vanligvis gjør (dere vet, daglige turer med Sidikou Samuel + yoga så ofte jeg kan). Selv om turene er veldig korte nå i starten, kjenner jeg hvor utrolig mye jeg har savnet kicket man får av å løpe, og jeg gleder meg bare til å fortsette.

Nå er det sovetid for meg. God kveld videre, dere.

9 Responses to “(jakten på) Perfekt raw bananbrød”

 • nina:

  Spennende oppskrift :)

 • Dette må prøves :) Må bare vente til valpen gir meg litt kjøkkentid :p

  • Ragnhild Nordrum:

   Hihi, det er som å høre meg da S var nyfødt ;) Babyer (uansett om det er menneske eller hund) krever sitt, og kjøkkentid er ikke det det blir mest av. Kos deg med han lille, han er bare så skjønn!<3

 • Så spennende Ragnhild, dette så fantastisk ut!
  Da jeg jobbet på fisketorget i Bergen to somre, hadde jeg noen fantastiske kollegaer. Han ene, fra Uruguay, og konen hans er vegetarianere, og ofte hadde han med seg nydelig mat på jobben som vi fikk smake, deriblant bananbrød! Jeg fikk oppskriften av konen, og har laget det mang en gang. Raw bananbrød derimot, har jeg ikke prøvd før, men dette ser kjempegodt ut! Snart får jeg fryser, og da kan jeg kanskje prøve meg på dette :) Takk for oppskrift x

  • Ragnhild Nordrum:

   Du legger alltid igjen så koselige kommentarer, takk Julie!
   Det blir nok godt med fryser :) Da må du prøve deg på dette- det er virkelig veldig godt!
   God helg videre, klem

 • Åh vilket fantastiskt recept! Mums, älskar bananbröd. När vi var i Sverige i vintras gjorde vi en hel del bananbröd fast det var bakat ugnen. Helt veganskt dock och super gott! Älskar fotona och så fina små barnhänder <3333

  • Ragnhild Nordrum:

   Tusen takk jenter! Dere hadde nok likt dette veldig godt, jeg synes iallefall det smaker fantastisk :D
   Håper dere koser dere med sol og frukt- så misunnelig på akkurat det :)
   Stor klem<3

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
February 2018
M T W T F S S
« Jan    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728