Energigivende grønn juice med avokado

God formiddag. Sidikou Samuel og jeg sitter ved bordet, han med en blanding av avokado, kokosolje og morsmelk (haha, usj, men han liker det faktisk), og jeg med fersk grønn juice med avokado. Vi kom hjem fra morgentur for litt siden, og senere er det babysang.

Jeg merker at livet krever mye energi av meg for tiden. Å være mamma er en 24 timers jobb med alt av natteamming, kosing, leking, dansing og synging (verdens koseligste jobb, men fremdeles jobb!), itillegg til at jeg prøver å studere noen timer hver dag, går turer, trene yoga helst daglig, og hverdagslige ting som matlaging og klesvask. Jeg liker å ha mye å gjøre, så jeg klager ikke. Men jeg liker kun å ha mye å gjøre hvis jeg har mye energi, og i det siste kjenner jeg den har vært dalende. Jeg kan være ganske dårlig på å få i meg mat gjennom dagen, enten fordi jeg ikke har lyst på eller fordi jeg ikke føler jeg har tid. Og det er så dumt, for kommer det ikke energi inn får ikke jeg energi heller.  Isteden får jeg vondt i hodet, blir trøtt, sover dårlig, og kroppen blir hoven og binder unødvendig mye vann i kroppen. Fremover skal derfor mer næring inn prioriteres!

20140320_100709-w580-h580

Jeg juicer nesten daglig på morgenen, og i dag tilsatte jeg en halv avokado til juice. Det smaker nydelig og tilfører deilig fett og næring. Dere skal få oppskriften på denne grønne energibomben her.

grønnjuiceavo-w580-h580

Juice første appelsiner, agurker, sitron og salat. Hell juicen i blenderen og blend den sammen med avokadoen. Drikk og nyt.

Nå må vi ordne oss til sangen. Til helgen skal bestemor feire 80 årsdag, og jeg vil ta med en raw kake til kakebordet. Har dere noen forslag til hvilken?

Ønsker dere en fin torsdag alle sammen.

9 Responses to “Energigivende grønn juice med avokado”

 • Förstår att du har väldigt mycket nu, men så spännande projekt! Bara vara mamma är ju ett stort jobb i sig (du är så grym!) och så studera på det. Wow! Heja heja dig. Ja så viktigt att få i sig tillräckligt, och bra mat. Juice och smoothie är fantastiskt! Tusen kramar från soliga Ghana, ser fram emot att höra hur du finner studerandet (och vad du lär dig:D)

  • Ragnhild Nordrum:

   Tusen takk dere! Ja, absolutt, det jeg holder på med er veldig spennende, og jeg koser meg virkelig. Og jeg liker å ha mye å gjøre, så da er det bare passe på at jeg har nok energi til å gjøre alt jeg vil :)
   God klem til dere søtiser!

 • Anna:

  Hei! Jeg slet også med lite energi før da jeg spiste et ganske vanlig og balansert vegansk kosthold. De to siste månedene har jeg derimot prøvd ut å spise mer 80/10/10 (eller rawtill4) og jeg har fått MYE mer energi! Fordøyelsen er mye bedre og kroppen kjennes lett og bra til tross for at man spiser utrolig mye! Vanskelig å kutte ut/kutte ned på fett og salt i starten, men nå savner jeg det ikke i det hele tatt. Jeg vet ikke om dette er noe for deg, men jeg anbefaler veldig å prøve:-)

  • Ragnhild Nordrum:

   Hei Anna :)Vet du, jeg synes 811 er SÅ fasinerende, og jeg tror virkelig det er sunt å spise slik. Var veldig skeptisk før, men jo mer jeg har lært om det, jo mer tror jeg på det, og jo mer anti-lowcarb blir jeg ;) sAmtidig tror jeg BARE det er sunt hvis man spise nok, og at det er direkte farlig hvis man spiser for lite. Og jeg er ikke helt der at jeg har lyst til å spise så enorme mengde frukt.
   Så gøy å høre at det fungerer så godt for deg. Jeg har økt mengden frukt jeg spiser veldig etter at jeg begynte å lære om 811, og kanksje jeg en gang gir det en sjanse, men ikke akkuart nå :)
   Takk for at du deler erfaringen din, og god helg :)

   • Anna:

    Ja, det har du helt rett i! Hvis man ikke spiser store mengder, får man i seg altfor lite energi og næring. Det er viktig å væer flink til å lytte til kroppen din, så jeg tror du gjør rett i å vente til du føler deg klar til å endre store deler av kostholdet. En langsom overgang (som det du gjør nå ved å øke fruktinntaket) er vel sikkert lurt, og det kommer sikkert til å hjelpe på energinivået ditt:-)

 • Det er kjempe viktig å få i seg nok næringsrik mat når en skal lese, jeg blir i hvert fall helt ør i hodet hvis jeg ikke har spist :P Du er jo så flink, lytt til deg selv og ta pauser når du må :D og kan!

  • Ragnhild Nordrum:

   Ja, å studere og bruke hodet krever virkelig mye! Har vært veldig bevist de siste par dagene, og merker for hvor mye det hjelper, så jeg fortsetter slik :)
   God kveld <3

 • Det hørtes så godt ut, jeg laget også juice i dag. Jeg har ikke orket å gjøre det så ofte siden det krever en del arbeid syns jeg da. Men jeg er litt usikker, jeg mener å ha lest at man burde drikke juicen innen 15 minutter etter at den ble juicet for å få mest næring. Jeg så på klokken i dag at jeg hadde 5 minutter på å drikke den. Det syns jeg er alt for lite og blir fort litt uvel av det. Vet du om det må drikkes innen 15 minutter for å få mest næring eller tror du det er greit om det går lengre tid?

  Håper du får en kjempe fin helg!

  • Ragnhild Nordrum:

   Hmmm, ja jeg har faktisk hørt det jeg også. Men jeg orker ikke å være så nøye på det. Synes det er viktigere å bruke tid på å drikke den, ikke bare helle innpå, fremfor å få den fort ned. Men jeg lar den ikke stå lenge heller, drikker den nok iløpet av den timen etter den er laget :)
   Takk, håper helgen din også blir god! :)

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
December 2017
M T W T F S S
« Nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031