Raw kokoskuler

Å hei, hvilken effektiv fredag dette har vært så langt! Noe av det mest tilfredsstillende som finnes må være å kunne krysse av gjøremål etter gjøremål på dagens liste. Endelig har jeg satt meg ned med en kopp te og et par kokoskuler, dere skal få oppskriften under, og nyter stillheten imens Lille S tar formiddagshvilen sin.

20140321_122837-w580-h580

Er det mange av dere som gir påskeegg til de dere er glad i? I år vil jeg lage til Sidikou Samuel og storebroren hans, og til pappa K. Sidikou Samuel skal få et egg fult av slike squeeze-pakker med naturlig sunt innhold som jeg skal kjøpe på Iherb, og andre nyttige ting han jeg trenger. Jeg lager maten til S selv, men har brukt et par slike squeeze-pakker når vi har vært på tur- de er veldig kjekke. Og så lenge innholdet kun er økologiske frukt og grønnsaker synes jeg det er helt greit :)

De to andre derimot, skal få egg fulle med økologisk og sunn godis. Det er ikke påske uten påskeegg, men jeg ser ikke poenget med å fylle kroppen med næringsløs mat av den grunn. Iallefall ikke når det er så enkelt å få tak i bra anternativer, eller man enkelt kan lage det selv. Hvis dere går inn på oppskriftsiden min, finner dere mange oppskrifter på sunn og næringsfull godis. Det meste er sjokolade, det er jo det beste jeg vet vet dere, men i dag skal jeg dele oppskriften på deilige deilige kokoskuler- helt uten sjokolade.
20140321_122458-w580-h580

Til ca 10 kuler trenger du:

-1,5 dl mykt kokossmør (husk at kokossmør ikke er det samme som kokosolje)
-1,5 dl revet kokos
-2 ss kokosblomstmelis (eller smak deg frem med annen søtning)
-1/2 ts ekte vaniljefrø

-mer revet kokos til å rulle kulene i

Bruk en food processor og kjør alle ingrediensene sammen til en deig. Hvis koksosmøret var veldig mykt, er det ikke sikkert du får rullet ut kuler. Sett isåfall blandingen en liten stund inn i kjøleskapet. Rull ut kuler, og rull de i kokos. Oppbevar i kjøleskapet.

Få ingedienser og veldig enkle, og likevel så uendelig gode!

Nå må jeg fortsette der jeg slapp, jeg har enda så mye som må gjøres i dag. I morgen er det bestemors bursdag, og jeg skal lage raw kake. Også håper jeg å få gjennomført dagens yoga før S våkner igjen. Jeg håper dere også har en fin fredag, og at helgen blir god. Kos dere!

6 Responses to “Raw kokoskuler”

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
January 2018
M T W T F S S
« Dec    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031