Raw sjokoladepletter med kaffe, pistasjnøtter og salt

Usj, dårlige mandager synes jeg er noe av det verste som finnes. Mandagen legger på en måte grunnlaget for resten av uken, og da bør den være så fin og positiv som mulig. I går derimot, våknet jeg på helt feil ben og syntes livet var ordentlig tøft å takle. Jeg ga meg selv en tidsfrist, og lot bare negativiteten styre til klokken tolv på formiddagen. Det fungerte faktisk fint, og resten av dagen ble både fin og veldig produktiv. Og i dag stod jeg opp på riktig ben igjen, og denne dagen er fin og god og full av positivitet, glede og motivasjon. Sidikou Samuel og jeg kom inn fra morgentur for litt siden, og nå sitter vi begge på sofaen; han med et lass med leker rundt seg, og jeg med fersk grønn juice.

pistasjogkaffe-w580-h580

Sent i gårkveld lagde jeg en ny porsjon rå sjokolade, og av noe av sjokoladen lagde jeg små pletter med grovmalt kaffe, pistasjnøtter og Himalayasalt. For en nydelig kombinasjon.

Selv drikker jeg ikke kaffe, men synes smaken av kaffe sammen med sjokolade er veldig godt. Hvis du ikke vil bruke kaffe i disse, kan du bytte det ut med kakaonibs.
20140318_074551-w580-h580

Selve sjokoladebasen er den jeg bruker å lage vanlige sjokoladebiter av, det er min favorittoppskrift. Husk å alltid smake deg frem med søtt og kakao underveis.

Dette gir en ganske stor porsjon sjokolade, jeg lagde 8 sjokoladepletter og 6 vanlige hjerter:

-75 g kakaosmør
-2 ss cashewsmør
-noen dryss ekte vanilje
-2-3 ss lønnesirup (eller annen naturlig søtning)
-5-8 toppede ss råkakao

-grovmalt kaffe (eller kakaonibs)
-hakkede pistasjnøtter
-Himalaya/havsalt

Smelt kakaosmør og cashewsmør over vannbad. Rør inn lønnesirup og vanilje, og til slutt kakao. Smak deg frem.
For å lage plettene, avkjøl sjokoladen litt så den ikke er så flytende. legg ca en ss sjokolade per plett på et brett med bakepapir. Dryss over litt kaffe, pistasjnøtter og salt. Sett sjokoladen i kjøleskapet til den har stivnet. Server og nyt.

Senere i dag skal jeg instruere i min første yogatime på det lokale treningssenteret. Jeg er så spent, men etter prøven sist uke tror jeg det kommer til å gå fint. Frem til den tid, har jeg en baby som skal overkoses og en masse å lese om cellelære. Jeg har bare studert i noen dager, men jeg elsker elsker elsker det, og vet jeg har havnet på rett studie.

Før jeg avslutter, her er forje ukes treninger:

uke11-w580-h580

Hvordan har deres uke vært så langt? Jeg håper dere har gode dager alle sammen.

11 Responses to “Raw sjokoladepletter med kaffe, pistasjnøtter og salt”

  • Nina:

    De så veldig gode ut :)

  • Håper det går bra med studiene dine :) her går det i et om dagen med skole og et nytt sammarbeid! Jeg håper du kommer til Oslo i slutten av mars, så vi sees i bursdagen til Catrine. klemmer <3

    • Ragnhild Nordrum:

      Jaa, jeg prøver på Oslo tur neste uke! Men er ikke helt sikker enda, men nesten :)
      Gøy at vi er på samme studie nå, selv om du har kommet mye lenger. Trives veldig til nå og synes det er så spennende!
      Klem<3

  • Linn:

    Takk for et fint tips for hvordan takle dårlige og vonde dager! Ved å gi seg selv en tidsfrist tar man både hensyn til de følelsene som er der og utfordrer en samtidig til å snu det negative til positivt. Takk for at du deler! :)

  • I think it’s so interesting that you can keep these raw delights in your home but not a pizza! I’m just the opposite! I could never have these scrumptious things around in more than single sized servings. ;)

    • Ragnhild Nordrum:

      Haha, it is so weird!! :) But I made peace with chocolate the minut I found out I could make it raw and healthy myself. And after that ive never felt the need to overeat on it. It satisfie me SO much, and it is easy to eat a piece, or 2 or 3 if I want it. For me its totally different with anything bread-y or other foods I see as binge-food. I cant even take a bit of those!

  • Vilken bra teknik att ge sin negativitet en viss tid på sig, för när man väl accepterar hur man känner – så brukar känslorna skingra efter ett tag. Det är inte lika kul att vara på dåligt humör när det inte finns något “motstånd” och något att riktigt vara sur på. Härligt att höra att du fick en bra resten av dagen!!! Och receptet. MUMS! Nu börjar dina läskande recept igen när vi inte har alla ingredienser här nere i Ghana ;) KRAM!

    • Ragnhild Nordrum:

      Den teknikken fungerte iallefall fint på tirsdag, men det er jo litt opp og ned hvordan man må “angripe” negativitet og triste tanker. Føler det kommer litt ann på hva man er lei seg/sint/trist for.
      Dere har vel så mye annet godt å kose dere med i Ghana, at ingen sjokolade trengs ;)
      Stor klem til dere

  • Holder på og lage denne nå :D Skal la det få sette seg over natten, droppet kaffen og drysset heller litt sukrin gold over, gleder meg til og smake i morgen tidlig når klokken ringer og jeg akkurat er litt for trøtt, dette kommer til og vekke meg opp – med et smil om munnen :) x

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
April 2024
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930