Raw sjokokirsj-biter; en oppskrift, flere muligheter

God lørdagskveld dere. Jeg er student i kveld, og har sittet og lært om celler. Jeg er helt i oppstartsfasen av nettstudiet mitt, men jeg kjenner i hele meg at det kommer til å bli kjempespennende. Ellers har dagen gått slik de så ofte gjør; tur ute med Sidikou Samuel, yoga og babykos. Og så har jeg laget sjokolade da, og dere skal få oppskriften her.
20140315_122328-w580-h580

Det var en av dere fine lesere (hei Monika! :)) som spurte om jeg kunne poste oppskriften igjen på jordbær- og kokoshjertene jeg lagde for lenge lenge siden. Og det er klart jeg kan! Tidligere har jeg laget disse med jordbær, og det er utrolig godt, men i dag prøvde jeg noe nytt; nemlig med kirsebær. Og så dyppet jeg de i rå sjokolade, mmm!
20140315_170700-w580-h580

Jeg synes disse bitene ble nydelige, men de ble litt i underkant søte. Jeg brukte en spiseskje søtt, slik jeg gjorde da jeg brukte jordbær. Men kirsebær trenger nok litt mer søtt, så jeg anbefaler å bruke to spiseskjeer isteden. Det skal jeg gjøre neste gang.
Bær- og kokosbitene kan spises som de er, eller dyppes i sjokolade. Du kan også bruke blandingen som dip til oppskåret frukt- det skal jeg gi til Lille S når han blir større.

Dette gir ca 20 store biter (du kan fint halvere oppskriften, det gjorde jeg i dag)

– 1 dl + 2 ss mykt kokossmør (jeg setter bare hele glasset i en bolle med varmt vann)
-2 dl jordbær, kirsebær eller andre gode bær
-1-2 ss kokosblomstmelis, kokosnektar eller agavesirup
– en liten klype Himalaya/havsalt

For å lage disse, kokossmøret være mykt. Du kan fint bruke frosne bær, men la de tine før du bruker de.
Blend bærene
, og tilsett kokossmør, det søte (start med en spiseskje, og smak deg frem) og salt. Blend alt sammen til du har et smooth og tykt fyll.
Bruk enten sjokoladeformer og fordel blandingen i de. Eller fordel blandingen på et brett med plastfolie, press det ut til en firkant som er ca 1-2 c tykk. Sett brettet i fryseren. Skjær opp i biter når blandingen har stivnet. Sett bitene tilbake i fryseren, så de er harde og kalde når du dypper dem i sjokolade.

Jeg lagde sjokoladen av:

-1 godt toppet ss kokosolje
-1 ss rått cashewsmør
-noen dryss vanilje
-1/2 ss agavesirup (smak deg frem)
-3-4 ss råkakao

Smelt kokosolje og cashewsmør over vannbad, og rør inn resten av ingrediensene. Husk å smak deg frem.
Dypp bær- og kokosbitene en eller to ganger i sjokoladen, og oppbevar de i kjøleskapet frem til servering.
20140315_170015-w580-h580

Med det ønsker jeg dere en nydelig helg videre alle sammen. Har dere noen hyggelige planer for søndagen?

11 Responses to “Raw sjokokirsj-biter; en oppskrift, flere muligheter”

 • Disse så helt super gode ut! Skulle ønske jeg fikk tak i kirsebær her jeg bor, men jordbær er sikkert like godt :)

  Jeg lurte litt på hva shampoo og balsam du bruker, jeg har lyst å bruke noe som er mer naturlig, men jeg aner ikke helt hvordan jeg skal finne det og lurte litt på om du visste noe. Jeg har prøvd å finne noe på iHerb, men det er ikke lett.
  Om du har noen forslag til ansiktsrens så tar jeg godt imot det også :)

  Håper du får en fin kveld og en kjempe flott uke!

  • Ragnhild Nordrum:

   Jordbærvarianten er minst like god, så lag den :)

   Så gøy med spørsmål!!
   Jeg bruker så lite produkter på kropp og hår som jeg bare kan. Bruker ikke balsam, kun shampoo. Bruker en med alger fra Urtekram (tror det er et dansk merke) som jeg kjøper på Helios, Røtter eller andre helsekostbutikker. Har sett den på både Life og Sunkost :) Vasker håret ca 2 ganger i uken.
   Jeg bruker ikke rens i ansiktet, kun vann. Av og til, kanskje et par ganger i måneden lager jeg ansiktsmaske av kokosolje, spirulina, kakao, eller avokado.
   Ikke så mange tips, siden jeg bruker så lite. Man må finne det som passer til sin hud. Men jeg tror så lite som mulig er et godt utgangspunkt, så huden får hvile. Og at det man bruker er så naturlig og mildt som mulig.
   Hvor bor du? Det er jo et økologisk parfymeri på Gimble i Oslo. Hvis du bor der, kanskje det går ann å få litt veiledning!? De har mange fine produkter. :)

   • Tusen takk for svar! :) Jeg bor dessverre på et veldig lite sted som ikke har så mye. Har ikke sett noen produkter fra Helios på noen av helsekostbutikkene her jeg bor, så jeg vet ikke helt. Jeg får vel lete mer :)

 • Monika:

  Du er søt<3 Tusen takk! Nå vet jeg hva jeg skal lage i morgen!:-D

 • Åh, herlighet! Mmmm, ser bare helt fantastisk godt ut! :-)

 • Pretty! Pretty! Pretty! Pretty!
  Food! Baby! Outfit! You! :)

 • Så spännande med dina studier! Ser fram emot att höra mera :) Det är ju så kul att lära sig, och att läsa när man väl är motiverad av något. Det du läser låter perfekt för dig! Så fina bilder, som alltid. KRAM finaste Ragnhild!

  • Ragnhild Nordrum:

   Jeg er så glad jeg endelig har startet studiet. Har jo tenkt på det i en evighet, så nå var det virkelig på tide. Tror jeg kommer til å trives veldig godt, selv om døgnet gjerne skulle vært dobbelt så langt :P
   <3 <3

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
December 2017
M T W T F S S
« Nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031