Vårmat: friske agurkruller

Jeg er så takknemlig for det nydelige været som endelig har kommet. Etter en lang, kald og mørk vinter, glemmer jeg nesten hvor utrolig godt sol, lys og varme gjør for kropp og sinn. Alt føles liksom bedre på våren. Er dere ikke enige?

Deilig vær føles enda deiligere med frisk, lett, energigivende mat. I dag lagde jeg agurkruller fylt med mango, gulrøtter og karriristede cashewnøtter.
20140313_151920-w580-h580
Jeg ristet en god porsjon med nøtter, så da har jeg til flere middager. Karri-cashewnøtter smaker nydelig som topping på salater og supper.

Karriristede cashewnøtter

-2,5 dl rå cashewnøtter, bløtlagt i minst en time
-1 ss karripulver (jeg brukte en medium sterk, økologisk og kjøpt på Helios)
-1 ts kokosblomstmelis
-1/2 ts Himalaya/havsalt
-1 ss smeltet kokosolje

Skyll de bløtlagte cashewnøttene godt i kaldt vann. Legg de i en bolle og bland inn resten av ingrediensene.
Fordel nøttene utover et stekebrett dekket med bakepapir, og rist de i ovnen ved 190 grader i 35-45 minutter, til nøttene er gyldene og sprø.
Avkjøl.
20140313_152315-w580-h580

For å lage rullene, trenger du en agurk per person. Jeg fylte mine med gulrot og mango, og hadde jeg hatt avokado hadde jeg brukt det. Ellers er paprika, papaya, rødløk, fersk koriander og mye annet, veldig godt i.

Agurkruller, 1 person

-1 agurk
-noen never karriristede cashewnøtter
-valgfrie grønnsaker (se forslagene over)

Bruk en ostehøvel, og skjær agurken i tynne brede strimler. Legg 2-3 strimler sammen, legg litt grønnsaker og nøtter i enden, og rull agurken litt stramt sammen. Sett rullene på et fat og server.

I dag spiste jeg rullene alene slik de er, nøttene gir så mye deilig smak uansett. Men det er også kjempegodt å ha en dip til, feks tahini-sitrondip, cashewdip eller en laget med fersk mango, chili og koriander. Perfekt vår- og sommermat!

Klokken er litt over åtte, og vet dere, jeg er klar for å legge meg. Dette har både vært en lang, effektiv og veldig fin dag- jeg blir så glad av slike dager. Jeg håper dere har hatt en veldig fin torsdag også. God kveld videre.

11 Responses to “Vårmat: friske agurkruller”

 • Kjersti:

  Hei Ragnhild!

  Jeg tenkte at jeg vil legge igjen et lite spor til deg :) Synes du har en kjempefin og inspirerende blogg, med mange spennende oppskrifter! Du virker som en utrolig flott og ekte person, med gode verdier :) Også så nydelig liten babygutt du har; han er jo bare SÅ skjønn <3 Takk for at du deler; du skal vite at det blir satt pris på!

  Klem fra meg :)

  • Ragnhild Nordrum:

   Ååå, så fin kommentar Kjersti <3 Tusen takk! Så koselig at du finner inspirasjon her inne, det ble jeg veldig glad for å høre!
   God lørdagskveld, og klem tilbake :)

 • nina:

  Det så godt ut :)

 • Sara:

  Godt tips med karriristede cashews, det skal testes! (Sjokkisoppskriften din i forrige bloggpost også!).
  Lille S er Ny-ydelig, han blir jo bare søtere og søtere :)

  • Ragnhild Nordrum:

   Hihi, det synes jeg også ;) Søtere og søtere for hver dag som går! Når skal det ende..!? :)
   Karricashewnøtter er SÅ godt, piffer opp både supper og salater og er farlig gode å spise for seg selv oså :)
   God Helg videre Sara!

 • Ååååh, dette ser så friskt og lekkert ut! Og de karriristede cashewnøttene høres herrlige ut :D
  Og lille S da. Smelt <3

 • Det är verkligen en speciell känsla uppe i Norden när våren ÄNTLIGEN kommer efter en lång vinter. Så njut en massa! Hoppas våren är för att stanna för er. Vi lovar att gotta oss en massa i solen och värmen för dig med ;) Jättefint recept också, mums!

  • Ragnhild Nordrum:

   Ja, det er virkelig det beste når lyset og solen kommer, det gir så mye energi og man blir så glad!! Kan tenke meg dere to får fylt opp godt med sol og D vitamin i Ghana, så deilig altså. Kos dere for meg også. Klem

 • Så friske og gode de så ut! Du er så flink, Ragnhild :D

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
January 2018
M T W T F S S
« Dec    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031