Mye på tapetet, og raw salt og søt cashewsjokolade

God kveld, jeg håper alt er bare bra med dere. Etter å ha reist hele dagen i går, er vi tilbake i Valdres igjen nå. Og dere, nå har våren kommet hit også! deilig! Jeg gikk tur i joggesko i dag, og det føltes helt hErLiG!

Ellers er det mye som skjer i hverdagen min akkurat nå. For det første er jeg så vidt i gang med nettstudie i ernæring ved Bjørknes. Noen av dere har spurt om jeg kan skrive mer om det, og det skal jeg gjøre. Jeg vil bare komme litt ordentlig i gang først.

For det andre skal jeg begynne å instruere yogatimer på Valdres Treningssenter fra neste uke. Det blir veldig spennende. Jeg trener jo mye yoga selv, men å lære det bort er liksom noe helt annet. I dag kjørte jeg gjennom timen med noen av de andre ansatte. Jeg synes slikt er veldig skummelt, men det føltes utrolig godt etterpå og jeg tror det kommer til å gå fint. Og det er jo så viktig og sunt å gå ut av det trygge man kjenner av og til.

I dag byr Sidikou Samuel og jeg på deilig raw sjokolade med salte og søte cashewnøtter. Hihi ;)
20140312_115109-w580-h580

Lille er nesten alltid på armen, og det gjenspeiles jo her på bloggen.

Sjokoladen lagde jeg tidligere i dag, og jeg synes de er fantastisk gode. Jeg er ikke egentlig en “salt person” (chips og slikt har aldri vært min greie), men litt salt i god sjokolade- det elsker jeg!
20140312_114355-w580-h580

Dette gir ca 20-25 biter

-90 g kakaosmør
-2 toppede ss cashewsmør
-3-4 ss lønnesirup
-noen dryss vanilje
-5-7 godt toppede ss råkakao

-3 store never rå cashewnøtter
-2 ss lønnesirup
-noen gode dryss Himalya/havsalt

Legg cashewnøttene til bløte i kaldt vann i 1-4 timer. Hell bort vannet, og skyll nøttene godt. Fordel 2 ss lønnesirup over nøttene, og legg de på et stekebrett med bakepapir. Rist nøttene ved 200 grader til de er gyldene. Jeg glemte å se hvor lenge mine stod- kanskje 15-20 minutter?! Pass på at de ikke brenner seg. Ta nøttene ut av oven og dryss godt med alt over. Vær litt raus :)
Smelt kakaosmør og cashewsmør over vannbad. Rør inn lønnesirup, vanilje og råkakao. Smak deg frem med mer søtt og/eller kakao.
Hell sjokoladen i en form dekt med folie. Dryss over nøttene, og kanskje litt ekstra salt. Sett sjokoladen i kjøleskapet, og skjær den opp i biter når den er kald.

Nå er det godt over sengetid for min del. Jeg ønsker dere en fortsatt fin uke, alle sammen.

5 Responses to “Mye på tapetet, og raw salt og søt cashewsjokolade”

 • Elisabet:

  Mmm, ser kjempegodt ut! Så spennende med både studie og yogatimer! Blir gøy å høre mer om begge deler! :)

  • Ragnhild Nordrum:

   Jeg synes det er veldig spennende selv også. Har sittet med studie nå i kveld, og kjenner at jeg har havnet rett- dette blir GØY!
   God lørdagskveld til deg og dine<3

 • Vi är jättestolta över dig ska du veta för allt nytt du gör! Heja dig. Det är läskigt, och ovant, vilket är precis som det ska vara. Det är då vi stretschar oss själva! Du är jätteduktig och vi ser framemot att komma och göra yoga med dig en dag :D

  • Ragnhild Nordrum:

   Så snille dere er, takk!! Og jeg håper dere vet at jeg får masse inspirasjon av dere to til å utfordre meg seg og gjøre de tingene jeg VIL, selv om det kan virke skummelt.
   Jaaa, vi må få til å treffes altså. Det hadde bare vært fantastisk koselig!

 • Å herre. Ser alt for godt ut. Disse må jeg prøve. Så stor gutten din har blitt. Han lir fortsatt bare søtere og søtere for hvert bilde jeg ser :P

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
December 2017
M T W T F S S
« Nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031