Mamma og pappa på èn ukes Vegan Challenge

God helg alle sammen. Jeg hadde egentlig planer om å legge ut et innlegg i går, men jeg brukte heller ettermiddagen til å sove. Heldigvis har Sidikou Samuel to besteforeldre som gladlig passer han en time eller to hvis jeg trenger å sove litt ekstra- og det har jeg virkelig trengt denne uken.

Har dere hatt en fin uke? Jeg skulle gjerne ha sovet mer, men bortsett fra det har uken vært fin. Torsdag har blitt fast babysang dag, og det er så koselig. Om en ukes tid reiser baby og jeg til Oslo for å besøke pappa K og venninner, og noen dager etter det reiser vi en tur til Tromsø for å besøke min søster. Dessuten begynner jeg straks å studere ernæring (nettstudie ved Bjørknes) og det gleder jeg meg sånn til.

I dag hadde mamma og pappa sin første dag som veganere. Dere skjønner, de har nemlig gått med på å være veganere en hel uke, og jeg er så utrolig glad for at de ble med på det!
20140221_160233-w580-h580

Til de nye veganerene <3 Frøbrød fra Oh She Glows, til lunsjer og snacks gjennom uken.

Jeg har ansvaret for maten, og har skrevet en ukesmeny som jeg håper og tror kommer til å falle i smak. Jeg skal selvsagt oppdatere dere på hvordan det går. Til nå kan jeg bare si at første dagen har gått veldig fint, de har både likt maten og vært mette og fornøyde. I dag fikk de bokhvetegrøt med fersk mandelmelk og frukt til frokost, frøbrød med avokado + smoothies og frukt til lunsj, og “pizza” laget med quinoa-bunn, pesto og sopp + salat til middag.
20140222_175423-w580-h580Quinoa”pizza” med hjemmelaget pesto og sopp, og salat.

De kommer ikke til å spise mitt kosthold (med mest raw food, mye juice, supermat, overdosering av raw sjokolade osv), men et mer “tradisjonelt” sunt vegansk kosthold. Det blir selvsagt mye frukt og grønnsaker, itillegg til mye glutenfrie “korn” (bokhvete, hirse, quinoa), bønner og linser, nøtter og frø. Noen måltider kommer vi altså til å spise det samme, mens andre måltider kommer jeg til å lage en rett til de og en til meg selv.

Dette har jeg satt opp som forslag til måltider utover uken, men jeg regner med det blir noen endringer her og der:

Frokost:
Bokhvetegrøt
Bokhvetepannekaker (oppskrift fra de fine Raw Food søstrene)Smoothies
Mandelmelk
Fersk frukt

Lunsj:
Pappa har alltid med seg råkostsalat på jobb, så han forsetter med det
Mamma kommer til å ta med seg hjemmelagde knekkebrød, avokado, hummus, frukt osv på jobb

Middag:
Quinoa-pizza med pesto og sopp, salat (dette fikk de i kveld)
Raw tabbouleh-salat, oliven og Baba Ganoush (denne middagen gleder jeg meg til!)
Søtpotetsuppe med karri-kikerter og grønnsaker
Varm rotfruktsalat med grillet hvitløksdressing
Suppe og bokhvetepannekaker eller kikertpannekaker

..har enda et par middagen jeg må finne på. Har dere noen forslag?

Som snacks har jeg anbefalt frukt, nøtter og mørk sjokolade.

20140222_170512-w580-h580Pesto in the making.

Høres det ikke bare kjempespennende ut? Jeg er så overlykkelig for at de endelig er med på dette, og jeg håper at hele uken skal bli en positiv og god opplevelse. Det er så viktig for meg at maten smaker godt, og også at de føler at maten er god mot kroppen. De kommer derfor ikke til å få mel, gluten, sukker, dårlige oljer osv denne uken, men hel naturlig mat, med blanding av både rått og varmt.
20140222_175036-w580-h580Pizza til mams og paps.

Nå skal jeg forberede maten til i morgen. Bokhvetepannekaker skal stå på frokostbordet i morgentidlig, og litt av middagen kan lages allerede nå. Da blir det mindre stress i morgen :)

Jeg håper dere har en god lørdagskveld alle sammen. Nyt helgen videre.

18 Responses to “Mamma og pappa på èn ukes Vegan Challenge”

  • Awesome :) Håper de på eget initativ fortsetter slik når uka er omme ;)

    • Ragnhild Nordrum:

      Det hadde vært FINT! Har en sterk mistanke om at de aldri blir veganere, men begynner de å spise mye mer vegansk er fornøyd med det også :)

  • Hanne:

    Så utrolig spennende :D Det så ut som en fantastisk ukesmeny. Håper du deler oppskrift på søtpotetsuppe med karri-kikerter og grønnsaker. Det hørtes kjemepe godt ut. En av mine favoritter for tiden er quinoa med grønnkål salat (med grønnkål, avokado, sitron og cashewnøtter og litt olje). Kanskje det hadde falt i smak hos foreldrene dine :) Håper du får en fin søndag. Jeg har nettopp kjøpt meg ny juicer så nå koser jeg meg med ferskpresset juice :D

    • Hanne:

      Jeg glemte forresten å si at det er kjempe spennende at du skal studere ernæring :D Det er jo helt perfekt for deg. Gleder meg til å høre mer om det :D

      • Ragnhild Nordrum:

        Gratulerer med ny juicer! <3
        Jeg kan absolutt dele oppskriften på suppen (hvis den blir god :)). Tenkte å samle oppskriftene fra uken i et samleinnlegg på slutten.
        Så supert med quinoa-salattips! Pappa har fått quinoa-dilla så han vil garantert ha den salaten til lunsj eller middagen en dag. Den høres veldig veldig god ut!
        God kveld til deg Hanne<3

  • SOOO my reading-between-the-lines skills tell me that you prepared something raw vegan for your parents?! Who by the way are gorgeous! I got mine to eat vegan cookies a few weeks ago, so I understand the pride you must feel! :)

    • Ragnhild Nordrum:

      My parents are having a one week vegan challenge!! :D And Im cooking for them. They are not eating completely raw, but absolutely super clean vegan with both cooked and raw. So fare they like it, and I need to make sure it stays that way ;)

  • Åh så spännande att de vill pröva på att vara veganer i en vecka! Ser fram emot att höra vad de tycker om det :D Du får hålla oss uppdaterade hur det går! Hoppas pannkakorna föll i smaken förresten :) Vad skönt att du har mamma och pappa som kan hjälpa till att passa liten så du får sova några timmar. Det kan behövas, kan vi tänka oss! Du är så duktig och klarar så mycket. Jätteimpad av dig, och alltid så inspirerande! Tusen kramar till dig vacker.

    • Ragnhild Nordrum:

      Tusen takk, så snille dere er!!
      Det ble havrepannekaker istedenfor bokhvete i dag. Men jeg fulgte deres oppskrift (og bare byttet ut bokhveten mot havre + tilsatte litt linfrø) og mamma og pappa likte de kjempegodt!! Lagde blåbærsyltetøy og serverte nøttesmør til.
      Og middagen ble jo både deres tabbouleh og deres Baba Ganoush- og det ble SÅ godt! Jeg har jo laget tabboulehn deres før, og gledet meg veldig til Baba Ganoushen- den var nYdElIg!! Takk for to gode oppskrifter!
      Klem<3

  • Så spennende at du skal studere nettstudie ved bjørknes, det skal nemlig jeg også!:-)
    Når starter du og skal du ta bachelor ?

    • Ragnhild Nordrum:

      Åh, så kult!!
      Jeg starter så raskt som mulig. Har sendt inn kontrakten nå og håper jeg kan starte i løpet av uken. Når starter du?
      Jeg skal ta bachelor ja. Du også? Kommer til å ta det første året deltid og håper jeg kan hoppe over til fulltid etter det :)

      • Har ikke kommet så langt som i prosessen som deg, men håper på at ting går fort at jeg får startet så fort som mulig:-)
        Bachelor på meg også! Kan hende at jeg gjør som deg, starter med deltid og endrer underveis.
        Kjempemorsomt å vite om noen som skal starte ca samtidig:-D

  • Inger:

    Kan du dele oppskriften på pizzaen? Jeg foreslår indisk mat:) Dal, grønnsakscurry, http://www.eatmedelicious.com/2009/12/indian-stir-fried-cabbage.html , kikertercurry.. Det er mange muligheter. Anbefaler å ha dal om du lager en curry for det demper kryddersmaken fra andre retter. Ikke at indisk trenger å være så sterkt. Kålretten er ikke det.

    Jeg lagde denne i går og den ble knall god: http://www.taste.com.au/recipes/22743/roasted+pumpkin+and+carrot+soup Spiste den uten yoghurt men med ristede gresskar frø (stekte de 45 min i ovnen med noe olje og urtesalt).

    Jeg lagde og denne: http://deliciouslyella.com/vegan-sweet-potato-brownies-gluten-free/ men brukte ferdig mandelmel istedenfor å lage selv, og hadde i en ekstra skje raw chocolate powder og noen hasselnøtter. Synes ikke de ble lik brownies, mer som en kraftig sjokolade kake. Veldig god. I motsetning til mye glutenfritt jeg lager så holdt denne seg saftig lenge og kunne stå utenfor kjøleskap. Jeg brukte 520 g søt potet (før koking) og kokte de istedenfor å dampe de for det hadde jeg ikke mulighet til.
    De to sistnevnte lagde jeg til de jeg bor med, ingen av dem spiser noe særlig vegetar mat eller glutenfritt og begge synes det var ekstremt godt. Kaken ble spist opp veldig fort! Jeg har fått ønsker om å lage den igjen:)

    • Ragnhild Nordrum:

      Takk for så utrolig fin kommentar og gode tips Inger!! Indisk var faktisk en veldig god ide! Jeg vet at pappa er veldig glad i det, men er mer usikker på mamma. Må iallefall lage noe veldig mildt.
      Jeg synes den gulrot- og gresskarsuppen hørtes fristende ut jeg!
      Jeg tenkte å poste mange oppskrifter fra denne uken når uken er over, så jeg skal poste pizzaoppskriften da :)

  • Søvn. Det er sårt trengt, ja ;) Utnytt muligheten til å sove litt lenger mens du har den. Det kan være hardt å være småbarnsforelder, samme hvor givende det også er! Utrolig tøff challenge. Jeg tror det kommer til å gå kjempebra :)

    Denne er til deg: http://littleteapotstories.blogspot.no/2014/02/liebster-blog-award.html

    • Ragnhild Nordrum:

      Neimen, så koselig Vilde! Tusen takk, nå ble jeg veldig glad! :)
      Tror denne vegan uken skal gå veldig fint for dem jeg også. Så langt, alt vel iallefall!
      God kveld videre!

  • Kristin:

    Såååå heldige foreldre du har, Ragnhild.

    • Ragnhild Nordrum:

      Så koselig med kommentar fra deg, tate Kristin! :) Og takk, det er veldig gøy for meg også at de ble med på dette! Klem

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
April 2024
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930