Søndagssjokoladen (rå, og naturlig søtet med dadler)

Hei! Nå håper jeg dere har hatt en fin helg, og at dere er klar for en ny uke i morgen. Det er jeg, for dette permisjonslivet byr på helg fra mandag til søndag (og jeg elsker det!).

Jeg har vært tom for både kokosolje og kakaosmør de siste dagene, og dere kan tro det har vært krisestemning i hjemmet. I går fikk jeg endelig kakaosmør i hus, så i dag ble det en ny runde med sjokoladelaging. Denne gangen brukte jeg en oppskrift fra My New Roots, og resultatet ble deilige mørke sjokoladebiter- helt raw og naturlig søtet med dadler.
20140223_162703-w580-h580

Du trenger:
-100 g myke dadler (ca 6-7 store medjool dadler)
-85 g kakaosmør
-noen dryss vanilje
-en liten klype Himalaya/havsalt
-30-40 g råkakao (i orginaloppskriften står det 30 g, jeg syntes det ble for mildt og brukte 40 g. Husk alltid å smake deg frem)

Legg dadlene i bløte i en times tid. Hell bort vannet og ta ut steinene, og mos dadlene med en stavmikser eller blender. Smelt kakaosmøret over vannbad og tilsett det til dadlene, og miks/blend videre til det er helt glatt. Tilsett vanilje, salt og råkakao og miks enda litt til. Sjokoladen skal være helt fri for klumper, glatt og gjevn.
Hell sjokoladen over i en liten form dekt med plastfolie. Sett formen i kjøleskapet. Brekk eller skjær sjokoladen opp i biter når den har blitt hard.

Så koselig med alle de positive kommentarene på forje innlegg forresten. Mamma og pappa are still going strong, og hadde sin andre veganske dag i dag. Til frokost fikk de banan- og havrepannekaker med blåbærsyltetøy (søtet med dadler) og nøttesmør, til lunsj spiste de salat og smoothies, og til middag lagde jeg raw tabbouleh-salat, Baba Ganoush  og hummus til oss. Jeg tenkte å skrive et lite samleinnlegg med de beste oppskriftene på slutten av uken. Noen av dere har jo spurt etter de allerede, både her og på Instagram.

Før jeg avslutter, legger jeg ved ukens treninger. Dere kan tro jeg er fornøyd med fem dager med ordentlige økter yoga (pluss 10 minutter en dag :P)! Som alltid er turene gått ute med baby i sjalet i ganske raskt tempo, og yogaen gjør jeg hjemme på matten- enten med ledelse fra yogafilmer eller på fri fantasi. Mandagen var jeg på mor- og babytrim og lærte bort yoga til de andre mammaene.
8-w580-h580

God ny uke til dere alle!

7 Responses to “Søndagssjokoladen (rå, og naturlig søtet med dadler)”

 • nina:

  Nam :) Ha en fin uke :)

 • Den sjokoladen så deilig ut! Jeg elsker dadler, men magen min er ikke så glad i dem dessverre. Men jeg tror det går bedre om jeg spiser dem sammen med annen mat :D

  • Ragnhild Nordrum:

   Magen min er faktisk heller ikke så glad i dadler. Det går helt fint hvis det ikke er så mye av gangen. Slik som her, når det bare er litt jeg får i meg. Men jeg føler jeg ikke bra hvis jeg spiser mer enn et par stykker på likt. Liker heldigvis ikke dadler “alene” og bare blandet inn i andre ting :)
   Håper du har en fin kveld Helene :)

 • Haha du är så söt, krisestämning här hemma :D Tur att du har fått påfyllning nu så du kan stilla ditt chokladsug! Ser och låter super gott. Ser fram emot uppdateringar om hur det går med dina föräldrar också ;) Hoppas maten smakade gott igår på söndagsmiddagen! Massa kramar från Göteborg

  • Ragnhild Nordrum:

   Søndagsmiddagen ble helt fantastisk dere!! Både mamma og pappa likte det kjempegodt, og jeg eeeelsket Baba Ganoushen, den skal lages igjen.
   Hihi, ja, det var faktisk litt krise her en stund ;) Kakaosmør og kokosolje er jo et must i hverdagen her.
   God klem til dere<3

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
February 2018
M T W T F S S
« Jan    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728