Taco-fredag (raw vegan style!)

Hei hei, og god fredagskveld til dere. Lille S, mamma og jeg er alene i kveld, og jeg har laget deilige raw taco til oss. Jeg synes raw taco er noe av det beste som finnes, men liker best å lage det når jeg lager det til flere enn bare meg selv. Det er liksom så sosial mat.
20140214_133049-w580-h580

Som “kjøtt” liker jeg best å lage valnøttdeig krydret med spiskummen og koriander. Guacemole er et must, og i tillegg liker jeg å lage en annen smakfull dressing- ofte blir det en cashew”rømme”. I dag prøvde jeg meg derimot på noe helt nytt; sharon-salsa- den ble fantastisk! Hakkede grønnsaker må man også ha, og store salatblader som wraps.

20140214_133922-w580-h580

Dette ble nok til mamma og meg:

Valnøttdeig:
-2,5 dl valnøtter
-1 ts malt spiskummen
-1 ts malt koriander
-noen dryss Himalaya/havsalt
-1-2 ts kokosolje, myk eller smeltet

Finmal valnøttene og bland inn de andre ingrediensene. Smak ev. til med mer krydder.

Sharon-salsa:
-2 små godt modne sharonfrukt
-en tykk ring rødløk
-en neve fersk koriander
-saften fra en lime eller en halv sitron
-litt Himalaya/havsalt

Bruk en food processor, eller gjør som meg og bruk en kniv. Finhakk sharonfrukten, rødløk og koriander. Bland det sammen, og smak til med /lime/sitron og salt.

Guacemole:
-1 avokado
-4 cherry tomater
-en ring rødløk
-saft fra en lime eller en halv sitron
-Himalaya/havsalt
-ev. ett fedd hvitløk

Finhakk cherry tomater, rødløk og hvitløk (hvis du bruker det). Bruk en gaffel og mos avokadoen sammen med de hakkede grønnsakene. Smak til med lime/sitron og salt.

I tillegg trenger du:
-store salatblader, jeg bruker Romano
-hakkede grønnsaker, jeg bruker agurk og tomat
-hakket fersk koriander

Og så er det bare å wrape!

taco-w580-h580

Jeg satt frem rømme og ost til mamma, men det trengte hun ikke! :D

Ønsker dere en god helg alle sammen. Min ene bror kommer på vinterferie hit i morgen, og jeg gleder meg sånn!

 

6 Responses to “Taco-fredag (raw vegan style!)”

 • You might begin to find boredom with my commentary because I can only say two things… 1.) The food looks so delicious, and it’s exactly the kind of thing that I love! and 2.) You look fabulous! xo

 • Åh älskar raw tacos också. Håller med att det är en social måltid och inte något som är lika skoj att bara äta själv. Vet att taco-kväll är lika stort i Norge som i Sverige. En klassiker för många på fredagar ;) Så då är det bra att man kan göra rå vegansk variant på det också, om man så önskar! Älskar råvegansk “köttfärs”. Mums! Massa kramar till dig och familjen :)

  • Ragnhild Nordrum:

   Vi Skandinavere elsker vist taco ;) Jeg kan faktisk ikke huske jeg var så veldig glad i det da jeg spiste “vanlig”, men rå taco synes jeg er uimotståelig. Nam!!
   Håper dere har en god uke<3 Klem

 • Kristin Nordrum:

  Hei Ragnhild.
  Nå har jeg tenkt å benytte meg av den flotte bloggen din i praksis :)
  For å unngå frukt, har du noe passende alternativ til sharon-frukten i denne oppskriften?
  Klem fra tante K

  • Ragnhild Nordrum:

   ÅÅåå så koselig tante Kristin!!
   Hmm, i denne oppskriften har jeg brukt enten sharon eller mango eller papaya. Alle frukter, og den er litt søt denne salsaen, så jeg vet ikke helt hva som kan passe isteden. Men du kan lage tomat-salsa isteden: tomater, koriander, rødløk, lime feks. Det er veldig godt sammen med guacemolen og “kjøttet”.
   Håper det blir godt :) Klem

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
December 2017
M T W T F S S
« Nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031