Cherry cherry boom boom (raw fudgy kirsebærsjokolade)

God kveld. Søte baby har nettopp lagt seg, og jeg er straks klar for dagens yogaøkt. Jeg brukte å trene yoga i sovepausen til Lille S på formiddagen, men fikk sjeldent trene i mer en 30, maks 45 minutter, før han våknet. Nå i helgen begynte jeg å flyttet yogaen til kvelden, og får trene en hel time uten avbrytelser. Utrolig deilig! Apropo trening, jeg vil begynne å dele treningsukene mine her igjen, så nederst i innlegget legger jeg med forje ukes treninger.

Har dere hatt en fin dag? Her startet tirsdagen med gåtur ute, og et besøk hos legen for å få satt en ny B12-sprøyte. Etter det lagde jeg deilige superfudgy sjokolader med tørkede kirsebær og kakaonibs.
20140211_170125-w580-h580
Disse ble så gode, og de lages enkelt med 6 små ingredienser, bestilt rimlig på Iherb. Alt du trenger er myke dadler (jeg bruker Medjool fra Iherb), rått cashewsmør, kokosolje og råkakao, itillegg til frysetørkede kirsebær og kakaonibs.

Dette er en ganske stor porsjon, og gir 12 store sjokolader- laget i muffinsformer. De holder seg godt i kjøleskap eller fryser, eller du kan halvvere oppskriften. Jeg lagde hele porsjonen sjokolade, men lagde kun 4 sjokoladecups. Resten av sjokoladen helte jeg i en skål og oppbevarer den i kjøleskapet. Sjokoladen er nemlig enkel å smelte over vannbad, og kan lages til andre varianter senere. Jeg synes det er litt greit å gjøre det slik når jeg først er igang på kjøkkenet.
20140211_150301-w580-h580

Legg 2,5 dl dadler i kaldt vann i minst 30 minutter. Hell av vannet, men spar på en dl, ta ut steinene fra dadlene og kjør de til karamell i en blender eller med stavmikser. Tilsett den ene dl med bløtleggingsvann og kjør til du har en helt glatt masse. Tilsett 1 dl og 1 ss cashewsmør, 1 dl og 1 ss smeltet kokosolje, og 4 godt toppede ss råkakao. Blend videre til alt er godt blandet.Fordel sjokoladen i former, gjerne muffinsformer i silikon, press oppi noen tørkede kirsebær og kakaonibs. Sett sjokoladen i kjøleskapet til den har stivnet, og server.

Sure kirsebær og mørk, intens sjokolade- det kan ikke bli bedre enn det!

Så til slutt, her er forje ukes treninger. Eller “treninger” i noens øyne ;) Jeg holder det fremdeles på et veldig behagelig nivå, med gåturer i rask gange og yogaøkter her hjemme. Og en Pilatesøkt her og der. Jeg liker det veldig godt slik, men har faktisk i det siste kjent at jeg savner løping og mer intens trening. Målet fremover er å trene yoga på kveldene (slik at jeg kan trene en hel time), begynne å gå kveldsturer igjen (itillegg til den faste morgenturen) siden det begynner å bli mye lysere, og etterhvert å begynne å løpe- jeg vil bare vente til det ikke er så glatt på veien. Ellers er det viktigste for meg å være aktiv daglig, få luft, trene yoga hver dag (om det så bare er 10 minutter- det er så viktig for ryggen og hodet mitt), og kose meg med det jeg gjør.
6-w580-h580
Ha en kjempefin kveld dere!

12 Responses to “Cherry cherry boom boom (raw fudgy kirsebærsjokolade)”

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
December 2017
M T W T F S S
« Nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031