Raw acai-pudding (og min aller første morsdag)

God kveld alle sammen, og god morsdag til alle dere fine mødre der ute.

20140209_165258-w580-h580

Jeg dekte på til morsdagsfrokost til mamma, pappa, Sidikou Samuel og meg i dagtidlig, og lagde acai-pudding full av supermat til oss.
20140209_090918-w580-h580
Har dere smakt acai-pudding før? Jeg synes jeg ser bilder av acai-bowls overalt, spesielt på Instagram, og det ser så godt ut. Siden jeg har en pose acai-pulver som jeg altfor sjeldent bruker, lagde jeg min egen variant og serverte den til mamma, pappa og meg. Mamma og pappa syntes det smakte litt spesielt, acai har jo litt annerledes smak. Selv syntes jeg det var veldig godt. Hvis du ikke har acai, kan du lage denne tykke smoothien uten også.

Til to eller tre personer trenger du:

-5 dl frosne blå druer
-2 dl frosne blåbær
-3 ss chiafrø, bløtlagt i en dl vann
-3 ss acai-pulver
-1 ts ekte vaniljefrø
-2 ss cashewnøttsmør (hvis du ønsker den nøttefri, tror jeg en hel avokado hadde vært godt i)
-vann til passe konsistens

Topping: jeg brukte granateple og kokos, men alt av frukt, bær, nøtte, frø osv passer

Blend alle ingrediensene i blenderen, tilsett nok vann til å få det til å kjøre. Ikke bruk for mye vann- det er godt at den er litt tykk og god. Fordel i skåler og dryss over topping.
20140209_091044-w580-h580

Har dere hatt en fin helg? Sidikou Samuel har jo vært så forkjølet og har hatt vanskelig for å sove på nettene, så det har blitt et par nesten søvnløse netter på oss. Men bortsett fra det, har det vært en fin helg. Lange turer ute, deilige yogaøkter, og masse babykos med verdens beste- akkurat slik jeg håpet på. Og dere! Gjett hvem som blir 6 måneder i morgen?!? Hjelpes, hvor blir tiden av?

Ønsker dere en fin søndagskveld og en god ny uke i morgen.

 

6 Responses to “Raw acai-pudding (og min aller første morsdag)”

 • Elisabet:

  Gratulerer med din første morsdag <3 Frokosten ser kjempegod ut! En stund siden jeg har hatt acai i skapet, tror jeg må kjøpe ny pakke! Synest smaken er veldig god! :)

  • Ragnhild Nordrum:

   Tusen takk Elisabet <3
   Jeg har faktisk hatt Acai-pakken min veldig lenge stående, og har ikke vært flink til å bruke av den. Men dette var godt, så jeg skal lage det flere ganger :)

 • nina:

  Gratulerer med morsdagen i går :)

  Ser nydelig ut!

 • Vad mysigt att ha frukost tillsammans med hela stora familjen! Och vi älskar acai men kan förstå att det kanske inte faller alla i smaken om man inte är van vid det. Väldigt nyttigt och fullt med antioxidanter i alla fall :) Mysiga foton!!! Massa kramar till både dig och Sidikou Samuel

  • Ragnhild Nordrum:

   <3
   Ja, acai er litt spesielt om man har "vanlige" smaksløker ;) Men når man venner seg til det er det så godt :)
   Klem tilbake!

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
February 2018
M T W T F S S
« Jan    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728