For your love

God fredagskveld. Den neste uken er tiden for å vise kjærlighet til de vi har nær. På søndag er det morsdag, og fredag 14. er det Valentines dag. Jeg synes ikke man ha kjæreste for å gjøre noe ekstra på Valentine, det kan like så godt være familie eller venner man gir litt ekstra oppmerksomhet.

Jeg er selvsagt her for å fortelle at det fineste du kan gjøre mot de du er glad i, er å gi de hjemmelaget rå sjokolade laget med masse kjærlighet.

20140207_153830-w580-h580

Stakkars lille er så forkjølet i dag, og skal få slippe å vise seg frem til dere.

Tidligere i dag laget jeg en porsjon to-lags rå sjokolade, med kokosmakronbunn og fudgy sjokoladetopping. Helt. Fantastisk. Godt.
20140207_120124-w580-h580
Til ca 16-20 biter

Bunn:
-2,5 dl revet kokos
-1 dl myke dadler
-1,5 dl smeltet kokossmør (ikke det samme som kokosolje)
-2 ss kokosolje
-1/2 ts Himalaya/havsalt

Bland alle ingrediensene godt i en food processor. Press deigen ut i en liten form kledd med folie.

Sjokoladetopping:
-2 ss nøttesmør (jeg brukte hasselnøtt, du kan også bruke cashew, mandel el.l)
-2 toppede ss kokosolje
-2 ss agavenektar
-4 ss råkakao
-litt ekte vanilje

Smelt nøttesmør og kokosolje over vannbad. Rør inn resten av ingrediensene. Hell sjokoladen over kokosbunnen, og sett kaken i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet. Skjær opp i biter og la den stå kaldt frem til servering.
20140207_125510-w580-h580

Har dere noen hyggelige planer for helgen? Siden Sidikou Samuel ikke er helt i form, vet jeg ikke helt hvordan dagene blir. Han er så god, og vil bare være på armen hele tiden og kose ekstra ekstra mye. Jeg håper på noen lange turer ute, og ellers bare en masse kos her inne.

God helg dere!

10 Responses to “For your love”

 • Kathvabo:

  Høres deilig ut! Kan kokossmør erstattes med noe?

  • Ragnhild Nordrum:

   Hmmm, vet du, jeg er litt usikker. I noen oppskrifter kan man jo bruke kokosolje isteden, men her gjør smøret liksom så mye med både smak og konsistens. Kanskje 50/50 cashewsnøttsmør/kokosolje kunne gått. (eller mandelsmør, peanøttsmør el.l). Du må bare prøve deg frem- det er ikke så mye som kan gå galt i slike rå kaker :)
   Så koselig du syntes de så gode ut! God helg!

 • Oh! I love your love! And the pressie for him! You look so gorgeous. Modelesque. xo

 • Det så godt ut <3 Så heldige dine kjære er spm får så deilig sjokolade av deg! Jeg har allerede levert råsjokolade til Mamma og til min gode venninne :D Ha en fin helg fine <3

  • Ragnhild Nordrum:

   Så koselig du laget sjokolade til mor og venninne. Kan tenke meg de satte pris på det<3
   Jeg holder på å prøve å finne noe godt å servere til mamma til frokost på morsdagen i morgen. Spislige gaver er liksom det koseligste!
   Stor klem til deg

 • Ingvild:

  NAM!! Jeg hadde blitt lykkelig om jeg hadde fått det servert av noen. Ha en fin kveld nydelige du! Håper lille skjønne Sidikou Samuel e r bedre i dag. Jeg tror det blir en rolig kveld her, imorgen blir det en eller to fjellturer med venner :)

  • Ragnhild Nordrum:

   Så deilig det hørtes ut med fjellturer! Jeg bor jo imellom fjellene nå, men går nesten bare turer langs veien- det er liksom tryggest med baby. Men jeg håper på turer i fjellet når snøen og isen er borte.
   Lille S har vært dårlig hele dagen, men det virker som det har lettet litt nå på kvelden- jeg håper det. Stakkars lille søtisen!
   God helg videre Ingvild :)

 • now that’s a way to declare your love!
  google translate is being weird again: “Siden Sidikou Samuel ikke er helt i form” This translated as SS being out of shape. I hope he isn’t a bit sick or something? Happy sunday!

  • Ragnhild Nordrum:

   Aw, yes! Me sweet little baby is having the flu :( But he is better today, luckily!
   Some homemade chocolate really is the way to peoples hears :)
   Hugs to you

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
December 2017
M T W T F S S
« Nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031