En minneverdig dag

God mandag til dere, alle sammen. Nå er jeg tilbake til hverdagen, og jeg har en fantastisk helg bak meg. Som jeg har fortalt tidligere (et par ganger.. haha, jeg har jo gledet meg sånn!), var det barnevelsignelse for Sidikou Samuel i går. Grunnen til at vi valgte velsignelse, og ikke dåp, er fordi Sidikou Samuel ikke skal skrives inn i noe trossamfunn. Slik blir det når man har foreldre med to forskjellige religioner. Men en velsignelse for den lille gutten vår, det ville jeg ha.

Selv står jeg i Den Norske Kirke, men siden han ikke skulle døpes, måtte jeg finne en frittstående menighet. Valget falt på Frelsesarmeen- og det valget er jeg så glad for! Jeg tror aldri jeg har blitt tatt imot så godt som det jeg har blitt der. For noen varme, ekte, gode mennesker!

Selve gudstjenesten og velsignelsessermonien var så vakker. Og lille Sidikou Samuel oppførte seg som en engel. Åå, jeg var en stolt og glad mor kan dere tro. Både familie, faddere og venner var tilstede, og jeg tror alle sammen hadde en veldig god opplevelse.

Etter gudsstjenesten gikk vi opp til lokalet hvor middagen skulle være. Jeg servere en 100% vegansk middag (på kakebordet var det både veganske kaker og “vanlige”), og jeg var så spent på reaksjonen fra gjestene. Kvelden i forveien fikk jeg fantastisk hjelp av flinke søte Jane (TAKK Jane, det hadde ikke gått uten deg!), og sammen lagde vi et vegansk tapas-bord.
SAM_1908-w580-h580
Dette bildet er tatt av min gode venn og gjest, Thomas Hvål Olsen / Veganmannen.no

På bordet ser dere oliven, hjemmelaget pesto, grønn salat med avokado, hummus med ovnsstekt hvitløk, ovnsstekte sitron-poteter, tomatsalat med basilikum og pinjekjerner, ovnsstekt søtpotet med spisskummen, Albondigas (tapasboller) med tomatsaus, og couscoussalat med ristede hasselnøtter, avokado og oreganodressing. På et annet bord sto mammas ferske foccatiabrød og rundstykker.
20140202_140810-w580-h580

Og vet dere? Det var en suksess! Jeg fikk overveldene god respons på maten, og det gjorde meg så lykkelig. At gjestene fikk en god matopplevelse var jo mitt store håp.
kakene-w580-h580

På kakebordet sto det tre raw veganske kaker, og tre “vanlige” kaker (med egg og melk). På bildet ser dere raw sjokoladefudge, mammas Verdens Beste og kransekake, tante Kristins raw gulrotkake, fadder-Karolines sjokoladekake og min raw jordbærkake (link til Elins oppskrift).
Jeg smakte selvsagt kun på de veganske, og de var så gode! Ble så glad og rørt da tanten min kom med en raw kake som jeg også kunne kose meg med. Jeg har ikke laget raw gulrotkake før, men nå har jeg spurt om oppskriften og skal lage denne til en passende annledning- den var nydelig!

Selskapet var så koselig, og jeg håper og tror gjestene syntes det samme. Sidikou Samuel fikk så mange gaver som vi tok med hjem og åpnet i dag. Så mye flott! Jeg er så glad på hans vegne- så mange fine mennesker han skal få vokse opp med.
20140202_153453-w580-h580

Hihi, jeg vet at ikke alle vil ha ansiktet sitt lagt ut på nett, så jeg sjuler de andre ;) Men mamma og pappa tåler det :) Bilde over er av pappa/bestefar, Pappa K, storebror Etienne, meg og Sidikou Samuel, broren min Halvor, mamma/bestemor og min andre bror Ole Andreas.

Jeg kunne ikke håpet på en bedre dag, og jeg vet at dette kommer til å forbli et godt minne for oss alle sammen. Lille S var en trøtt liten gutt da det hele var over, og sov mesteparten av veien tilbake til Valdres.
20140202_180903-w580-h580

Hvordan har helgen deres vært? Jeg håper dere har en god uke i møte. Kos dere alt dere kan.

Ps: Jeg skal svare på alle kommentarer i de forje innleggene litt senere i kveld!

14 Responses to “En minneverdig dag”

 • Siri:

  Så koselig å lese fra dagen deres :) det høres virkelig ut som en minneverdig dag og du har jo gjort en kjempe jobb med forberedelsene :)

 • Ingvild:

  Feiringen virker helt herlig og så mye god og utrolig fristende mat! Fantastisk altså! Barnevelsignelse virker som en veldig bra ting, har ikke hørt så mye om det tidligere :) Ha en strålende kveld <3

  • Ragnhild Nordrum:

   Så koselig Ingvild! Det var en kjempefin dag!
   Vet du, jeg hadde ikke vært på noen barnevelsignelse selv heller før i gåt. Så jeg var SÅ spent. Det var heldigvis utrolig fint :)
   God kveld til deg også<3

 • Så koselig! Det virker som om dagen ble perfekt! Jeg har eksamen i morgen, så jeg har hatt en rolig helg :) det blir vel snart lesing på deg også? Klemmer <3

 • Ohhhhhhhhh. Could this be for your sweet baby’s birthday? How beautiful!!!!! You look so elegant! The food so scrumptious. And is that your mother? She looks JUST like Becky! xo

  • Ragnhild Nordrum:

   Thank you!! <3
   Its actually his baptism:) He will turn 6 months this monday, so its a half year until his birthday :)
   Yes, its my mom :)

 • Men så koselig! Vilka fina bilder och vad kul att höra att det blev en riktigt minnesvärd dag. Såklart den finaste gutten var en liten ängel :) Och vad kul att höra att den veganskamaten föll i smaken också bland gästerna! Fint att få ta del av detta genom din sida :) Massa kramar finaste Ragnhild!

 • Så fint at du har kost deg masse med god mat, dåp og alt. Det er alltid så gøy når de liker maten :D Det hørtes veldig godt ut. Også er det jo utrolig deilig når man får mat som andre har laget, og som er vegansk :D Forrige helg var en spennende helg for meg. Jeg tok eksamen i første del av coachingutdannelsen min. Hihi!! Nå er det jo helg igjen, og jeg skal en tur hjem til familien. Kos deg masse i helga <3

  • Ragnhild Nordrum:

   Det er så utrolig kult at du tar coachutdannelse altså! Hvor lang er utdannelsen? Og har du tenkt å jobbe som det når du er ferdig? Innen helse?
   Søndagen var fantastisk<3
   Savner bloggen din Marie! Regner med du er veldig travel! :)

 • wow, looks like a beautiful day and a veritable feast. I’m jealous of all those cakes!!! Sidikou Samuel is so adorable!!! lucky boy, lucky mom!

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
January 2018
M T W T F S S
« Dec    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031