Søndagens meny og forberedelser

God kveld, hvordan har dere det? Jeg ville bare gi dere en rask oppdatering før jeg legger meg for kvelden. Baby og jeg kom til Oslo tidlig i går, og det har virkelig gått i ett etter det. Nå er det bare en dag igjen før barnevelsignelsen til Sidikou Samuel på søndag, og jeg har loads to do!
jordbærkake-w580-h580Er ikke storke og babyen som skal stå på toppen søte?

Over ser dere Elins fantastiske raw jordbærkake. Den er så god! Jeg har servert den ved flere anledninger tidligere, og den faller alltid i smak. Den kommer til å stå på kakebordet på søndag, og jeg håper alle gjestene liker den.

Jeg tenkte å fortelle dere om søndagens meny, jeg. Jeg var faktisk litt usikker på om jeg skulle servere vegansk eller “vanlig” til gjestene.. Jeg vil jo ikke at folk skal få det inntrykket at jeg har bestemt at Sidikou Samuel skal være veganer- for det hverken har jeg eller kan jeg. Han skal få være helt fri til å bestemme hvordan han vil leve når han blir større. Men, det er jeg som er vertinnen på søndag- og mine penger blir ikke brukt på kjøtt eller annen animalsk mat. Dessuten tror jeg de fleste av gjestene kommer til å sette pris på litt annerledes mat, og jeg håper av hele mitt hjerte at de dra derfra med en god opplevelse i minnet. Dere må gjerne krysse fingrene med meg.

Middagen blir servert tapas-style med mange forskjellige retter. Mamma skal ta med hjemmebakt foccatia-brød, og resten av maten skal Jane og jeg lage i morgen. Så heldig jeg er som skal få hjelp av henne altså, det kan ikke bli annet enn fantastisk! På menyen står Janes Albondigas (tapas-boller) og tomatsaus, deilig tomatsalat med basilkum og pinjekjerner, ovnsstekte små sitron-poteter, hummus, couscoussalat med ristede hasselnøtter og avokado, ovnsstekte søtpoteter med spisskummen, pesto, grønn salat, juicy oliven og foccatia. Jeg skal selvsagt ta bilder og vise dere alt senere. Jeg håper det blir bra!
20140131_150432-w580-h580

Jeg har handlet det meste som vi trenger til søndagen, men blomster og litt annet må vi ordne i morgen. Jeg fikk tak i helt nydelige lyseblå servietter, lyseblå telys, og små diamanter til bordene på Decorium her i Oslo. De små søte formene skal brukes til raw sjokoladekonfekt som jeg skal lage i morgen. Og så har jeg fått rammet inn bilder av lillegutt som de fine fadderene hans skal få.

Jeg er så utrolig spent, dette er jo faktisk første store begivenhet som jeg har ansvar for helt alene. Og jeg tror det blir så koselig.

Ellers koser jeg meg i Oslo- som alltid. Jeg elsker å være her i byen. Baby og jeg har gått flere turer. Han elsker å henge med hodet ut og følge med på bylivet, og jeg elsker å gå tur og samtidig få ordnet store og små ting som må fikses før søndagen. Vi har også vært sammen med pappa K, og jeg fikk til og med presset inn 30 minutter (haha) Pilates på formiddagen i dag. Og nå må jeg komme meg i seng, for i morgen må vi tidlig opp. Jeg ønsker dere alle en god helg, og en god natt.

14 Responses to “Søndagens meny og forberedelser”

 • Så utrolig spennende at du serverer “din” mat! Jeg er helt sikker på at det kommer til å falle i smak, og jeg syns det er utrolig modig av deg å holde deg til dine prinsipper i slike anledninger. Du er kjempetøff!

  Maten blir sikkert helt nydelig, og jeg ønsker dere sååå mye lykke til =) Håper det blir en kjempeflott dag med gode minner og gode opplevelser. Skal sende noen positive tanker din vei =)

  Klem!

  • Ragnhild Nordrum:

   Så koselig Tina!! Tusen takk! Maten ble helt super og responsen var virkelig den beste jeg kunne fått. Er så glad jeg valgte å gjøre det slik :)
   Og tusen takk for lykke-ønskene, dagen var helt herlig!! :) Klem

 • Å så morsomt å se at du har handlet hos meg! Masse lykke til med selskapet :)

  • Ragnhild Nordrum:

   :D
   Så utrolig mye fint dere hadde!! Kommer garantert tilbake når neste fest skal holdes. Jeg gleder meg allerede til alle bursdager osv :)

 • Elisabet:

  Gratulerer med den stor dagen! <3 Synest maten høres nydelig ut, sikkert på at det faller i smak! Ønsker dere en kjempefin feiring!

 • Hanne:

  Så flott at du server det du selv ønsker å servere. Jeg er så imponert over deg Ragnhild! Vi startet med detox-kur inspirert av Kris Carr ca andre uken av året. Det skulle egntlig vare i 3 uker, men jeg elsker all den gode veganske maten så jeg har mer eller mindre fortsatt selv :D Jeg har måtte planlegge litt mer, spesielt med tanke på lunsj eller middag de dagene jeg jobber på kvelden også, men det har jeg har jo blitt veldig kreativ. Jeg har også brukt din og Veganmisjonen som inspirasjon til oppskrifter de siste ukene :D Denne uken får jeg besøk av min søster, så jeg gleder meg til å servere flere av de nye rettene jeg har lært meg. Håper dere har hatt en fantastisk feiring i dag. Jeg er så spent på oppskrifter på det du lagde og hva gjestene syntes om maten. Ønsker deg en fin søndagskveld. Klem :)

  • Ragnhild Nordrum:

   Tusen takk Hanne<3 Så snill du er!
   SÅ spennende med detox kur! Dere er flinke!! Jeg har The Crazy Sexy Diet boken og synes virkelig Kris Carr er helt fantastisk inspirende og flott. Det er så fasinerende hvor stor innvirkning mat og livsstil har på oss. Og man merker det jo så godt i hverdagen også, selv om man ikke er kreftsyk el.l.
   Har du laget noen av oppskriftene fra boken?
   Og så koselig å høre at du finner inspirasjon til mat her også<3
   Klem

 • Det var en rimelig fantastisk meny! Jeg skulle likt å være der og smake på! Håper gjestene satte pris på det – det burde de ;) Vi lagde ren vegetarmat til navnefesten til Alva, og det ble godt tatt imot. Enkelte slektninger var en smule skeptiske, men jeg tror vi delvis overbeviste dem :)

  • Jeg gleder meg forresten til å høre referat fra den store dagen!

   • Ragnhild Nordrum:

    Jeg synes det er så utrolig kult at dere severet vegetarmat når dere ikke er vegetarianere (eller er kjæresten din det?). Egentlig er det jo bare GOD mat, og ikke noe “rart”, men det er jo ikke så mange som gjøre det slik likevel. HVa lagde dere den gangen?
    Husker jeg hadde vegetarisk konfirmasjon :) Da var jeg “bare” vegetarianer, ikke veganer. Serverte nøttebiffer (de var supergode husker jeg), gresk salat, waldorf, poteter osv.. Mamma var SÅ flau, siden hele slekten hennes fra Valdres kom :) De er bønder alle sammen, og har aldri likt at jeg har vært vegetar. men jeg tror alle likte det da.
    Klem til deg

 • Så gøy det må være å stelle i stand og planlegge litt :) retten med søtpotet må jeg teste ut å lage snart, den hørtes veldig god ut. Jane har så mye god mat. Ellers er det flott at du ikke vil bruke pengene dine på kjøtt og slikt. Du er bare inspirerende :D <3

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
January 2018
M T W T F S S
« Dec    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031