Vanilje n’ice cream med tahini og fiken

God formiddag alle sammen. I dag skal jeg dele en helt fantastisk liten godbit med dere, som både kan spises til frokost og dessert, eller slik jeg gjorde i dag, til lunsj. Her snakker vi sunt og godt!

20140122_125836-w580-h580

N’ice cream, dere! Eller banana soft serve. Finnes det noe bedre? Lille Sidikou Samuel elsket også dette, og strakk seg etter skjeen igjen og igjen. Og nå lukter hele gutten vanilje og banan- yummi :D

I dag laget jeg en variant med vanilje, tahini og ferske fiken. Jeg kan love dere at det smakte nydelig. Har du ikke ferske fiken, kan du hakke opp et par tørkede.

Mine tips for ekstra god n’ice cream er:

-bruk food processor fremfor blender. Da slipper du å tilsette væske, og iskremen får perfekt konsistens
-tilsett en knert nøttesmør, da blir iskremen fantastisk kremet. I dag brukte jeg tahini, vanligvis bruker jeg rått cashewsmør
-server iskremen i iskald skål- da smelter den ikke så raskt og du kan kose deg med den lengre :)

Til en stor porsjon (to dessert porsjoner)

-3 mellomstore frosne bananer
-noen dryss ekte vanilje
-1 ss + 1 ss rennende tahini (jeg brukte den fra merket Dastony fra Iherb, tror det er den beste tahinien jeg har smakt noen sinne)
-2 ferske fiken

Kjør de frosne banane, vaniljen og 1 ss tahini i noen minutter i food processoren. Den er ferdig når den har softis-konsistens. Scoop iskremen opp i en skål, drypp over den andre skjeen med tahini og server med fiken.
20140122_125622-w580-h580

Jeg spiste iskremen min sammen med et glass nypresset grønn juice (selleri, agurk, eple og sitron)- det var jo lunsj, tross alt ;)

Jeg håper dere har en fin onsdag alle sammen. Jeg har en effektiv dag, og mellom babykos, yoga og tur ute, har jeg fått krysset av mange ting på dagens gjøremålliste- og det føles så bra. Så utrolig gøy at så mange av dere har meldt dere på Give Awayen allerede, forresten. Hvis du ikke har gjort det enda, men vil vinner 400,- hos Iherb, legger du bare igjen en kommentar HER.

Ønsker dere en kjempefin dag videre.

 

12 Responses to “Vanilje n’ice cream med tahini og fiken”

 • You appeared in my dream, Ragnhild!!! You wanted to meet for a gorgeous raw dinner and yoga session. Oh my goodness, it was so real! Thank you for filling my sleep with happiness! xoxoxo

  • Ragnhild Nordrum:

   Haha, I love that :D :D And I wish it was true, I would love to come to your yoga session, and also to share a delicious raw dinner!

 • Ingvild:

  Gu, for et skjønt bilde av dere to fininger. Isen er jeg helt sikker på at smaker helt nydelig! Morsomt med hun over som har kommentert at hun har drømt om deg, jeg hadde jo en lignenede drøm for en god stund tilbake. ÅÅÅ, det er så lenge siden jeg har kommentert her. Har hatt en del å gjøre i det siste. Skolearbeid, vært på et par dagers skiferie og flytting har tatt mye av tiden min. Har også prøvd Bikram yoga (eller hot yoga som de kaller det her) siden sist, det var deilig, men grådig uvant. Har lyst å gjøre det flere ganger:) Håper du har en super dag <3

  • Ragnhild Nordrum:

   Så koselig med kommentar fra deg igjen Ingvild <3 Jeg huskerveldig godt da du fortalte at du hadde drømt at jeg lagde mat eller noe slikt :) Hihi, det hadde vært gøy!! :)
   Så mye du har gjort i det siste! Har du flyttet for deg selv, eller med familien? Og så heldig du er som har vært på Hot yoga! Jeg savner veldig både BIkram og vanlige yoga klasser. Nå blir det jo bare korte hjemmeøkter, og det hadde vært utrolig godt med skikkelige timer igjen snart.
   Klem

   • Ingvild:

    Det hadde vært skikkelig gøy om det hadde skjedd på ekte!:) Jeg har flyttet for meg selv, bodde utenfor Bergen med familien før, men nå bor jeg i sentrum. Veldig deilig å slippe all reisingen hver dag. Har bodd på det nye stedet i en uke nå og det går veldig bra så langt. Det blir nok mer yoga på meg fremover, tidligere har jeg bare sett på youtube-filmer, utenom en gang da jeg fikk en liten privattime på treningssenteret etter styrketreningen. Skjønner at du savner timene, men det ser veldig koselig å ha yoga hjemme med Sidikou Samuel:)
    Stor klem <3

    • Ragnhild Nordrum:

     Så gøy- gratulerer med nytt hjem!! :)
     Og lykke til med yogaen, det er det beste som finnes <3
     Mange klemmer til deg

 • Så herlig bilde av dere! Jeg elsker den egne stilen du har med å “tilby” maten til oss i selvportretter, og med lille S blir det bare enda bedre! For en herlig liten krølltopp <3

  Det er så moro å gi de små nye ting å smake på! Alva elsker smoothier og mine bananiskremer, og ekstra godt blir det når det kommer fra MIN skål – alt mamma har er visst det beste ;) Jeg tviler ikke på at det var en god blanding, det der!

  Klemmer til dere <3

  • Ragnhild Nordrum:

   Han er min Lille Krølle, og jeg elsker å kose med håret hans. SÅ deilig!!
   Ja, de tror nok det- at det beste er det vi har :) Sidikou Samuel har bare fått banana/avokado/kokosolje/smoothie i egen skål, og har elsket det. Men enda mer gøy synes han det er å suge på det jeg spiser. I dag sugde han på litchi og det synes han var så godt/gøy. Eple er også veldig populært.
   Klem tilbake<3

 • Ååååh när vår matberedare fungerade var detta vår absoluta favorit att göra. Så otroligt gott! Så du får njuta för oss med ;) Tycker inte det blir samma grej i mixer.. även om det såklart blir gott! Så gotta dig en massa. Tusen kramar från oss båda!

  • Ragnhild Nordrum:

   Jeg tenkte på dere da jeg lagde denne!! I grunn gjør jeg alltid det når jeg spiser tahini eller fikner ;) Hihi, det er jo så godt!!
   <3 <3

 • you can’t go wrong with n’ice cream, haha xxx

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
January 2018
M T W T F S S
« Dec    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031