Raw pepperkakekuler med hvit sjokolade

God morgen, og god bittelille juleaften. Jeg og baby er egentlig klare for morgentur, han sover allerede i sjalet, men vi må vente til det blir litt lysere. Så i mellomtiden tenkte jeg å dele oppskriften på deilige raw pepperkakekuler med hvit sjokolade.
20131221_163707-w580-h580

Raw pepperkakekuler smaker som pepperkakedeig, og med et lag hjemmelaget hvit sjokolade utenfor, blir det ekstra ekstra godt. Den hvite sjokoladen er selvsagt valgfri, for kulene i seg selv er fantastisk gode.

Til ca 15 kuler trenger du:

2 dl mandler
6 store myke medjool dadler
1 ss kokosolje
1 ss kokossmør
1 ss sirup (lønnesirup, yacon eller agave)
en klype Himalaya/havsalt
1/2 ts nellik
1/2 ts ingefær
2 ts kanel
noen dryss vanilje

Finmal mandlene, og bland de med dadlene. Har du myke dadler, kan du bare klamme deigen sammen med fingrene. Smelt kokosolje og kokossmør over vannbad, og bland det inn med mandlene, sammen med resten av ingrediensene. Smak deg frem med mer krydder.
Sett deigen i kjøleskapet en times tid. Rull ut kuler, og sett de tilbake i kjøleskapet. Vil du rulle de i sjokolde, er det lurt å la de stå i fryseren litt så de er ekstra kalde.

Til den hvite sjokoladen, brukte jeg:

50 g kakaosmør
2 ss kokossmør
1 ss cashewsmør
1-2 ss lønnesirup
noen dryss vanilje

Smelt kakaosmør og kokossmør over vannbad. Rør inn resten av ingrediensene. Avkjøl sjokoladen litt før du ruller kulene i den og setter de tilbake i kjøleskapet.
20131222_071808-w580-h580

Nå må vi komme oss ut. Senere i dag skal vi på kafe med en venninne, og i ettermiddag kommer mine to store småbrødre hit på juleferie- det utrolig koselig! Alle julegaver er endelig i boks, så nå er jeg klar for julen. Jeg håper dere får en god søndag!

10 Responses to “Raw pepperkakekuler med hvit sjokolade”

 • Så søt snømann :) Pepperkakekuler er så digg:D Håper du har det fint Ragnhild. Jeg er kommet hjem på ferie nå, men det er bare en uke. Tenkte å lage slike pepperkakekuler til julaften. Nå sitter jeg her og skal planlegge julemenyen og. Ha en fin fin dag :D

  • Ragnhild Nordrum:

   Så koselig å komme hjem til jul. Kos deg<3
   Hva skal du spise? Synes det er så spennende å se hva alle ender opp med! Håper det blir godt iallefall, og det blir det helt sikkert :)
   God jul fine deg!

 • Hanne:

  Takk for koselig innlegg og enda en flott oppskrift! :D det ble ikke så mye baking som jeg hadde planlagt i helgen, men jeg har kost meg med kino og juletrepynting + husvask ;) morgenturene dine høres så koselig ut. jeg får sånn lyst på min egen lille bebis hver gang jeg er innom bloggen din ;) håper du har hatt en fin søndag. Klem <3

  • Ragnhild Nordrum:

   Det hørtes jo ut som en kjempekoselig helg likevel:)
   Jeg ble så glad da jeg så at sjokoladen hadde kommet frem til deg. Håper du liker de og at de kommer godt med i julen.
   Kos deg søte deg, og god jul<3

 • Ingvild:

  Nam så godt det ser ut! Håper du har hatt en nydelig dag vakre deg. Jeg har hatt en del å gjøre i det siste, men utenom at jeg ble frastjålet mobilen min på mandag er alt veldig bra. Håper jeg får den igjen på forsikring :) Gleder meg til å se hva du skal spise på julaften.
  Ha en super kveld ! :D

  • Ragnhild Nordrum:

   Ånei ånei så utrolig kjedelig at mobilen din har blitt stjålet :( Jeg håper også du får igejn på forsikringen.
   God jul til deg Ingvild<3 Stor klem

 • Vilken fantastiskt idé med vitchoklad runt! MMM! Har aldrig gjort vitchoklad innan men älskar ju alla ingredienser du har listat. Så det är helt klart ett måste att pröva. Hoppas julmyset är i gång hos er i Norge. Här lagas det massa mat. Mysigt! Massa kramar från oss båda

  • Ragnhild Nordrum:

   Her er det topp julestemning i kveld :D Det er så koselig med jul altså! Jeg håper dere også har fått skikkelig stemning og at juleaften blir god for dere i morgen<3
   Mange klemmer til dere

 • hahaha, that little snowman is so cute!

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
January 2018
M T W T F S S
« Dec    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031