Tilbake i Valdres, og sunn julemarsipan

Hei dere. De siste dagene i Oslo var travle (men åh, så koselige!), så jeg brukte absolutt minst mulig tid på PCen og mest mulig tid på å kose meg med lille sønn og venninner og julegavehandling. Vi bestemte oss for å reise hjem i gårkveld, og Sidikou Samuel var så sliten etter et par uker med by-liv og sov så godt som hele bussturen fra Oslo til Valdres. Skjønne lille. Vi reiser tilbake til Oslo helt i startet av nyåret, for da kommer endelig Kader hjem fra Afrika. Som jeg gleder meg!

I dag startet vi dagen med gåtur i vakker snø, og ellers har jeg bare pakket ut, kost med baby, og laget julemarsipan. Det finnes mange oppskrifter på sunn marsipan på nett, og det er ikke vanskelig å lage selv. Dessuten smaker hjemmelaget marsipan så mye bedre en kjøpt marsipan- det kan ikke en gang sammenlignes. Lager du marsipan av de rette ingrediensene, får du også sunn marsipan full av supermat som kan nytes julen igjennom.
20131219_120621-w580-h580
Jeg brukte en oppskrift fra Sana Bona (som har veldig mange fine oppskrifter på siden sin), og endret bare litt. Jeg bruker min favorittsøtning, lønnesirup, og så lagde jeg min favoritt raw sjokolade som jeg rullet kulene i.
20131219_120637-w580-h580
Finmal mandlen. Jeg beholdt skallet, for da blir den best synes jeg. Men du kan også skolde mandlene hvis du vil ha hvit marsipan. Bland inn resten av ingrediensene, og rull ut små kuler. Sett kulene kjølig en liten stund.
Lag sjokoladen. Smelt kakaosmøret over vannbad. Rør inn cashewsmøret. Rør så inn resten av ingrediensene, og smak deg frem med kakao (og lønnesirup).

Ta ut kulene fra kjøleskapet og rull de i sjokoladen. Sett de tilbake, til sjokoladen har stivnet.
20131219_122646-w580-h580
Er dere klare for julen? Jeg fikk ordnet nesten alle julegaver da vi var i Oslo, men har enda litt å forberede. Julekortene skal endelig bli skrevet i kveld, men jeg er fremdeles ikke helt sikker på hva jeg vil lage til julemiddagen. Jeg tror nok det blir noe ala dette, for det var så godt.

Håper alt er bra med dere alle sammen.

 

8 Responses to “Tilbake i Valdres, og sunn julemarsipan”

 • Marsipan er mitt favoritt julegodis, så det har jeg laget masse av :D Din oppskrift så kjempe god ut! Det eneste jeg ville forandret med resultatet mitt var mørkere sjokolade, da den jeg laget ble litt for søt. Jeg synes det smaker best med mørk sjokolade når det er fyll. Den jeg fikk av deg var utrolig god, tusen takk igjen!! Den var så luftig, er det på grunn av nøttesmør?? Klemmer <3

  • Ragnhild Nordrum:

   Så utrolig koselig at du likte den du fikk av meg! Ja, jeg tror at cashewnøttsmøret gjør veldig mye for konsistensen på sjokoladen. Før lagde jeg “bare” med kakaosmør, kakao og søtning, og jeg sleit alltid med at sjokoladen skilte seg og at konsistensen ikke ble kjempebra. når jeg begynte med cashewsmør i, ble den mye bedre.

   Helt enig, marsipan er så godt! Og ja, mørk sjokolade når det er søtt fyll- det er best :)
   <3

 • Hanne:

  Dette så utrolig godt ut. I helgen har jeg fri. Så da skal jeg lage enda mer julegodteri. Jeg hamstret litt på helsekosten for noen uker siden så ingrediensene står klare i skapet :D så heldig du er som har snø. Her har alt smeltet, men jeg regner med at snøen kommer tilbbake ;)

  • Ragnhild Nordrum:

   Så koselig å bruke helgen til å lage godis til jul! Det skal jeg også gjøre :D
   Håper sjokoladee dine kommer frem før jul, de ble sendt i går , så de er iallefall på vei.
   Klem<3

 • Mmm! Vad gott. Marsipan hör julen till fast jag aldrig riktigt gillat det… haha. Men den här varianten låter jätte god! Får se om vi hinner få till att göra det till julafton. Ska hålla dig uppdaterad! Ni hann vara länge i Oslo. Saknat dina inlägg ;) Men förstår att ni gottat er en massa! Åh vad kul att Kader kommer hem snart. Lång tur i Niger och blir nog ett kärt återseende :) Massa kramar till dig!

  • Ragnhild Nordrum:

   Jeg likte faktisk ikke marsipan noe særlig selv før heller, men raw hjemmelaget elsker jeg. Det kan nok hende dere hadde likt det dere også :)
   I morgen skal jeg kjøpe ferske rødbeter så jeg får laget rødbetesalaten deres. Den hørtes SÅ god ut!
   Kle, og god førjulstid<3

 • Føler meg ikke helt klar egentlig. Men julen kommer uansett. Skulle bare ønske jeg følte noe..

  Håper du får en kjempe fin helg!

  – Yara

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
December 2017
M T W T F S S
« Nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031