Vegansk familiemiddag på første søndag i advent

God første desember og første søndag i advent. Har dere hatt en fin dag? Det har jeg, og jeg gleder meg til ukene fremover. Advent og jul er virkelig noe av det koseligste som finnes. Desember går alltid så raskt, og jeg har mange alle julegaver igjen å kjøpe. Planen er at det blir julehandling når Sidikou Samuel og jeg drar til Oslo om en ukes tid.

Har dere forresten planlagt julemiddagsmenyen? Hvis ikke har jeg et forslag her. I dag lagde jeg nemlig vegansk middag til mamma og pappa og meg. Det ble et vakkert og fargesprakende måltid som falt i smak hos alle tre.

20131201_144208-w580-h580

Jeg lagde tre retter; ovnsstekt søtpotet med lønnesirup og pecannøtter, rødbete- og appelsinsalat, og klementinmarinert rosenkålsalat.

1advent-w580-h580

Dette blir veldig ca-oppskrifter, for jeg bare hiver ting sammen og smaker meg frem etter hvert.

Ovnsstekt søtpotet med lønnesirup og pecannøtter:
3 søtpoteter
2 ss kokosolje
2 ss lønnesirup
Himalaya/havsalt
et par never pecannøtter, hakket

Skrell søtpotetene, og skjær de i tykke skiver. Bland smeltet kokosolje og lønnesirup i en stor bolle. Legg i søtpotetskivene og vend de i blandingen. Strø over godt med salt. Legg skivene ut på et stekebrett med bakepapir, og stek søtpotetene i ovnen ved 200 grader i 20-30 minutter, til de er møre og gyldene. Fem minutter før de er ferdige strør du over pecannøttene, og lar de steke sammen med søtpotetene den siste tide.

Rødbete- og appelsinsalat
ruccolasalat
rødbete (jeg brukte 5 små)
appelsin
hakkede valnøtter
olivenolje

Stikk rødbetene med en gaffel og bak de ved 200 grader til de er møre. Avkjøl, ta av skallet og skjær de i skiver. Legg ruccola på et fat, legg over appelsin, rødbete og hakkede valnøtter. Drypp over olivenolje.

Klementinmarinert rosenkålsalat
20-30 rosenkål
saft fra en klementin
2 ss olivenolje
Himalaya/havsalt
et par never rosiner
et par never gresskarfrø
granateplekjerner

Skjær rosenkålen så tynt du kan. Bland inn saften fra en klementin, olivenolje og litt salt. Masser det inn i rosenkålen og la det stå litt. Bland inn resten av ingrediensene.

Tenkte også å dele treningene for uken for har gått. Gåturer hver dag med baby hengende i sjalet, seks små yogaøkter, og en liten pilates-økt. Målet for ukene fremover blir å få til pilates to eller tre ganger i uken. Det er ikke mye, jeg vet jeg vet, men dagene flyr virkelig energisk liten koseklump i hus.
48-w580-h580

Ønsker dere en nydelig adventstid. Kos dere alt dere kan.

 

2 Responses to “Vegansk familiemiddag på første søndag i advent”

  • Jaaaaaa!!! Vår önskan blev hörd ;) fantastiskt och det ser och låter så gott. Perfekt julkänsla! Ska lägga dessa på minnet asså. Yummm! Dina föräldrar ser så trevliga och glada ut, verkar som om maten blev mer än lyckad ;) Älskar alla recepten och ser fram emot att pröva dem! Massa kramar finaste Ragnhild. Ps. om du har fler julrecept så tas dem gärna emot ;)

    • Ragnhild Nordrum:

      Hihi, søtinger :D Jeg fikk skikkelig julefølelse av dette måltidet, og det var SÅ godt!! Virkelig! Jeg skal prøve å legge ut mange forslag til både middagsmat og kaker/godis som passer til jul nå i desember. Er så spent på deres vegne siden det blir deres første veganske jul. Vegansk jul er best (!!!!) for jul handler om å ta vare på andre, være snill mot de rundt oss, og kose oss med nære og kjære. Vegansk mat både redder dyr, bidrer til bedre miljø, gjør matsituasjonen i verden bedre og maten smaker fantastisk så man kan dele den med alle man feirer med. Vinn vinn vinn vinn!! ;)
      Klem

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
April 2024
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930