Babysang og raw Halvah

(Jeg skrev dette innlegget i går, men noe skjedde med internett og det ble ikke postet)

Hei hei dere Jeg er tilbake, og jeg har med raw Halvah til dere.

20131125_205507-w580-h580

Først av alt, tusen takk for alle de fine kommentarene dere la igjen på forje innlegg. Dere er virkelig en god gjeng! Jeg har det mye bedre igjen nå. Det begynte liksom å løsne i helgen, og så har det bare blitt bedre, og nå føler jeg meg “normal” igjen.

Hvordan har dere hatt det? Jeg startet mandagen og uken med yoga og gåtur med Sidikou Samuel, før vi dro på Babysang i Aurdal. Sidikou Samuel forsto ikke helt konseptet og syntes ikke det var noe særlig ;) Vi reiser nok tilbake neste mandag, og håper han liker det bedre da :)

Etter vi kom hjem, lagde jeg deilige raw Halvah av sesam og kokos og med sjokolade på toppen. Noen av dere husker kanskje at jeg har laget disse før, men det er lenge siden og det var på høy tid at jeg laget de igjen. De er så gode!

Oppskriften er basert på denne, og jeg bruker “cups” som målenhet. En cup er ca 2,5 dl.

halvah-w580-h580

Smelt kokossmøret over vannbad. Bland sammen sesamfrø, kokos, smeltet kokossmør, lønnesirup og salt. Press deigen ut i en form.
Smelt kokosolje og kokossmør over vannbad og rør inn kakao og lønnesirup. Hell sjokoladen over Halvahen og sett den i kjøleskapet til sjokoladen er stiv. Skjær Halvahen opp i passe biter.

20131125_205529-w580-h580

Har dere noen hyggelige planer for uken? Tenk, nå er straks både desember og jul her- det går så fort. Sidikou Samuel og jeg drar til Oslo igjen om et par uker, og jeg gleder meg så!

Ønsker dere en fin uke.

8 Responses to “Babysang og raw Halvah”

 • I’m so glad to hear you are feeling better and to see you smiling so brightly in these pictures. Sidikou Samuel is so cute, I love his little curls. Great recipe too!

 • Carita:

  Yum,ser så godt ut :) Lager du sånn sjokolade når jeg er i Oslo en gang? ;) Og så skjønn han er! *hjertesmelt* <3

 • Åååh kommer faktiskt ihåg när du postade denna i våras (?) och tänkte att mmhmmm måste göras någon gång men har helt glömt av den. Så nu kom den perfekta påminnelsen! Vi har beställt en ny mixer som borde komma nästa vecka och då ska det bakas halva ;) Vi åt en massa halva när vi var i Israel för två år sedan. SÅ GOTT! Vet inte hur den traditionella halvan är gjord. Vet du? Hur som ser fram emot att pröva din variant. Massa kramar fining och glad att du är tillbaka!

  • Ragnhild Nordrum:

   Ja, jeg tror det var i vår jeg laget det sist gang :) Det er alt for lenge siden, for dette er virkelig sååå godt!
   Er ikke sikker på hvordan tradisjonel halvah er laget, men vet at den vanligvis er laget med honning. Men denne oppskriten er helt perfekt, så den anbefales absolutt!
   Stooor klem til dere

 • Det høres så koselig ut med babysang, men det er kanksje noe han må bli litt vant til og! Han er så søt <3 Ha en strålende dag Ragnhild :)

  • Ragnhild Nordrum:

   Ja, jeg også tror det er noe han må bli vant til. Nå virket det jo bare som mange folk, mye bråk og stress. Men vi prøver oss igjen senere. Etter jul begynner vi på mor- og baby yoga, og DET gleder jeg meg til!! Håper baby elsker det :)

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
December 2017
M T W T F S S
« Nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031