Coming clean

Uff, den overskriften hørtes dramatisk ut, og så fryktelig dramatisk er ikke dette innlegget.

Men, jeg skriver en blogg jeg håper kan være til motivasjon og inspirasjon for andre. Jeg vil dele min glede over hvor fantastisk sunn mat er, hvor lett det er å leve mer dyrevennlig, og hvor enkelt det er å lage (og spise :D) supersjokolade fremfor å spise dårlig mat og junk.

Men når ikke mat er enkelt for meg, da føler jeg et lite ansvar for å dele det med dere også. Er det ikke rart hvordan mat er en av de største gledene i livet, men også kan være det stikk motsatte?

Jeg er inne i en periode hvor mat bare er vanskelig. Det er så vanskelig at jeg nesten ikke klarer å forholde meg til det, det stresser meg, og tar utrolig mye av fokuset mitt. Og jeg hater å ha det slik, det er så mye annet jeg vil fokusere på og bruke krefter på. Dessuten elsker jeg jo mat, og det gjør meg så trist når jeg ikke klarer å glede meg over det. Jeg synes det er vanskelig å skrive her på bloggen, for hvordan skal jeg kunne inspirere andre, når jeg selv synes det er vanskelig å gi nok mat til min egen kropp?

Jeg kommer ikke til å gå i detalj på akkurat hva jeg går igjennom- det føles både for privat og er dessuten vanskelig å sette ord på. Likevel vil jeg at dere skal vite det. Det er så alt for mange av oss, spesielt jenter, som synes mat er vanskelig, og det er så lett å føle seg alene- selv om man langt i fra er det.

Blir jeg borte herifra flere dager på rad, er dette grunnen. Men mat må jeg jo ha, og lager jeg noe godt, skal jeg selvsagt dele det med dere. Når mat er vanskelig, holder jeg den alltid superenkel og ren (det gjør det så mye lettere for meg å spise den), og det er de ikke så spennende å legge ut her.

Ellers håper jeg på en ny Give Away til dere om ikke så lenge, og kanskje en spørsmålsrunde (?), så jeg er tilbake her før dere vet ord av det :) Så lenge ønsker jeg dere en fantastisk uke videre.

20131120_145051-w580-h580

36 Responses to “Coming clean”

  • Ida:

    Syns du er så flink som klarer å sette ord på det! Det er det mange som ikke klarer, meg selv inkludert. Er inni en slik periode selv nå, ingenting frister og det er så vidt at jeg orker å lage mat. Det er så kjedelig, men det er vel bare sånn livet er noen ganger.
    Ta vare på deg selv så lenge, søte deg <3 Det er viktig når ting går litt trått.
    Stor klem til deg <3

    • Ragnhild Nordrum:

      Tusen takk for så fin kommentar Ida! Så kjedelig at du også kan ha det sånn. Tror egentlig de fleste av oss kan det, og det er ikke noe gøy når det står på
      Gleder meg til vi sees en gang snart. Synd vi ikke fikk det til i dag, men tror det var bra jeg avlyste. Hadde nok ikke vært det beste selskapet i dag ;)
      Klem

  • Ragnhild, I’m so sorry to hear you are going through a difficult period again. I’m so proud of you for sharing this with your readers as to inspire them to not feel alone. That’s beautiful! I know you will make it through this rough patch. Think about everything MC has taught you, think of your beautiful baby boy and just know we are all here on our end of the computer rooting for you!

    • Ragnhild Nordrum:

      Thank you Sonja, for your lovely supporting words<3
      I use what MC has tought me every day. And it is really helpful! But sometimes I still strugle anyway.. Its better now though, and now I feel much stronger again.
      Many hugs to you

  • Jeg har slitt så lenge med mat, i flere år. Jeg mistet helt matlysten når jeg ble mobbet hver dag på ungdomsskolen og etter det har jeg ikke fått tilbake matlysten. Jeg hater når noen spør meg hva jeg har lyst på til middag for eksempel for jeg har ikke lyst på noe og det er virkelig slitsomt!

    Håper virkelig ting blir bedre for deg snart! :) Jeg vet hvor slitsomt det kan være.

    • Ragnhild Nordrum:

      Uff, det hørtes ikke noe godt ut! Mat skal jo være noe fint og koselig, og det er så fælt når det blir det stikk motsatte. Jeg håper det blir bedre for deg etterhvert også. Klem

  • Huff da, ikke noe gøy når motivasjonen går ned. Du må gjerne sende meg en mail om du vil. Bare koselig å konversere. Om du trenger det!

    God klem!

    • Ragnhild Nordrum:

      Tusen takk, Melissa! Det var et koselig tilbud!! Jeg synes faktisk ikke det er så lett å sette ord på akkuart hvordan ting er, det er så komplisert og rart at jeg ikke alltid forstår det selv en gang :P Heldigvis har jeg det som regel bra, men perioden som var nå var vanskelig. Nå er det tilbake til det normale da, heldigvis.
      Men når det nærmer seg at baby vil ha mat, da kommer jeg til å kontakte deg! Vet jo du har både kunnskap og erfaring, og det hadde vært spennende og nyttig å lære litt.
      Klem :)

  • Hi Ragnhild!

    Sorry to hear that you’re going through a tough period again. Think of your beautiful baby boy; he’ll bring you joy.

    Maybe you need to go on a water fast since you haven’t been feeling food lately. That’s always the best option, in my opinion.

    Have a great day!

    • Ragnhild Nordrum:

      Thank you Miliany!
      I think water fasting can be a good thing for some people, but since Im breastfeeding, Im really not one of those people at the moment ;) Maybe some day.
      Hugs

  • Vackra Ragnhild! Skickar tusen styrkekramar till dig. Du vet att du inte är ensam, även om det kanske känns så mitt i allt. Vi är bara ett mejl bort så du vet <3 Tänker massa på dig och du fixar detta! Du kommer ut det visare och klokare än aldrig förr. Det vet vi. Tänk du har gjort det hela vägen hit och ännu längre kommer du att komma. Massa massa massa kärlek och tusentals kramar! Tänker på dig <333

    • Ragnhild Nordrum:

      TUSEN takk<3 Dere er så fine, og ordene dere legger igjen betyr så mye!!
      Mange mange store klemmer til dere<3

  • Jeg skjønner at dette er vanskelig! Jeg har også et veldig anstrengt forhold til mat i perioder, det blir så mye fokus i hodet hele tiden og det er slitsomt! Du er absolutt ikke alene om å føle det sånn. Jeg vet ikke om jeg har så mange gode råd, unntatt å lytte til deg selv og være åpen slik du allerede er. Delt sorg er halv sorg ;) håper du får det bedre snart! Mange klemmer <3

    • Ragnhild Nordrum:

      Tusen takk Helene, så søt du er!
      Mat kan virkelig ta over i hodet av og til ja. Og det er jo ikke så rart heller egentlig. Vi som er opptatt av det får jo informasjon og inpulser hele tiden, og da får man jo nesten ikke tid til å ikke tenke på det.
      Håper vi sees i desember! Klem

  • Ingvild:

    Det er så leit at det fort blir slik med mat etter mye fokus rundt det. Dumt at det skal være så vanskelig, når det egentlig er ganske enkelt, og helt livsnødvendig. Syns vi er for flink til å gjøre mat om til et problem, men det er ikke enkelt, vi blir påvirket på så mange måter. Jeg har hatt mye problemer med mat, nå går det veldig mye bedre. Det var en tid jeg trente for å spise, nå spiser jeg for å trene og prestere. Og har så mye glede og energi. Jeg er ikke fornøyd med hvordan jeg spiser, men har heldigvis fått et bedre psykisk forhold til mat og jeg har lettere for å spise ting jeg føler jeg ikke burde. Var redd for kalorier tidligere, men ved hjelp av blant annet deg har jeg “skjønt” at næringsinnholdet er viktig. Ikke bra å holde seg unna fett. Det er ikke smart og lage for mye regler for seg selv. Begrensinger er ikke alltid det beste, det er mye som er bra for deg selv om du har en annen innstilling til det. Håper du fort kommer fram til en løsning som passer for DEG. Jeg prøver å finne deg rette balansen.
    Klemmer til deg <3

    • Ragnhild Nordrum:

      Så utrolig koselig kommentar Ingvild! Og det gjør meg SÅ glad at jeg har fått være med på å endre litt på synet ditt på mat. Næring er så MYE viktigere enn kalorier.
      Så godt at du har kommet så langt på vei til et bra forhold til mat. Jeg også drev å trente for å kunne spise “før i tiden” (tror det begynner å bli 4-5 år siden jeg sluttet med akkuart det), og det gjorde meg både utslitt, oppblåst og konstant sulten. Nå trener jeg langt fra hardt da, og det gleder jeg meg så til å begynne med igjen :)
      Stor klem til deg fine<3

  • Sender deg en stor (digital) klem, søte Ragnhild <3

  • Ida:

    Håper det blir mindre vanskelig etter hvert. Tøft av deg å dele! Sender deg masse gode tanker og en virtuell klem :) <3

  • Sara:

    Ta vare på deg selv og søte sønnen! Det er viktigst.

  • Hilde Kristine:

    Tusen <3 til deg !

    • Ragnhild Nordrum:

      Hilde Kristine<3<3 Tusen takk! Tenker masse på deg, og gleder meg til å se deg i desember!!

  • lilly:

    Hva spiser du egentlig til hovedmåltidene (frokost, lunsj, middag)? Gjennom bloggen din får jeg inntrykk av at du bare spiser sjokoladesnacks og grønnsakssnacks! Du trener og ammer og trenger rikelig med proteiner og andre næringsstoffer hver dag!

    • Ragnhild Nordrum:

      Jeg burde virkelig bli flinkere til å dele andre måltider, særlig middager, for jeg vet at man kan få inntrykk av at jeg lever på sjokolade her på bloggen.. Og selv om jeg spiser mye av det, er det ikke akkuart slik at jeg spiser utelukket det :P
      Jeg er en av de som tror vi ikke burde spise så mye proteiner. Selvsagt litt (det er jo umulig å ikke spise det), men langt fra så mye som folk flest gjør. Jeg er opptatt av å få i meg mat med masse næring, og prøver å ikke stresse med akkuart balansen mellom karbo/fett/protein, men heller la det balansere seg selv naturlig fra dag til dag. Jeg er veldig glad i fett da, så det spiser jeg mye av.

      Men ja, akkurat hva jeg spiser. Jeg spiser veldig ofte, så ofte føles slik som lunsjen bare som en stor snack (slik som i dag). Jeg spiser masse frukt, grønnsaker, nøtter/frø hver dag + ferskpresset juicer og sjokolade. I dag var middagen hjemmelaget tomat- og paprikasuppe med masse hampfrø + guacemole med grønnsaker. I går var det squash-spagetti med marinarasaus, pinjekjerner og oliven. Dagen før det var det ovnsstekte poteter som jeg puttet i en salat med pijekjerner, grønnsaker, avokado og olivenolje.
      :)

  • Kjære deg, så fint at du skriver. Jeg tror det kan hjelpe både for din del og for andres del. Jeg håper du har noen å snakke med og betro deg til i den virkelige verden også, for det er til utrolig stor hjelp og støtte. Jeg vet jo ikke nøyaktig hva du går gjennom, men jeg er også av dem som har hatt problemer med mat, og fortsatt kan jeg ha problematiske tanker. Heldigvis har jeg kommet meg langt over stadiet at jeg lar det gå utover kroppen min, men det er ikke godt for hodet uansett. Spesielt føler jeg meg elendig i disse tilfellene fordi jeg har en datter, og hun fortjener en mamma som er glad i seg selv og trives i sin egen kropp.

    Ta vare på deg selv og kroppen din, kjære du. Du er så flott! <3

    • Ragnhild Nordrum:

      Tusen takk Vilde, det var en fin kommentar!
      Akkuart det tenker jeg også; baby fortjener en fornøyd mamma! Og en mamma som har energi til å bli med på alt mulig og til å være en god mor. Det er så viktig!!

      Jeg har det egentlig velig godt med mat nå. Jeg har en lang “historie” med mat, og kan ikke sammenligne hvordan jeg har det nå, med slik jeg hadde det før. Nå har jeg det jo 100X bedre, og det er jeg så glad for. Men dårlig perioder kommer fremdeles, og da må jeg bare jobbe meg igjennom :)
      Det er godt å høre at du har det bra nå, og ikke lenger skader kroppen din. Kroppene våre fortjener ikke dårlig behandling!
      Klem

  • Ja, det er utrolig merkelig at mat som er så nødvendig og godt kan også være så vanskelig :/
    Noe jeg også har nok av erfaring med, men har i mitt voksne liv lært en del om hva som er viktigst for meg :) så, når jeg har disse tunge perioder, så prøver jeg å minne meg selv på at det er bare en periode, noe forbigående, som snart er borte igjen :)

    <3

    • Ragnhild Nordrum:

      Ja, heldigvis går alltid dårlig perioder over. Og som regel blir alt enda litt mye bedre etter at perioden er over. Så man får bare stramme seg opp og komme seg igjennom :)
      Klem<3

  • Håper du har det bedre nå <3

  • Linn:

    Fine Ragnhild<3 Du er god som deler. Sender deg en lang og myk bamseklem <3

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
April 2024
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930