Tilbake i Valdres, 3 månederskontroll og raw morbær-sjokolade

Hei dere. I går ettermiddag tok Sidikou Samuel og jeg bussen tilbake til mamma og pappa i Valdres. Vi hadde det så koselig i Oslo, og jeg planlegger allerede en ny tur i desember. Men det var koselig å komme tilbake hit også, og i dag har baby og jeg vært på 3 månederskontroll. Og det gikk kjempefint! Baby er så flink og spiser seg både lang og rund (akkurat passe lang og passe rund) og det er jeg så utrolig glad for.
Ellers har dagen i dag gått kjempefort. Utenom kontrollen på helsestasjonen, har vi gått lang tur, baby har badet og jeg har trent Pilates, og så har jeg laget en stor porsjon raw sjokolade med morbær (mulberries).
20131107_160142-w580-h580
Noe av det beste jeg vet er disse morbærene dyppet i raw sjokolade. Morbær er supersøte og litt karamell-aktige, og passer perfekt sammen med mørk sjokolade. Jeg laget en porsjon standard raw sjokolade slik jeg liker den best, blandet ut noen never tørkede morbær, og lot sjokoladen stivne i kjøleskapet.
morbær-w580-h580
Smelt kakaosmøret over vannbad. Bland inn cashewsmør, lønnesirup og smak deg frem med råkakao. Rør inn morbær, og hell sjokoladen over i en liten form dekt med plastfolie. Sett sjokoladen i kjøleskapet, og skjær den i passe biter når den er hard.

Har dere hatt en fin uke så langt? Jeg håper det. Og så håper jeg dere får en god uke videre, kos dere.

10 Responses to “Tilbake i Valdres, 3 månederskontroll og raw morbær-sjokolade”

 • Åååh du och dina fantastiska choklader! Jag skulle verkligen vilja pröva med kakaosmör men tycker det är så otroligt dyrt här i Sverige. Eller så har jag bara hittat på fel ställe. I min lokala hälsokostbutik kostar en liten liten bit nästan 100 kr… känns extra dyrt när jag vet att det finns i överflöd i Ghana ;) Men låter så gott i alla fall och nu efter vår juicedetox ser jag fram emot lite råchoklad! Vad skönt att höra att sötingen växer så det knakar och att allt fungerar bra, och att ni kom trygga tillbaka till Valdres :) Massa kramar!

  • Ragnhild Nordrum:

   Da må dere hamstre kakaosmør neste gang dere er i Ghana, og ta det med hjem .D Sjokolade laget med kakaosmør er nemlig SÅ godt. Det er dessverre dyrt i Norge også.. Men jeg klarer meg ikke uten. Bestiller dere fra Iherb av og til? Der er det mye penger å spare.
   God klem til deg, håper du har en fin søndagskveld<3

 • Så koselig at du har kost deg i Oslo! Jeg har hatt eksamen så har vært litt borte fra bloggverdenen! Men i morgen kommer nok et nytt innlegg fra meg om supermat <3 Når du kommer i desember så hadde det vært så kos å møtes til en kopp te, hvis du rekker selvfølgelig! Klemmer <3

  • Ragnhild Nordrum:

   Åh du, det hadde vært kjempekoselig!! Jeg vet ikke akkurat når jeg kommer i desember enda, men jeg sier fra nærmere. Denne gangen ble turen så utrolig full av avtaler, men neste gang håper jeg vi kan være enda litt lenger så vi rekker å møte enda fler :) jeg sier fra Helene :) Klem<3

 • Herlig sjokkis, etter jobb i går måtte jeg stikke innom Xxl og kjøpe meg sånn mulberries med sjokolade selv! Nam:) Flott at du har kost deg i Oslo. Jeg har begynt på et coachingkurs som jeg er på vei til nå! Så uka mi er ganske fin :) Ha en super helg søte deg <3

  • Ragnhild Nordrum:

   Så utrolig spennende med coachingkurs!! Kan du ikke skrive mer om det?
   Jeg viste ikke at de solgte de sjokolade-morbærene på XXL. Da må jeg handle der jeg også :)
   Har forresten trent til Bryan Jones igjen denne uken, etter at du fortalte om den nye videoen hans. Den var kjempebra, og jeg ble så glad for at den varer en hel time.
   God ny uke til deg søte!

   • Ja, så bra at du likte den videoen. Jeg liker han bryan jones veldig godt. Har du funnet noen andre nye spennende videorer? Jeg kan kanskje skrive et innlegg om coachinga. Har rett og slett ikke hatt tid i det siste, og når jeg har hatt tid, så har det ikke frista å bruke den foran skjermen. Trur det har noe med at jeg jobber forran en skjerm hver dag! Men håper lysta kommer snart da :)

    • Ragnhild Nordrum:

     Forstår godt at det ikke frister å bruke tid forran en PC når det er det du gjør hele jobbdagen. Du får skrive om det når lysten kommer :)
     Jeg trener mest yoga på egenhånd nå, og på You Tube er det bare Bryan JOnes og Tara Stiles jeg har likt av de jeg har prøvd. Du må si fra hvis du har noen tips du også!

 • Lang og rund, og supersøt <3
  Tipper han gleder seg til han kan få smake på mammas hjemmelagde sjokolade nammis! Morbær kunne vel ikke vært et mer treffende navn :DD Hihi.

  • Ragnhild Nordrum:

   Hihi, du er søt Jane ;D
   Jaaa, jeg håper han blir like vill etter sjokolade som meg så vi kan kose oss sammen. Han får det iallefall inn med morsmelka ;)

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
February 2018
M T W T F S S
« Jan    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728