Avokado- og sjokoladetrøfler

God mandag alle sammen, har dere hatt en fin start på uken?
I dag har jeg laget deilige mørke, intense sjokoladetrøfler. De er som alltid av det sunne slaget; raw, veganske, og fulle av sunt fett og næring. De er også laget med en hemmelig ingrediens; avokado.
20131028_151116-w580-h580
For noen år siden hadde jeg aldri blandet avokado og sjokolade, men de siste årene hvor jeg har spist mest raw food, har denne blandingen blitt helt normal. Og det vet jeg den er for mange av dere også. Hvis du enda ikke har laget noe sjokoladete med avokado, er det virkelig på tide- det er nemlig fantastisk godt og gir et unikt kremet resultat.

til ca 12 trøfler trenger du:

-1/2 stor (moden!) avokado
-1/2 dl (3-4 stk) dadler, bløtlagt i vann i ca en time
-2 ss lønnesirup
-3 ss kokosolje
-2 toppede ss råkakao + mer til å rulle trøflene i
-en liten, liten klype Himalya/havsalt

Smelt kokosoljen over vannbad.
Hell av bløtvannet fra dadlene, og ta ut steinene i midten.
Jeg brukte en stavmikser, men du kan også bruke en food processor eller god blender. Legg alle ingrediensene i, og kjør til du har en helt glatt mousse. Sett moussen en halvtimes tid i kjøleskapet så den går ann å jobbe med. Rull ut kuler (det er enklere med kalde våte hender), og rull de i råkakao før de settes i kjøleskapet.
20131028_151605-w580-h580

Disse er helt etter min smak- de smelter i munnen og smaker skikkelig mørk sjokolade.

Nå skal jeg ta meg en kort økt med Pilates men baby lille ligger og sover. Vi har gått tur i dag, jeg har pratet lenge med en av mine beste venninner på telefon, og så har jeg laget jordskokk-suppe til familien. Jordskokk er så godt dere, og nå på høsten er en glovarm suppe til middag det beste som finnes.

Håper dere har hatt en god mandag så langt, kos dere videre!

12 Responses to “Avokado- og sjokoladetrøfler”

 • Gud vad smarriga de ser ut!!!! Vi har också njutit av raw chokladpudding ikväll uppkurade i soffan. Det har varit stormvarning i Göteborg idag så vi har hög mysfaktor här hemma med te och raw choklad och god musik i bakgrunden. Hoppas du haft en fin dag sötnos! Tänker på dig <3 Massa kärlek och kramar!

  • Ragnhild Nordrum:

   Det hørtes ut som en PeRfEkT kveld med raw sjokoladepudding og sofakos. Så herlig!!
   Tusen takk<3 Og i lige så! Håper dere har hatt en deilig dag begge to<3 Klem

 • You seriously need an English version of this blog.
  Just the pictures alone cause a person to crave your culinary concoctions.
  And if you decide against the translated blog, I shall continue reading.
  Because your pictures totally inspire me.

 • looks really good! But I’m curious about the soup as well, I’ve never had artichoke soup before – any chance of posting the recipe of the soup?

  • Ragnhild Nordrum:

   Im actually planning to post the soup some day soon, since I loved it and absolutely need to make it again. But its not artichoke.. Its “jordskokk” and I have no idea what the name is in english.. But it looks like an ugly potato and tasts like nuts- really delicious!!
   Hope you are hvaing a wonderful night<3

 • Ooh ser så gott ut i vanlig ordning! Agree with Sonja, curious about the recipe!!! Så nyfiken :) Låter hur gott som helst. Finaste Ragnhild, önskar dig en mysig afton i Norge. Massa kramar från Sverige!!!

  • Ragnhild Nordrum:

   Søteste!! Jeg skal prøve å få postet oppskriften på suppen snart, for jeg må nok lage den igjen- den var nydelig. Og suppe er jo perfekt høstmat!
   God kveld og god natt<3

 • Notert! Skal lages så fort som mulig! Vi har alltid moden avokado i huset. Alle elsker det, inkludert snuppa som som spiste opp guacamolen vi hadde til fredagstacoen i går i stedet for kveldsgrøten sin ;)

  • Ragnhild Nordrum:

   Så flink jente du har da :D Avokado er såå godt, og er nok en av de første tingene babyen min skal få smake på :)

   • Jeg lagde dem rett etter jeg hadde skrevet her. Kjempegodt! Alva fikk smake bittebittelitt også, og sølte sjokolade på bodyen sin ;)

    Avokado var noe av det første hun fikk smake på også. Foruten morsmelk, er hun mye ernært på avokado, banan og kokosolje :D

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
January 2018
M T W T F S S
« Dec    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031