Sunne nok for hverdagskvelder: grønnkålchips med “rømme” og løk

God kveld, jeg håper dere har hatt en fin tirsdag alle sammen. Selv har jeg hatt en veldig koselig dag sammen med min lille sønn; vi har gått to fine turer, og lagt planer for dagene vi skal være i Oslo i slutten av uken og starten av neste. Og så har jeg laget deilige grønnkålchips.

sourcream-w580-h580
Jeg har aldri vært glad i potetgull (bortsett fra en periode på barneskolen da jeg likte paprika-potetgull), men grønnkålchips derimot.. I! LOVE! IT! Det er jo bare noe av det beste som finnes, avhengighetsdannende som bare det, og supersunt i tillegg. I dag prøvde jeg meg på en variant med smak av “rømme” og løk, og de ble så gode, så oppskriften må deles før jeg legger meg for kvelden. Jeg har faktisk aldri smakt potetgull med “sour cream and onion”, så jeg kan ikke love at disse smaker likt. Fantastisk smaker de uansett, og er vel verdt å lage.

-1 pakke fersk grønnkål, 200 g
-4 godt toppede ss rått cashewsmør
-2-3 ss olivenolje
-saft fra 1 sitron, ca 4 ss
-1 ss eplecider-eddik
-1 ts løkpulver (jeg bruker DETTE, som er laget av kun økologisk tørket løk)
-et par dryss Himalaya/havsalt

Vask grønnkålen godt, kast stilkene, og riv bladene i passe biter.
Rør sammen resten av ingrediensene, og masser det inn i grønnkålen. Fordel grønnkålen på 2-3 stekebrett med bakepapir (har du dehydrator, bruker du selvsagt den), og stek de ved 175 grader i ca 10 minutter. Det kan variere litt fra ovn til ovn, så pass på. Avkjøl chipsen på brettene.

Det ble en kort post fra meg i dag, jeg er nemlig supertrøtt og må ta kvelden nå. Ønsker dere en nydelig kveld videre!

 

14 Responses to “Sunne nok for hverdagskvelder: grønnkålchips med “rømme” og løk”

 • Grønnkål er så nam! Har aldri spist så mye grønnkål som jeg gjør her nede. De selger det på markedet her hele tiden. Har ikke prøvd chips enda, men jeg er sikker på at jeg liker det ;) Har heller aldri vært glad i vanlig potetgull, men disse er jeg ganske sikker på at jeg hadde likt. Ha en fin dag, nå skal jeg snart dra ut døra for å rekke bussen til jobb. Klem <3

  • Ragnhild Nordrum:

   Jeg er veldig sikker på at du kommer til å like grønnkålchips Marie ;) Selv om det på en måte minner om potetgull, er det likevel heeelt forskjellig, og virkelig supergodt.
   God kveld videre søte deg!

 • Jeg elsker kalechips! Jeg pleide å lage det hele tiden før, men jeg har ikke fått gjort det på lenge! Jeg må lage i ovnen siden jeg ikke har dehydrator :( men veldig godt for det!! Takk for fin kommentar på min blogg!

  • Ragnhild Nordrum:

   Jeg heller har ikke dehydrator og lager det bare i ovn :) Synes det smaker godt slik også, men ønsker meg likevel dehydrator- det er jo så utrolig mye spennende man kan lage i de.
   God kveld videre til deg<3

 • Ingvild:

  Grønnkålchips er kjempe godt! Har ikke spist det så ofte fordi det alltid er så mye jeg vil bruke grønnkålen til når jeg har det. Jeg er veldig glad i vanlig salt chips og nacho chips, så spiser det av og til.
  Klem <3

  • Ragnhild Nordrum:

   Det er utrolig mye mer man kan lage av grønnkål enn kun chips, så skjønner godt du ikke alltid prioriterer det :) Elsker grønnkål, tror det jeg liker aller aller best er bare stekt i kokosolje med litt salt på. Det ER så godt det!
   Stor klem

 • Ååååh fantastiskt! Vi har faktiskt äntligen en fungerande torkugn och har tänkt länge på att göra grönkålschips men aldrig riktigt bara gjort det. Är säker på att när jag och Julie väl gör det så kommer vi säga tillvarandra “Varför har vi inte gjort detta tidigare?!?!” haha men ska hålla detta receptet i minnet! Massa kramar fina du och god tur till Oslo.

  • Ragnhild Nordrum:

   Dere kommer til å elske det, jeg lover dere!! :) Husker første gang jeg smakte grønnkålchips, og jeg blehlet satt ut av hvor godt det var, nam!
   Så heldige dere er som har dehydrator- det står på ønskelisten min.
   Klem<3

 • Det här måste vi ju bara prova nu när vi fått igång vår torkugn!!! Älskar grönkålschips men aldrig gjort det själv så nu ska det provas. Många kramar sötnos!

 • Ragnhild – Jeg laget disse i dag… Og nå er halvparten vekke minutter etter at de kom ut av ovnen.
  Dette var super godt!!! Får jeg lov og “spread the word” og poste i fremtiden på min blogg?
  *sniker til seg bittelitt til av kålchipsen*

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
February 2018
M T W T F S S
« Jan    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728