Søt og salt raw sjokolade med mandelsmørswirl

Hei hei dere. Det er fredagsformiddag, og jeg og Sidikou Samuel har vært på kjøkkenet og laget en ny porsjon rå sjokolade.

20131025_130625-w580-h580

Ja, baby er med på alt (og jeg elsker det!), for han liker virkelig ikke å ligge alene. Vi hadde nettopp kommet inn fra tur, og siden baby allerede var i bæresjalet, fikk han henge der imens jeg lagde sjokoladen. I dag ble det klassisk raw mørk sjokolade som jeg piffet opp med mandelsmør-swirl og noen dryss salt på toppen. Søtt og salt <3

mandelswirl-w580-h580

Smelt kakaosmøret over vannbad. Rør inn cashewsmøret, og så inn resten av ingrediensene. Hell sjokoladen i en liten form (jeg brukte en plastboks som jeg dekte med plastfolie). Sett sjokoladen til side.

Rør sammen mandelsmør og lønnesirup. Fordel blandingen over sjokoladen- ikke gjevnt over, men i “remser”. Bruk motsatt side av en gaffel/skje, og “skjær” igjennom sjokoladen slik at mandelblandingen fordeles, men ikke røres inn i sjokoladen. Dryss over salt på toppen, og sett sjokoladen i kjøleskapet til den er hard og kan skjæres opp i biter.

Hvordan går det med dere? Har dere noen hyggelige planer for helgen? Etter noen litt vanskelige dager, har jeg det mye bedre igjen nå. Jeg fikk en lang, lang natts søvn i natt, har kost masse med en lille sønnen min, jobbet med å snu negative tanker- og nå føles alt mye bedre igjen. Dessuten er den bare en uke til vi reiser for å besøke venninnene mine i Oslo, og det har jeg begynt å glede meg veldig til.

Jeg har ikke fått svart på alle de fine kommentarene deres ennå, men jeg skal gjøre det senere i dag. Akkurat nå skal jeg benytte anledningen mens baby sover til å få unna dagens yogatrening. Nyt fredagen dere, og god helg.

 

15 Responses to “Søt og salt raw sjokolade med mandelsmørswirl”

 • So glad to hear you are feeling better again! I’m now putting your surprise package together, but something went wrong with the payment for the cashew cheese, so it could take a little bit longer. Have a great weekend

  • Ragnhild Nordrum:

   Im so excited for our swap! No worries about the cheese! I cant buy the things for you before the end of next week anyways :)
   Wish you a beautiful weekend.

 • Dette så godt ut, slikt som så mye annet på bloggen din:) hvilket cashewnøttsmør bruker du, eller lager du selv?

 • Sidikou Samuel kommer til å bli helt rå på å lage sjokolade når han blir stor :D Det er jo koselig å ha han med på ting da. Skjønner godt at det ikke alltid er så gøy å ligge aleine. Så flott at du føler deg bedre. Søvn har mye å si. Jeg fikk sovet ut i dag, men våkna mitt på natta av at det var torden. Planen for helga er å slappe av. Skal på kafé i dag bare. Nå har Bryan Jones (youtube) kommet ut med en ny poweryogavideo jeg likte og :D , så det har jeg gjort nå! Ha en fin fin helg ;)

  • Ragnhild Nordrum:

   Å du så bra du tipset meg om ny video fra Bryan Jones! Jeg er kjempeglad i de han har, men i de siste månedene har jeg bare kjørt mitt eget løp. Nå skla jeg sjekke ut hans nye video, så får jeg ny inspirasjon til den egne yogaen jeg gjør også, nye øvelser og slikt :)
   Høres ut som en deilig helg. Det ble mye avslapning her også :)
   God ny uke i morgen søte deg!

 • nina:

  Ser nydelig ut, god lørdag!

 • Sjokoldaden så nydelig ut!
  Så bra at det går litt bedre, vi alle har våre opp og nedturer:-)
  God søndag:-D

 • Yumm! Choklad ;) Det njöt vi precis av med en kopp te! Du borde ha en sådan bärsele som många afrikanskakvinnor använder. Barnen verka så nöjda och belåtna på ryggen :) Underbart att höra att det börjat släppa med dem negativa tankarna. Mejl kommer snart <3 älskar att skriva med dig! Nu är det dags att gå och lägga sig i sängen här i Göteborg. Har haft en riktig familjehelg med massa födelsedagsfirande för min brorsdotter som blir 10år imorgon! Önskar dig en fin start på den nya veckan imorgon. Massa kramar!

  • Ragnhild Nordrum:

   Ja, det er såå koselig å skrive med deg Katrin!! Gleder meg til mail igjen :)
   Så koselig helgen deres hørtes ut! Jeg merker ikke forskjell på hverdag og helg lenger- alt blir liksom likt ;) men denne helgen reiser jeg for å besøke venner i Oslo og det gleder jge meg veldig til.
   Ha en fin kveldvidere<3<3

 • Mina:

  Jøje meg, Ragnhild, du er jo helt awesome! Litt av en inspirerende blogg du har, og jeg kjenner den dårlige samvittigheten snike seg på, her jeg sitter oppblåst og med gusten hud etter å ha levd på smågodt og lite annet de siste ukene :P Stå på, og stor klem til deg og herlige baby :D

  • Ragnhild Nordrum:

   Neimen, åh! For en koselig kommentar Mina!! Tusen tusen takk, nå ble jeg glad! :)
   Stor klem tilbake og god uke!

 • Carita:

  Sitter og funderer om det var denne oppskriften jeg brukte for ca 1 år siden, den med havsalt på toppen, har desverre glemt noe av selve oppskriften :)

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
February 2018
M T W T F S S
« Jan    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728