Takknemlighet

Jeg har noen dager nå der jeg føler meg litt.. nede. Følesen kan ikke helt beskrives, og jeg vet ikke akkurat hvor den kommer fra- men den er her uansett.

For et par uker siden kjøpte jeg en takknemlighets-bok. Den er en helt tom skrivebok med blanke sider, og hver morgen fyller jeg en side med alt jeg er takknemlig for. Noen dager kan jeg tenke at jeg ikke har noe å takke for. Men når jeg første har skrevet en ting (og jeg kan alltid takke for Sidikou Samuel, så da er jeg allerede i gang), kommer liksom resten. Selv på dårlige dager blir siden full av ting jeg er takknemlig for.

Disse siste dagene hvor jeg har følt meg litt trist, har denne boken virkelig hjulpet. For selv om jeg fremdeles ikke har de beste dagene akkurat nå, minner boken meg på hvor fantastisk jeg likevel har det.

Jeg er takknemlig for langt mer enn hva jeg skriver her, men dette er ti av tingene jeg er mest takknemlig for i dag..

..at jeg får være mammaen til Sidikou Samuel. Det er det største og mest fantastiske jeg noensinne har fått oppleve, og det gjør livet mitt omtrent hundre ganger bedre enn hva det var før.
takknemlig-w580-h580

..at jeg har muligheten til å kjøpe og spise den sunneste maten jeg kan finne. At jeg har lysten til å gi kroppen min det beste, og ikke minst at jeg bor i Norge hvor vi har tilgang til alt. Dette var lunsjen min i dag; vannmelon, druer, blåbær, chiafrø, macadamianøtter og rå sjokolade.
20131023_131415-w580-h580

..Kader- som er så god kjæreste og fin pappa.

..at jeg har en så tilgivende og sterk kropp, som til tross for flere år med dårlig behandling gjennom livet, fremdeles fungerer akkuart slik den skal.

..yoga.

20131023_140340-w580-h580

..at det alltid kommer en ny ubrukt dag.

..at jeg har så god, støttende familie, og fine, trofaste venninner.

..at jeg har valgt å være veganer, og at det både gir meg god helse og Sidikou Samuel nok næringsrik melk. Og ikke minst; nydelig mat å spise.

..at rå sjokolade er sunt for oss, og at jeg kan spise det hver eneste dag om jeg vil. Og det vil jeg jo :)

20131023_141154-w580-h580

..at jeg øver på og lærer meg å bli mer takknemlig.

Hva er dere takknemlige for i dag?

Jeg håper alt er bra med dere og at dere nyter onsdagen<3

18 Responses to “Takknemlighet”

  • Ida:

    Du må være den mest fantastiske personen jeg vet om! Jeg hadde aldri klart å gjøre som deg når jeg har dårlige dager. Jeg er så glad og takknemlig for at jeg ble kjent med deg <3 Du er så positiv og det smitter virkelig over! Ta ekstra godt vare på deg selv på slike dager, det er så utrolig viktig! og den yoga posen der, wow!!! Håper jeg blir like flink som deg en gang :-) Take care, søte deg!! xx

    • Ragnhild Nordrum:

      ÅH, Ida!! TAKK<3 For en fantastisk koselig kommentar! Tusen tusen takk.
      Og i lige så- det er SÅ koselig å få bli kjent med deg, og det gleder jeg meg til å fortsette med. Hadde egentlig tenkt å spørre deg om å treffes denne uken, men siden jeg ikke har vært helt "vanlig" har jeg bare ikke orket. Men jeg håper vi kan få det til en dag snart iallefall :)
      STOR klem til deg<3

  • Så fint innlegg Ragnhild :D Jeg har også følt meg litt nede i det siste, kanskje er det også høsten og mørke som påvirker oss? Jeg skal faktisk prøve å ha en slik bok selv, og skrive ned hyggelige ting som har skjedd hver dag. Jeg fikk høre av en venninne at hun skrev ned gode og dårlige ting hver dag, etterhvert ble de dårlige opplevelsene færre og de gode fler! I går var jeg på juicekurs og det ga meg litt juice inspirasjon, og litt påfyll i supermatlageret :) Jeg håper du får en opptur snart, og jeg kan godt tenke meg at det hjelper med baby <3 så god! Klemmer fra meg <3

    • Ragnhild Nordrum:

      Søte deg, tusen takk! <3
      Ja, vet du! Jeg tror faktisk det er denne høsten som "tar oss" ;) Jeg er egentlig kjempeglad i denne årstiden, men jeg merker at den gjør noe med humøret.
      Så spennende med juicekurs- jeg så det jo på IG :D Elsker å få slikt positivt påfyll.
      Det hjelper virkelig med baby her (og jeg kan tenke meg Kokos og Perle er flinke til å gjøre deg i godt humør også ;)), og så hjelper det at jeg snart skal besøke venner i Oslo- kjenner jeg trenger å være i vandte omgivelser snart igjen.
      God klem til deg Helene

  • Søte Ragnhild <3 Det er nok et godt valg å skrive i en slik takknemlighetsbok. Man får da sortert tankene litt på en måte. eg leste at det kun er rundt 10% av befolkninga som ikke blir påvirket av vinterdepresjon, så det er fult mulig at det er det og. Er så enig, det er så mye å være takknemlig for. Håper denne dagen blir fin for deg :D Stor klem :)<3

    • Ragnhild Nordrum:

      Takk fine deg! Jeg tror også det har mye med årstiden å gjøre. Det er så rart for på en måte elsker jeg både hst og vinter, samtidig blir jeg tyngre til sinns hvert år på denne tiden. Dette er en god dag da, heldigvis :)
      God helg til deg søte<3

  • Elisabeth:

    Tenker på deg Ragnhild, du er fantastisk!!! :) Er kjipt å være nede, men det gir også perspektiv når man kommer opp. Så nydelige du og baby er. Stor klem til deg <3

    • Ragnhild Nordrum:

      Ååå søteste Elisabeth! Så koselig. Jeg tenker ofte på deg å og savner deg! Vi kommer til Oslo neste helg og blir noen dager, og det hadde vært så koselig om vi fikk til å treffes. Jeg sender deg en melding senere jeg :)
      <3

  • Vilket fantastiskt inlägg! Och vilken tacksamhet <3 Så fina punkter!!!! Det är en kraftfull vana att öva tacksamhet och något jag jobbar på varje dag, det går upp och ner. Så gillade den sista punkten att öva på att bli mer tacksam! Så sant och fantastisk insikt. Något vi alla måste jobba på! Är så TACKSAM över att ha DIG i mitt liv och dela resan ihop med dig. Tacksam över att det inte alltid känns så enkelt emotionellt men att jag vet att det är den enda vägen ut – genom att gå igenom och inte gömma sig för sina känslor. Så heja heja för att du vågar känna efter! Skickar dig tusen kramar och hoppas du mår bättre alldeles strax. Du ska se att solen går upp alldeles strax, det finns en lärdom i allt och det är bra att du tar dig tid att stanna upp <3 Tänker på dig!

    • Ragnhild Nordrum:

      Ååå or en fin kommentar Katrin! Tusen takk<3 Det er jo du og Julie som inspirerte meg til å begynne å skrive ned alt man er takknemlig for i en slik bok, og nå elsker jeg det, og gjør det hver eneste dag. Synes det virker så fantastisk jeg!
      Og JA! Jeg også er utrolig takknemlig for at jeg har fått blitt kjent med deg og dere begge, og alt jeg får lære av dere.
      God helg søteste deg. Klem<3

  • So sorry to hear you’re still feeling sad, but what a beautiful post! I love your yoga pic and the little chocolate hearts! and I love every single thing you are thankful for. I am most grateful for all the beautiful people that suround me (on and offline) Geert, my parents, my girlfriends… and Indie of course. I don’t know where or who I would be without them.

    • Ragnhild Nordrum:

      Thank you Sonja! Luckily Im feeling much better today, and Im so grateful for that too :) I hate to feel down. But I must respect that days like that will come, and go. And just make the best out of it:)
      Wish you a happy weekend!

  • Ingvild:

    Åh, du er så nydelig! Elsker innlegget:) Du har så mye fint å være takknemlig for og vi har alle godt av å tenke på alle små ting som er bra. Det kan snu tankegangen og humøret helt. Veldig dumt at du har dårlige dager nå, dessverre er det slik av og til. Og det er lov å være i litt dårlig stemning selv om så mye egentlig er grådig fint. Håper du føler deg bedre så snart som mulig. Jeg har ikke kommentert så mye den siste tiden, men jeg er veldig takknemlig for all den supre inspirasjonen du gir. Herlighet så mye fristende du lager! Jeg har jo vært i København, og det å faktisk kunne reise bort og bare kose seg er helt supert. København er super, med mange vegetar og rawfood tilbud. En av tingene jeg er mest glad for er smertene i kroppen som nesten er helt borte etter at jeg ble skadet for noen år siden og at de er erstattet med en masse energi :) Mange klemmer til deg <3 <3

    • Ragnhild Nordrum:

      Fineste Ingvild!!<3 Kommentarene dine gjør meg alltid så glad, du er så utrolig snill!
      Helt enig- det er absolutt lov å ikke føle seg på topp hele tiden. Dårlige dager/perioder kommer jo til alle, og heldigvis går de igjen. Men det er kjedelig å ha det slik uansett. I dag føles alt mye bedre da :) Tror virkelig jeg trengte søvn (og det fikk jeg masse av i natt!), og å bare jobbe meg igjennom noen negative tanker.
      Forstår godt du er takknemlig for en energisk kropp!! Det er ingen selvfølge. Jeg også er så glad for at kroppen min er sterk og frisk, og tenker ofte på hvor heldig jeg er.
      Så på IG at du var i København. Så herlig!! Maten så så god ut, og byen skal være fantastisk.
      Stor klem til deg og god helg<3

  • Sliter veldig med å være takknemlig for jeg kan ikke føle meg det og da syns jeg det er så vanskelig. Men jeg prøver alt jeg kan, men det hjelper ikke så ofte. Mange år med negativ tankegang så blir det vel bare ekstra vanskelig.
    Men det er jo så veldig viktig!

    Du har så mye på listen din!

    God helg!

    • Ragnhild Nordrum:

      Ja, det er kjempeviktig! Men som du sier, ike alltid lett. Når jeg har skikkelig dårlige dager, takker jeg for slike småting som rent vann i springen, en ny dag, en koselig melding fra en venninne eller hva som helst. Det er alltid noe, om det så er bittelite, man kan takke for :)Men jeg forstår godt hva du mener :)

      God helg!

  • Hege:

    <3 gråtefint! Du er så god!

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
May 2024
M T W T F S S
« Apr    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031