Tropisk lørdagssalat

God lørdagskveld alle sammen. Akkuart nå sitter jeg i sengen med baby som nettopp har sovnet (og han er så søøøt!), og tenkte å skrive litt her før jeg skal ut i stuen igjen der mamma og pappa har besøk av et vennepar.

Både i går og i dag lagde jeg denne nydelige fargerike salaten som jeg nå skal dele med dere.
20131012_154459-w580-h580Selv om det er høst og mange av oss kanskje begynner å lyst på mer varmende mat, smaker freshe salater godt. Året rundt! Denne er av den tropiske sorten, med både papaya, mango og macadamianøtter. Jeg bruker også macadamiaolje (link til Iherb), som jeg tror må være verdens beste olje- den hever virkelig alle salater til de høyeste høyder.
20131012_153351-w580-h580
Bruk så mye du ønsker av hver ingrediens (jeg brukte ca. 1/2 papaya, 1/2 mango, 1/2 avokado, 1/2 agurk, 1/2 korianderplante, en neve macadamianøtter, 1 ss hampfrø, noen dryss salt, presset saft av en lime og litt av oljen på toppen). Legg alt pent på et fat, for pen mat er så koselig å spise :)

Et lite tips er forresten å legge papayaer i vindueskarmen til modning i noen dager. Jeg synes nesten aldri papayaene man får kjøpt i butikken er gode, og det er rett og slett fordi de ikke er modne. Nå lar jeg de ligge til nesten ser litt rottende ut- da er de perfekte.
20131012_190529-w580-h580
Hvordan har deres lørdag vært? Jeg merker ikke lenger forskjell på hverdag og helg, alt glir liksom i hverandre nå som jeg har permisjon. Og det er helt utrolig hvor fort dagene går, selv om jeg ikke får gjort fryktelig mye. Bebisen og jeg har bare kost oss her hjemme, gått en tur, vært på handletur og jeg har fått trent yoga (viktigere enn noen sinne merker jeg- ryggen min blir nemlig helt gåen av all babybæringen).

Håper dere har en god kveld alle sammen, kos dere.

8 Responses to “Tropisk lørdagssalat”

 • I love macademia oil! And I love the look of your salad! Mango is easy to get here all year around, but papaya unfortunately not so much. Have a great week!

  • Ragnhild Nordrum:

   You can use all mangos too :) We have papayas in NOrway, but they are always unripe, so have to ripe them myself before I eat them. And then they are sooo good :D

 • Ååååh får mig att sakna GHANA! Papaya <3333 ser så gott ut! Och finaste pojken. Njut så mycket du bara kan av all den tid ni har ihop. Måste vara magiskt. Själva har vi haft en ganska så lugn helg med mycket motion och skrivande. Nu ska vi alldeles strax meditera :) Önskar dig en fin afton och ska svara på ditt mejl imorgon <3 massa kramar!

  • Ragnhild Nordrum:

   Gleder meg til mail<3
   Det hørtes ut som en deilig helg! Og så flinke dere er som mediterer! Jeg tenker jo at det er en så fin ting, men nå har jeg helt falt ut av det :( Men jeg prøver å være litt "meditativ" når jeg trener yoga da, så da blir det iallefall litt hver dag :)
   God sødagskveld videre. Stor klem

 • Denne salaten fikk jeg skikkeig lyst på nå. Tenk om de kunne servert noe slik til lunsjen her på jobb i dag! Har akkurat kjøpt meg macademianøttole selv. Har ikke brukt den så mye enda.

  • Ragnhild Nordrum:

   Åh ja, tenk hvis det kunne vært kjempegode tilbud for oss som spiser “slikt” på arbeidsplasser og overalt hvor man spiser. Det hadde vært ganske fantastisk!!

 • Hanne:

  Du er så flink til å dandere maten din :D Jeg har helt mango-dilla for tiden. Tenker på deg hver gang jeg kjøper det, hihi. Jeg spiste nesten aldri mango før jeg ble inspirert av deg ;)

  • Ragnhild Nordrum:

   Du er så søt Hanne!! Så utrolig koselig at du ble inspirert til å spise mer mango. Det er jo så godt :D (når de er gode. De har jo av og til litt dårlige perioder, og det er så trist!)
   <3

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
February 2018
M T W T F S S
« Jan    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728