Banana-softserve med salt valnøttkaramell

God kveld dere. Før jeg tar med meg baby og hopper til køys, tenkte jeg å dele denne enkle bananiskrem-varianten jeg lagde i kveld. Jeg har dilla på banana-softserve for tiden, og spiser det gjerne som både lunsj og dessert. Banana-softserve er like sunt som det er godt- jeg lager min bare av frosne bananer, en knert rått cashewsmør og noen dryss vanilefrø, og så varier jeg ved å tilsette bær, rå sjokolade, ulike nøtter, kakaonibs og annet godt. I kveld lagde jeg en veldig enkel, og veldig god, salt valnøttkaramellsaus som smakte fantastisk sammen med den søte, kalde iskremen.
softservemedvalnøtt-w580-h580

Til en porsjon trenger du:

2-5 frosne store bananer (så mange du selv ønsker, alt ettersom det er et måltid eller dessert)
1/2-1 ss rått cashewsmør
noen dryss vaniljefrø

1 ss rått valnøttsmør (jeg bruker dette)
1 ss lønnesirup
noen dryss Himalaya/havsalt

Kjør frosne bananer, cashewsmør og vanilje i food processoren til det blir “softis”. Hell isen i en iskald skål (la skålen stå litt i fryseren på forhånd).Rør sammen valnøttsmør og lønnesirup, og smak til med salt. Det er godt at saltsmaken kommer frem til. Hell sausen over isen, og server med det samme.

Jeg håper dere har hatt en fin dag. Her går dagene mye i det samme for tiden. Jeg og baby har vært ute på tur, også har jeg endelig fått tak i baby-gym til han. Jeg håper han blir glad i å ligge under den etterhvert,. Og det tror jeg, han synes jo det er så gøy å se på alt mulig for tiden.

Ønsker dere en god kveld videre, alle sammen.

8 Responses to “Banana-softserve med salt valnøttkaramell”

 • Mmmhmmmm du läskar oss! Saknar rå vegan glass en massa nu när vi inte har en matberedare längre. Så du får njuta åt mig med ;) Önskar dig en fin dag. Nu ska vi iväg på möte! Har precis druckit en så grön smoothie så känner mig fylld av fantastisk energi :D Massa kramar!

  • Ragnhild Nordrum:

   Så deilig med gønn smoothie! Jeg tenkte å lage grønn juice etterå- det er så oppkvikkende og forfriskende.
   God dag til dere, fantastiske jenter<3

 • Han liker nok babygymmet :D Han er så søt, jeg smelter <3 Karamellsausen hørtes ikke akkurat feil ut. Den hadde jeg likt :) for min del er det greit å spise endel bananer, det er jo så billig middag og!

  • Ragnhild Nordrum:

   Hihi, billig middag ;) Jeg liker hvordan du tenker Marie!
   Tror han kommer til å liket babygymmet etterhvert, men han er ikke så glad i å ligge alene, så det ender nok med at jeg ligger der sammen med han :D

 • Ingvild:

  Herlig! Må kjøpe bananer sånn at jeg kan lage is :)) Karamellsausen hørtes fantastisk ut. Deilige dager du har, er så koselig å gå på tur. Nå har det endelig blitt bedre vær her også, de siste dagene har vært alt for våt. Ikke så kult å bli gjennomvåt bare ved å gå til bussen.
  Tenkte forresten på deg da jeg leste dette :http://www.dagbladet.no/2013/10/09/nyheter/utenriks/mat/sjokolade/dessert/29694097/ Får håpe de tar feil!

  • Ragnhild Nordrum:

   Åååå du! Det hadde jeg ikke lest før du sendte meg den. Krise!! Men jeg velger å tror på de som sa at det ikke kommer til å skje. Man kan jo ikke ta sorgene på forskudd heller :)
   Regnvær kan være koselig, men det beste er jo opphold og fint, så det frister å være ute.
   Håper du har en fin dag søta!

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
February 2018
M T W T F S S
« Jan    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728