Magisk banana-softserve med vanilje og bringebær

Hei hei, og god fredag og helg til dere. Allerede. Tiden går så fort altså. Nå er det bare to dager til baby og jeg reiser til Oslo for å besøke pappa-Kader, og som vi gleder oss!

Har dere hatt en fin dag så langt? Det har vi! Og enda finere ble den da lunsjen var raw og vegansk iskrem. 100% sunn og 100% fantastisk god! Pappa ble kjempebegeistrert da han fikk smake, for dette er godt!
20130920_133604-w580-h580Ser dere baby henger i skjalet sitt? Vi kom nemlig nettopp inn fra tur da jeg skulle lage lunsj, og baby koste seg så mye i sjalet at han ble hengende imens jeg både lagde og spiste lunsjen. Søte lille.

Jeg er sikker på at mange av dere har laget banana-softserve før. Det eneste man trenger er en food processor eller sterk blender (det fungerer ikke med en svak blender her) og frosne bananer. Jeg har også to små tips som gjør iskremen ekstra ekstra god:

-sett skålen du skal spise isen fra i fryseren ca 30 minutter før du lager isen. Iskremen smelter ganske raskt i en romtempert skål, men blir den servert i en iskald en, holder den seg bedre
-tilsett en liten knert rått cashewsmør (eller annet nøttesmør). Det trengs ikke så mye (jeg brukte i underkant av en spiseskje til denne porsjonen av 4 bananer), men det endrer iskremen fra god til kjempegod! Jeg lover, det gjør en stor forskjell.
20130920_133532-w580-h580

Legg biter av frossen banan i food processoren og kjør til du har “softis”. Tilsett litt cashewsmør og noen gode dryss vaniljefrø, og kjør videre i noen sekunder.
Mos bringebærene med en gaffel og bland de så vidt inn i iskremen. Jeg liker best at bærene lager slik “swirl”, og ikke at det er blandet helt sammen. Hell iskremen over i den iskalde skålen, og topp med gojibær og gojibær trukket med rå sjokolade.

Er det ikke fantastisk at man kan spise iskrem til lunsj (eller frokost eller middag!), når man bare vet hvordan man lager den supersunn og næringsrik? Slikt blir jeg så utrolig glad av!

Jeg håper dere alle får en nydelig helg. Kos dere<3

 

 

 

 

18 Responses to “Magisk banana-softserve med vanilje og bringebær”

 • Ååååh detta är vad vi brukade leva på :D haha! Tills vår matberedare gick sönder… men så gott! Vilka bra tips också särskilt det med att sätta in skålen i frysen. Hur smart som helst! Ragnhilds tips! Det borde vara en egen kategori ;) Så mysig liten pojke som hänger med sådär. Kan knappt föreställa mig hur stort det måste kännas att vara mamma <333 Ni får mysa en massa i Oslo i helgen. Kanske blir lite afrikansk mat? ;) Massa kramar

  • Ragnhild Nordrum:

   Hihi, Ragnhilds tips;) Dere er jo så søte!! Husker at dere lagde dette hele tiden ja, og jeg hadde såå lyst på. Men selv har jeg bare en blender, så jeg har ikke laget så mye av det før nå som jeg er hos mamma og pappa og food processoren deres ;)
   Ja, det føles STORT å få være mamma! Og det er den beste og fineste følelsen som finnes.
   Takk, vi skal kose oss i Oslo. Og det blir iallefall masse plantain :D Og casava som jeg også har fått dilla på.
   God hel fininger.

 • You look beautiful, Ragnhild!! The pictures look beautiful and delicious!! YUM!! Is this raw banana ice cream with cashews and berries?! Looks delicious!! You look happy, like always!! xoxox

  Have a wonderful weekend! :)

  • Ragnhild Nordrum:

   Thank you miliany! It makes me so happy to read your comment!
   And yes, its banana ice cream with a bit of cashew butter for creaminess and fresh raspberries! And some gojis and raw chocolate on top :)
   Happy weekend to you :D

 • Mmmm, jaaa, iskrem hver dag <3 Jeg har en veldig dårlig blender, men jeg blender med en liten skvett plantemelk/kokosmelk og lar bananene stå på kjøkkenbenken i fem minutter så de ikke er helt steinharde, så går det bra, selv om den må lages litt mer flytende. Like sinnsykt godt iallfall :D Elsker å blende i carob pulver, synes det tykner og gjør noe med konsistensen som blir dødsgodt. Omnomnomnom. :D Alle jeg serverer det til blir kjempeimponerte, det er ingen som skjønner hvordan noe så enkelt og så sunt kan være sååå godt. :D Også er det jo så lett å variere og få en helt ny smak hver gang :) Åhh. Kan vi ikke starte opp en bananiskafé? Babyen kan være maskot <3

  • Ragnhild Nordrum:

   Elsker ideen Eirin!! Bananiskafe!!<3 Jeg hadde nok spist meg ihjel der, haha :D Det er jo så godt!
   Så bra du kan lage is i blendere din! Det fungerer nemlig dårlig i min- selv om det fungerer til alt annet.Det blir liksom bare for tynt, men det varierer nok fra blender til blender.
   Carob høres suuupergodt ut i!
   God helg<3

 • Ingvild:

  Herlighet, nå fikk jeg lyst på bananis! Deilig topping. Du frister alltid så mye. Har lyst å ta i mot skålen du holder i hånden på det første bildet. hehe. Har dessverre ikke den beste blenderen, men den funker hvertfall. Håper du får en super helg nydelige <3

  • Ragnhild Nordrum:

   Hihi, du er søt Ingvild!! :D Gøy å høre at jeg kan friste litt!
   God helg til deg også<3 Jeg reiser til Oslo i morgen og gleder meg så utrolig! Klem

 • Ida:

  Wow, det må jo være helt fantastisk godt! Har såå lyst til å lage, men tror ikke blenderen min er sterk nok :-( Håper dere koste dere på tur idag!
  Også må jeg jo bare si at du virkelig stråler på bildet! Du er så utrolig flott <3 Håper dere får en kjempe fin helg!!

  • Ragnhild Nordrum:

   Takk takk takk Ida!! Du er så fin!<3 Gleder meg til å se deg om ikke så altfor lenge :)
   Blenderen min klarer heller ikke å lage is.. :( Så jeg benytter meg av tiden jeg er hos mamma og pappa og food processoren deres ;) I dag ble det bananis med blåbær og vanilje- såå godt!
   Håper det gikk bra med bursdagen i går, og god helg. Klem

 • Well, I’m a big fan of banana soft serve for lunch or dinner, but you probably already knew that :) you’re version looks divine with those chocolate covered goji berries. mmmmm.

  • Ragnhild Nordrum:

   I know you are ;) And I totally get it- it sooo delicious! And really filling and energizing too I think! I just love it.
   Have a wonderful weekend <3

 • I LOVE YOUR BRACELET!!! Reminds me of the bracelet poured from the first batch of Rearden Metal in Atlas Shrugged. Absolute gorgeousness! ;)

 • Bananis er så nam! Enkelt og billig og! Skjønner godt at pappaen din elsket dette :D Håper dere koser dere i Oslo (om dere er der enda). Jeg gleder meg så mye til jeg skal hjem entur selv. Håper vi begge er i Oslo samtidig snart og, det hadde vært så hyggelig! Ha en fin kveld videre <3

  • Ragnhild Nordrum:

   Åja, det hadde vært kjempekoselig Marie!! Det må vi få til hvs vi er her samtidig!
   Bananiskrem er min nye dille tror jeg, gleder meg til å lage det når jeg er tilbake i Valdres til helgen :)
   Stor klem til deg

 • Iskrem laget av bananer er bare helt utrolig godt! Jeg hadde aldri trodd det faktisk, men konsistensen blir jo helt som iskrem skal være, og smakene enda bedre! Herlig med tips om cashewsmør, det skal jeg definitivt prøve!!

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
February 2018
M T W T F S S
« Jan    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728