Laget på 1-2-3: grønnkålchips stekt i ovn

God kveld dere. Jeg og baby har allerede lagt oss vi, men før jeg tar natta må jeg bare vise dere hvordan jeg lager helt herlige grønnkålchips- uten å bruke dehydrator (selv om du gjerne må bruke det om du har, da holder grønnkålen seg rå og mer næringsrik).

PicMonkey Collagekale-w580-h580Jeg synes grønnkålchips er noe av det beste som finnes. Dessverre er det veldig dyrt å kjøpe. En pakke fersk grønnkål er derimot veldig billig, så har du muligheten til å lage det selv, burde du absolutt gjøre det.

Min favoritt for tiden er denne varianten med tahini (love it!), hvitløk og en nydelig krydderblanding som heter Citrus A Peel (kjøpt på Iherb selvsagt). Her bruker jeg hvitløkspulver istedenfor fersk hvitløk- synes det liksom gir litt mer chipsfølelsen. Hvitløkspulveret består kun av tørket økologisk hvitløk, og kan kjøpes på helsekostbutikker.

PicMonkey Collage2-w580-h580

Skyll og rens grønnkålen godt. Ta bort de tykke stilkene og riv bladene i passe biter. Masser inn resten av ingrediensene og fordel bladene på 2-3 stekebrett med bakepapir. Ikke vær gjerrig med plassen- grønnkålen trenger plass for å bli tørr og sprø. Stek chipsen ved 175 grader i ca 10 minutter. Det kan variere litt fra ovn til ovn, så pass på. Avkjøl chipsen på brettene og kos deg når de er klare.

Har dere hatt en god søndag? Jeg og baby har hatt en skikkelig kosedag (vi har vist ofte det..), gått langt tur i regnet, sovet, badet, trent yoga, og spist grønnkålchips og raw sjokolade. For en fin dag! Ønsker dere en forstatt fin kveld, og fantastisk ny uke i morgen.

15 Responses to “Laget på 1-2-3: grønnkålchips stekt i ovn”

 • Jeg må kjøpe mer krydder på iHerb. Det piffer jo opp enhver salat. Har ikke laget slik chips enda, får teste det ut litt seinere :)

  • Ragnhild Nordrum:

   Du må prøve å lage chips Marie, er sikker på at du kommer til å elske det. Jeg har laget det før men dette er faktisk første gang de har blitt vellykket. Synes det har vært så vanskelig å få de perfekt sprø uten at de blir brent.

 • Hi Ragnhild! Beautiful pictures as usual. I love kale chips, but I rarely find any kale in Belgium, so I usually buy it. But maybe I should make some spinach chips or something. Yoga, walk in the rain, baby boy, chips and chocolate…sounds like a perfect sunday! XXX

  • Ragnhild Nordrum:

   Hi Sonja :) Thank you! Im happy you are back and I hope this past week was lovely for you<3
   I have never tried spinach chips- sounds wonderful!
   Hugs

 • Elsker kale-chips!! De blir borte på 1,2,3! Ha en deilig uke Ragnhild <3

  • Ragnhild Nordrum:

   Ja de går virkelig fort unna- tror det må være den enkleste måten å få i seg masse masse grønnkål på :)
   Takk, i lige så Helene<3

 • nina:

  Herlig :) Har laget det ett par ganger før!

 • Ingvild:

  Grønnkålchips er skikelig godt! Må kjøpe grønnkål neste gang jeg ser det. Håper dere to fininger har en fin mandag :)

 • Hanne:

  Tenker alltid på deg når jeg ser grønnkål :D Jeg har dampet grønnkål noen ganger i høst som tilbehør til middag. Det er så godt!

 • Åååh vet du inom några veckor kommer vi ha en dehydrater! :D Så glada och förväntansfulla. Ser fram emot att göra kale chips och förhoppningsvis har dem kommit ut i affären här i Sverige. Fina bilder som alltid. Strålar om dig! Tusen kramar

  • Ragnhild Nordrum:

   Ååå, lucky lucky you! Jeg ønsker meg SÅ dehydrator!! Det er jo så mye spennende man kan lage. Gleder meg til å se hva dere lager, sikker på at det kommer til å bli masse deilig! :D
   <3

 • Karina:

  Prøvde det for første gang no. Det ble veldig godt. Masse smak, men litt brent. Skal sies jeg ikke har verdens beste ovn akkurat. Dette skal jeg lage flere ganger.

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
December 2017
M T W T F S S
« Nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031