Salt og søt (nesten) raw mandelsjokolade

Hei dere. Jeg sitter her med en sovende baby på fanget, og en bolle hjemmelagde grønnkålchips og guacemole forran meg, så koselig! Har dere en fin lørdag?
20130914_164853-w580-h580

I dag har jeg laget nydelige raw sjokoladehjerter med ristede og salte mandler. Søtt og salt og sjokolade, nam! Jeg bruker som alltid lønnesirup i sjokoladen, men i denne oppskriften er også yaconsirup utrolig godt. Jeg ble inspirert av en oppskrift fra Anita.
PicMonkey Collagemandelsjoko-w580-h580
Hakk mandlene, og bland inn 2 ss lønnesirup. Spre mandlene på et stekebrett med bakepapir, og stek de ved 190 g i 10-15 min. Pass på, de brenner seg raskt. Ta mandlene ut fra ovnen og dryss over godt med salt. Avkjøl.
Smelt kakaosmør over vannbad. Rør inn mandelsmør, vanilje, lønnesirup og kakao. Smak til.
Fyll former med mandler, og hell over sjokoladen. Sett formene i kjøleskapet til de har stivnet.

Og så er det bare å kose seg. Det skal iallefall jeg. Her er det en skikkelig gråværsdag, så etter morgentur tidligere har vi bare vært inne og slappet av, med fyr i peisen og alt. Håper dere har en fin dag dere også, god kveld videre<3

10 Responses to “Salt og søt (nesten) raw mandelsjokolade”

 • Aww your baby is so cute! So does this vegan treat! ;) I love your new blog look. Have a wonderful weekend! xoxox

 • Ingvild:

  Dere er så nydelig! Grønnkål og guacemole høres absolutt ikke feil ut. Det er så godt. Sjokoladen ser skikkelig deilig ut. Elsker salt og søtt sammen! Det har vært en skikkelig gråværsdag her også. Jeg startet dagen med en tur i regnet med hunden, det var heldigvis ikke pøsregn da. Ellers har jeg vært litt rundt om og ordnet litt forskjellig, i tillegg til en styrkeøkt. Nå er det bare en rolig kved hjemme. Nyt helgen videre <3

  • Ragnhild Nordrum:

   Fine deg Ingvild, så koselig kommentar<3 Hørtes ut som du har hatt en fin dag. Synes regn er så koselig jeg, så lenge jeg kommer meg ut også. Hvis jeg føler meg stengt inne blir jeg sprø, men får jeg litt luft blir alt bra :)
   Håper du har hatt en fin søndag søte!

 • nena:

  Åh, nydelig bebi! Er innom bloggen din i ny og ne og blir så glad av å lese om sunnhet og søte ting. Har aldri lagd eller spist noe RAWfood, men lurer på om jeg hadde blitt mett av f.eks lasagnen du lagde? Må prøve ne gang. Takk for fin blogg

  • Ragnhild Nordrum:

   Så koselig kommentar, TAKK!<3
   Du burde absolutt prøve deg på noen raw food retter- det er så mye godt altså!! Man blir jo litt annerledes mett hvis man er vant til annen mat.. Men det er en veldig behagelig metthet (synes iallefall jeg). Også er det jo helt lov å spe på med litt annet ved siden av. Nå har jeg spist raw food så lenge, så jeg føler ikke for å tilsette noe ekstra. Men i starten lagde jeg ofte en raw food rett, og la til bare litt kokte belgfrukter, eller spiste en varm suppe ved siden av.
   Prøv lasagnen, den er kjempegod! Og mettende. Familien likte den veldig godt. Pappa spiste litt ost til, og mamma litt brød. Og alle ble mette :)

 • Så koselig helg dere har hatt! søtt + salt i sjokolade er utrolig digg. Yndlingen min før var smash-sjokoladen, men det går jo så fint ann å lage noe lignende selv og! Min helg har vært fin. Har vært veldig sosial. Ellers har jeg brukt opp nettet mitt igjen! Jeg som trudde det skulle holde. Må skaffe meg et nytt :) Kos dere videre i kveld! Stor klem fra meg <3

  • Ragnhild Nordrum:

   Så koselig med sosial helg! Savner å være sosial med venner, nå er det liksom mamma og pappa og deres venner det går i :P Og baby da! Men det blir fint å komme til Oso snart og være med venninnene mine + Kader igjen.
   Håper du får en god søndagskveld videre<3

 • Hanne:

  På dette bildet kan man se at lille gullet ditt har vokst! Han er bare så skjønn <3
  Denne oppskriften så fantstisk godt ut + at jeg har alt jeg trenger for å lage dette :D

  • Ragnhild Nordrum:

   Da burde du lage de- de er suuupergode!! :D
   Ja virkelig! Han har vokst mye. Og blitt skikkelig menneske. Og fått så fantastisk personlighet<3

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
February 2018
M T W T F S S
« Jan    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728